EU-sopimuksen solmimisen (1994) pitkä synkkä varjo Suomen yllä
Kun Suomi nyt kipuilee nettomaksuosuudeltaan 3–4 miljardin EU:n ”elvytyspaketin” kanssa, on syytä kysyä, voiko Suomi EU:n päätöksiin juurikaan vaikuttaa ja missä määrin Suomi luovutti itsemääräämisoikeuttaan jo EU:hun liittyessään 1.1.1995. Tunnettua on, ettei Suomen perustuslain vartija perustuslakivaliokunta ollut liittymisasiassa yksimielinen, eikä kansanäänestyksessä 1994 lopulla liittymisen kannalle saatu kuin niukka 57 prosentin kannatus.
Suomella on koko EU-jäsenyyden ajan ollut vahva jäsenyyteen kriittisesti suhtautuva kansalaisten joukko, jonka mielipide koetetaan painaa piiloon ja leimata ”populistiseksi”. Onkin syytä eduskunnan peristuslakivaliokunnan 7.10.1994 pöytäkirjan valossa selvittää, millaiset nämä EU-kriittisen ”populismin” juuret ovat.
Perustuslakivaliokunnan enemmistön kanta
Lausunnossaan perustuslakivaliokunta totesi muun muassa, että ratifioimalla EU:hun liittymissopimuksen Suomi sitoutuisi Euroopan yhteisöjen toimialoilla sellaisiiin alkuperäisten sopimusten määräyksiin, jotka ovat ristiriidassa perustuslain eräiden säädösten kanssa. Valiokunta toisti kannanotossaan antamaansa lausuntoon (n:o 5/1992 vp) sen, että jäsenyys ”merkitsee paitsi liittymistä määrätynlaiseen yhteisörakenteeseen myös sitoutumista osallistua yhteisön kehittämiseen jäsenvaltioiden yhteisten päätösten muodossa.” (HE 135/1994)
Valiokunta totesi edelleen, että eduskunnan suostumus liittymiseen on tarpeen sellaisten sopimusten hyväksymiseksi, jotka poikkeavat nykyisestä lainsäädännöstä tai joiden vuoksi on tarpeen ryhtyä lainsäädäntötoimiin. EU-jäsenyydestä aiheutuisi valtiolle ”huomattavia ja pysyviä menoja, mikä sitoo eduskunnan budjettivaltaa tavalla, joka niin ikään vaatii eduskunnan hyväksymistä.” Tältä osin on syytä mainita sopimuksen määräykset EY:lle arvonlisäveropohjan perusteella suoritettavasta maksusta ja bruttokansantulon perusteella määräytyvästä rahoitusosuudesta. Valiokunta totesi, että kysymyksessä on ”Suomen itsenäisyyden ajan kauaskantoisimpia ja merkittävimpiä ratkaisuja”. Eduskunnan suostumus on hallitusmuodon 33 §:n ja valtiopäiväjärjestyksen 69 §:n tarkoittamalla tavalla tarpeen.
EU-jäsenyys ristiriidassa perustuslain kanssa. Miten ongelma ratkaistaan?
Perustuslakivaliokunta totesi, että sopimusmääräykset eri kohdissa poikkeavat voimassa olevista perustuslaeistamme, ennen muuta hallitusmuodosta. Poikkeuksen yleisin syy on se, että sopimusmääräykset oikeudellisesti rajoittavat Suomen täysivaltaisuutta. Sopimukset antavat oikeudenkäyttöpiiriimme kohdistuvaa julkista valtaa lainsäädäntö-, toimeenpano- tai tuomiovallan muodossa EU:n toimielimille ja tähän liittyen rajoittavat Suomen valtioelinten toimivaltaa, esimerkkinä kansallisten lainsäädäntöelinten toimivallan rajoitus aloilla, jotka kuuluvat EU:n yksinomaiseen toimivaltaan tai EU:n ja jäsenvaltioiden rinnakkaiseen toimivaltaan ja joilla EU:n toimielimet ovat antaneet säädöksiä.
Valiokunnan mielestä sopimukset lisäksi merkitsevät poikkeuksia siihen, miten perustuslakien mukaan käytetään päätösvaltaa suhteessa muihin valtioihin ja kansainvälisiin järjestöihin. Esimerkiksi EY:n tekemät ns. ulkosopimukset sekä niillä aloilla, joilla sillä on yksinomainen toimivalta, ennen muuta kauppapolitiikassa, että aloilla, jotka kuuluvat EY:n ja jäsenvaltioiden rinnakkaiseen toimivaltaan, rajoittavat jäsenvaltion sopimuksentekokompetenssia.
Valiokunta huomautti, että EY:n perustamissopimuksen 109 j artikla sisältää määräykset talous- ja rahaliiton kolmanteen vaiheeseen siirtymisestä. Aikataulun päättää valtion- tai hallitusten päämiesten kokoonpanossa kokoontuva neuvosto. Kolmannessa vaiheessa keskeinen rahapoliittinen päätösvalta siirtyy jäsenmaiden keskuspankeilta Euroopan keskuspankille. Myös on mahdollista, että kolmanteen vaiheeseen osallistuvat valtiot siirtyvät yhteisvaluuttaan. – Nykyään tiedetään, että kaikki tämä on jo tapahtunut. Suomen valtioelimet siis tiesivät mihin oltiin sitoutumassa. Tehtiin siis tietoinen valinta Suomen itsemääräämispoikeuden rajoittamiseksi.
Hallituksen esityksen mukaan liittymissopimuksen voimaansaattamislaki käsiteltäisiin valtiopäiväjärjestyksen 69 §:n 1 momentin mukaisessa järjestyksessä, jossa sanotaan: ”Lakiehdotus rauhansopimukseen tai muuhun valtiosopimukseen sisältyvien määräysten hyväksymisestä käsitellään 66 §:n mukaan. Jos asia koskee perustuslakia, lakiehdotus on kuitenkin kiireelliseksi julistamatta hyväksyttävä kolmannessa käsittelyssä päätöksellä, jota on kannattanut kaksi kolmasosaa annetuista äänistä.” Perustuslakivaliokunnan enemmistön mukaan EU-sopimuksen voimaansaattamislaki on 69 §:n mukaisesti käsiteltävä eduskunnassa ja hyväksyttävä 2/3 enemmistöllä.
Supistettu perustuslainsäätämisjärjestys ja neuvoa-antava kansanäänestys
Perustuslakivaliokunta päätti, että koska EU-jäsenyys merkitsee liittymishetkestä lähtien laaja-alaista sidonnaisuutta Suomen ulkopoliittiseen säädöstöön ja päätöksentekoon, on oleellisen tärkeää, että ennen kuin valtiolliset päätökset Suomen liittymisestä EU:hun tehdään, meillä pannaan toimeen 16.10.1994 neuvoa-antava kansanäänestys. ”Näin muodostuva menettelykokonaisuus, jossa myönteiseen liittymisratkaisuun sisältyy sekä äänestäjien enemmistön kannatus kansanäänestyksessä että eduskunnan kahden kolmasosan enemmistöllä tekemä päätös liittymisen vaatiman voimaansaattamislain hyväksymisestä, täyttää valiokunnan käsityksen mukaan sekä laillisuuden että legitiimisyyden vaatimukset.”
Tässä pääpiirtein perustuslakivaliokunnan kanta 7.10.1994 hallituksen esitykseen n:o 135 Suomen liittymisestä Euroopan unioniin. Asian ratkaisevaan käsittelyyn valiokunnassa ottivat osaa puheenjohtaja Niinistö, varapuheenjohtaja Alho, jäsenet Jansson, Kaarilahti, Koskinen, Laine, M. Laukkanen, J. Leppänen, Moilanen, Mölsä (osittain), Nikula, Varpasuo, Viljanen, Vuoristo, Vähänäkki ja Väistö sekä varajäsenet Helle ja Saastamoinen (osittain), yhteensä 18 valiokunnan jäsentä.
Perustuslakivaliokunnan hyväksymän ratkaisun mukaan liittymissopimuksen hyväksymiseen ei tarvita perustuslain mukaista menettelyä, vaan päätöksen hyväksymiseen riittää 2/3 enemmistö. Toteutetaan siis supistettu perustuslainsäätämisjärjestys, joka tarkoittaa, että kansainvälinen velvoite (yleensä valtiosopimus), jonka sääntelyt poikkeavat perustuslaista, voimansaatetaan lailla, joka hyväksytään eduskunnan täysistunnossa lainsäätämismenettelyssä suoraan kahden kolmasosan enemmistöllä julistamatta lakiehdotusta kiireelliseksi. – Perustuslain muutos säädetään tavallisista laeista poikkeavassa säätämisjärjestyksessä. Säätämimenettelyjä on kaksi. Joko laki hyväksytään lepäämään yksinkertaisella enemmistöllä ja hyväksytään vaalien jälkeen 2/3 enemmistöllä, tai se jo ensimmäisessä vaiheessa julistetaan kiireelliseksi 5/6 enemmistöllä annetuista äänistä ja sen jälkeen lopullisesti 2/3 enemmistöllä siirtämättä lakia vaalien jälkeiseen käsittelyyn. (https://tieteentermipankki.fi/wiki/Oikeustiede:supistettu_perustuslainsäätämisjärjestys).
Perustuslakivaliokunan jäsenten eriäviä mielipiteitä: perustuslainsäätämisjärjestys tarpeen
Valiokunnan jäsenistä 7 jätti eriävän mielipiteensä valiokunnan enemmistön kantaan. Jäsenet Johannes Leppänen, Matti Väistö, Eeva-Liisa Moilanen ja Pekka Viljanen eivät useisiin asiantuntijalausuntoihin viitaten pitäneet VJ 69 §:n 1 momentin mukaista menettelyä riittävänä ja korrektina. Jo liittyminen merkitsee laaja-alaista sidonnaisuutta ulkopuoliseen normistoon ja päätöksentekoon. Kaiken lisäksi sidonnaisuus aivan ilmeisesti unionin kehityksen myötä edelleen laajenee, ja kun unionista eroamistakaan ei voida pitää reaalisena mahdollisuutena, voidaan perustellusti kysyä, onko legitiimiä luoda tällainen sitoutuneisuus eduskunnan 2/3 enemmistöllä tekemällä päätöksellä. Heidän mielestään se ei olisi legitiimiä, vaan tällöin voitaisiin puhua legitimiteettivajeeesta aivan kuten EU:ssa voitaisiin puhutaan demokratiavajeesta. Legitiimivaje olisi voitu korjata hyväksymällä tavallisessa perustuslainsäätämisjärjestyksesä hallitusmuodon muutos tai poikkeuslaki. Legitiimivajeen poistaminen kansanäänestyksellä on kyseenalaista, koska kansanäänestyksessä edellytetään kannanmäärittelyä neuvoteltuun sopimukseen. Tämä ei ole oikein mahdollista, ellei ole lukenut koko sopimusta, sen tulkinnoista puhumattakaan. Unionijärjestys muuttaa perusteellisesti ja varsin pysyvästikin valtiojärjestelmämme peruspilareita ja tämä tuo suomalaiseen järjestelmään uusia elementtejä mm. kansainvälisen tason muutoksia lainsäädäntövallan siirtyessä kansallissilta lainsäädäntöelimiltä EU:n elimille. Suomi tulee sidotuksi suureen määrään EU:n asetuksia ja direktiivejä. Niihin tulevaisuudessa tehtävät muutokset sekä uudet asetukset ja direktiivit päätetään huomattavalta osaltaan määräenemmistöllä neuvostoissa tai komissiossa.
”Blankovaltakirjan antaminen yhteisön elimille”
Yllä mainitut eriävän mielipiteen jättäjät huomauttavat, että valiokunnan enemmistö perustelee valitsemaansa säätämisjärjestystä myös sillä, että rauhanopimukset on alusta alkaen luettu VJ 69 §:n 1 momentin soveltamisalaan. Rauhansopimuksessa on kuitenkin kyse pakkoratkaisusta. Sitä paitsi rauhansopimus on tarkasti rajattu, tässä sen sijaan on kysymys blankovaltakirjan antamisesta yhteisön elimille niiden toimivalta-alueilla. VJ 69 §:n 1 momentin soveltaminen unioniratkaisuun pykälän säätämisajankohdan vuoksi ei siis ole oikeudellisesti eikä varsinkaan valtiosääntösystemaattisesti lainkaan selvä asia. Jäsenyysratkaisun huomattavien valtiosääntövaikutusten vuoksi voimaansaattamislaki on mielestämme säädettävä VJ 67 §:n mukaisessa järjestyksessä.
(Perustuslakivaliokunta 7.10.1994, eriävä mielipide Johannes Leppänen ym.)
Eriäviä mielipiteitä enemmistn kantaan esitti omansa Tero Mölsä, omansa Ensio Laine ja omansa Marjut Kaarilahti. Erityisen merkittävänä pidän jäsen Ensio Laineen eriävää mielipidettä, jossa kiinnitettiin huomiota Suomen tuomioistuinten valvollisuuteen noudattaa EU-tuomioistuimen omaksumaa oikeustulkintaa yhteisöoikeuden alalla. ”Sopimuksella on tarkoitus luopua suomalaisten tuomioistuimien riippumattomuudesta.” Laine arvioi myös tulevaisuutta: ”Kansallisvaltiot menettävät itsemääräämisoikeuttaan ulkosuhteiden hoidossa sitä mukaan kuin Euroopan yhteisöt laajentavat sisäistä toimivaltaansa.” Laine torjuu myös valiokunnan enemmistön kannan sanomalla, että perustuslaista poikkeavien valtiosopimusten hyväsymissääntöä (2/3 enemmistö yksillä valtiopäivillä) ei vuonna 1928 voitu luoda Euroopan unioniin liittymiseen rinnastettavia valtiosopimuksia ajatellen, koska vastaavia ylikansallisia yhteisöjä ei tuolloin ollut olemassa. Säännöstä käytetään nyt tarkoituksiin, joita 1918 ei ollut. (Perustuslakivaliokunta 7.10.1994, Ensio Laineen eriävä mielipide).
Suomesta, Ruotsista ja Itävallasta tuli 1.1.1995 EU:n jäseniä. Suomen eduskunta oli 18.11.1994 hyväksynyt liittymisen äänestystuloksella jaa 152, ei 45, tyhjiä 1, poissa 1.
Neuvoa-antava kansanäänestys unioniin liittymisestä pidettiin 16.10.1994. 56,9 % äänesti jäsenyyden puolesta ja 43,1 % vastaan. Äänestysprosentti oli 74.
Yhteenveto: Suomen itsemääräämisoikeutta on rankasti menetetty ja valtio pahoin velkaannutettu
Tässä tarkasteltu perustuslakivaliokunnan pöytäkirja 7.10.1994 osoittaa, että hallituksen esitys (HE 135/1994) unioniin liittymisestä sai keskeisiltä osin perustusvaliokunnan enemmistön kannatuksen. Perustuslakia todettiin liittymisellä rikottavan. Asia ratkaistaisiin supistetunperustuslainsäätämisellä yksillä valtiopäivillä 2/3 enemmistöllä. Tiedettiin, että EU:hun liittymällä hyväksytään taannehtivia unionin perussopimuksia ja sitoudutaan tuleviin muutoksiin. Supistetun perustuslainsäätämisjärjestyksen käyttö viittaa siihen, että perustuslainsäätämisjärjestyksen toteuttaminen nähtiin toteutumiseltaan hitaaksi ja tulokseltaan epävarmaksi. Käyttöön otettiin vuodelta 1928 oleva laki ja sen täydennykseksi neuvoa-antava kansanäänestys. Nämä yhdessä perustuslakivaliokunnan mukaan ”täyttäisivät sekä laillisuuden että legimititeetin vaatimukset”.
Perustuslakivaliokunnan kannan takana oli 18 valiokunnan jäsentä. Eriäviä mielipiteitä jätti yhteensä 7 jäsentä.
Kun nykyään korostetaan perustuslakivaliokunnan epäpoliittisuutta, on todettava, että valiokunnan puoluepoliittisuus kyllä näkyi jo 1994. Suomen EU-jäsenyys on vallassa olevien sinipunapuolueiden pitkäaikainen EU-integraation luomus. Tiedettiin mitä saadaan ja haluttua on saatu: nettomaksajan osa ja huonosti asioitaan hoitavien eteläisten jäsenvaltioiden holtittoman taloudenpidon tukijan osa.
Läpikäymäni valtiokuntakäsittelyaineiston perusteella en voi yhtyä enemmistön, vaan vähemmistön kantaan: menettelyn laillisuus ei vakuuta. Yhdyn näkemykseen, että Suomi luovutti EU:lle blankovaltakirjan, jonka seurauksista kärsimme vuosi vuodelta enemmän. Käsillä oleva EU:n ”tukipaketti” on Suomen osalta karmea ja se soittaa, että riippumattomuus on mennyt. Perustuslakivaliokunnan kantaa pakettiin odotetaan mielenkiinnolla. Perustuslakituomioistuin on Suomessa kiireesti tarpeen.
Neuvoa-antavassa kansanäänestyksessä noin 57 % vastaajista kannatti jäsenyyttä, noin 43 % vastusti. Kritiikkiä jäsenyyttä kohtaan on vallinnut koko ajan. Niin nytkin. Unionikriittisten mielipidettä ei tule väheksyä, saati halveksia. Kansallismielisiä ei saa nimitellä populisteiksi. Kansalllisvaltioilla on, USA mukaan lukien, vahva kannatus. Niin myös Suomessa. Kepulikonsteilla kansallisvaltioiden kannattajia ei kukisteta. Taistelu Suomen itsenäistymisen puolesta jatkuu ja voimistuu.
Suomen valtiojohto toimi tuolloin isänmaallisesti johtaessaan
maamme EU-jäseksi.
Ja nythän asia on kirjattu perustuslakiin
1 § 3 mom
Valtiosääntö
—
Suomi osallistuu kansainväliseen yhteistyöhön rauhan ja ihmisoikeuksien turvaamiseksi sekä yhteiskunnan kehittämiseksi. Suomi on Euroopan unionin jäsen. (4.11.2011/1112)
—
Ilmoita asiaton viesti
Tuo on tuhoisa momentti köyhälle, vähälukuiselle, hallitsemattoman maahanmuuton ja holtittoman kansainvälisen sosiaalitoimiston pidon vuoksi ylivelkaantunelle maalle.
Ilmoita asiaton viesti
Olen pannut tällaisen joskus muistiinpanoihini
EY:N KOMISSION LAUSUNTO SUOMEN JÄSENYYSHAKEMUKSESTA 4.11.1992
Otsikko ja tekstisitaatti:
”Yhteistyö sisä -ja oikeusasioissa”
”1. Ilmoittaessaan hyväksyvänsä kaikki Euroopan unionisupimuksen määräykset Suomi on implisiittisesti = epäsuorasti hyväksynyt kaikki yhteistyötä sisä- ja oikeusasioissa koskevat määräykset, jotka sisältyvät Euroopan unionisopimuksen kappaleessa VI. Näihin kuuluvat turvapaikkapolitiikkaa, kolmansien maiden liikkuminen yhteisön ulkorajojen yli, maahanmuuttopolitiikka mukaanlukien kolmansien maiden kansalaisten maahantulo-, liikkumis- ja oleskeluedellytykset. Suomi on erityisen hyvin perillä kaikista näistä kysymyksistä seurattuaan niitä tarkoin kysymysten Pohjoismaisen passiunionisopimuksen toimintaan kohdistuvien vaikutusten takia.
2. Samoin kuin pohjoismaisilla naapureillaan, Suomella on huomattavaa kokemusta pakolais- ja turvapaikka-asioiden käsittelyssä eikä sillä tulisi olemaan vaikeuksia osallistua tämän alan yhteistyöhön. Suomi on omistanut tarpeelliset keinot sen varmistamiseen, että kolmansien maiden kansalaisten liikkuminen sen rajojen yli on tehokkaasti valvottua. Suomi on sitoutunut …”
Ilmoita asiaton viesti
Siellä se mörkö on. Mörkö josta mitään ei puhuttu kun EU-jäsenyydestä puhuttiin 1990-luvun alkuvuosista alkaen. Kaikki salattiin. Ihmettelin perustuslakivaliokunnan 7.10.1994 pöytäkirjaa lukiessani, että Maastrictin sopimuksesta ei puhuttu siellä mitään. Sillä sopimuksella ei ollut enää mitään merkitystä, kun portti integraatioon oli avattu 1987 paikkeilla Holkerin hallituksen ja presidentti Koiviston yhteistyön nimissä. Kansainvälinen raha, halpakorkoiset valuuttaluotot ajettiin sisään Suomeen. Ne sekoittivat rahamarkkinat. Rahaa oli liikaa ja kalliskorkoinen markkamme jäi tuuliajolle. Markkalainoja alettiin myydä vakuudettomille. Oma raha tuhottiin ja pantiin kellumaan. Tässä maan ja kansan hätätilassa markkinoitiin valheella unionisopimus niukan enemmistön kannattamaksi.
Ilmoita asiaton viesti
Milloin euro-päätös tehtiin eduskunnassa?
Asiakirjat kertovat, että 18.3.1992.
Tuo äänestys oli demareiden käsikirjoittama äänestysnäytelmä, jolla demarit varmistivat presidentti Koiviston tahdon.
Lue kotisivultani ”MITEN SUOMI PELASTETAAN?”
http://jormajaakkola.fi/%3Biten%20Suomi%20pelastetaan%3F
Ilmoita asiaton viesti
”Milloin euro-päätös tehtiin eduskunnassa?
Asiakirjat kertovat, että 18.3.1992”
Jaa sekin asia päätetty jo noin varhain. Muistan kun epäilijöille suorastaan vannottiin että oma markka säilyy, että on hullua edes epäillä sitä
Ilmoita asiaton viesti
Hallitus piti torstaina 27.2.1992 iltakoulun kokouksen, jossa oli käsiteltävänä UM:n salainen muistio tiekarttana jäsenyyden käsittelyyn eduskunnassa.
Seuraavana päivänä 28.2.1992 toimitettiin Suomen jäsenyyshakemus EU:n puheenjohtajamaan Portugalin ulkoministerille Suomen Portugalin suurlähettilään Dieter Vitzthumin välittämänä.
18.3.1992 eduskunta äänesti hallituksen EY-toimintalinjan luottamuksesta hallituksen KYLLÄ vastaan demareiden KYLLÄ.
Hallituksen sisäpiiriministerien EY-toimintalinja oli jäsenyyshakemuksen jättäminen varaslähtönä jo 28. helmikuuta 1992. Muut ministerit tätä tuskin tiesivät.
Oli kiire, sillä seuraavana tiistaina oli EY-huippukokous.
Dokumenteilla on osoitettavissa, että jo EY-jäsenyyshakemuksessa Suomi hyväksyi voimassa olevan EY-säädöstön. Siis jo etukäteen tulevan euron ja muut liittovaltioaiheet. Kyseessä on valtiopetos.
Kaksi päivää ennen äänestysnäytelmää pääministeri Esko Aho piti 16.3.1992 eduskunnalle puheen, joka on dokumentoitu eduskunnan pöytäkirjan sivulle 480:
“Maastrichtin sopimuksella jäsenmaat kehittivät yhteisöä uuteen vaiheeseen kohti taloudellista ja poliittista unionia. Pyrkiessään EY:n jäseneksi Suomi on valmis hyväksymään yhteisön nykyisen säännöstön, Maastrichtin sopimuksen sisällön ja Euroopan unionin päämäärän.”
Toinen dokumentti samasta asiasta on keskeisen EY-neuvottelija Antti Kuosmasen EU-kirjassa “Suomen tie EU:n jäseneksi”.
Sitaatti kirjan luvusta “1.5. Jäsenyys tavoitteeksi”, sivulla 16:
”Pääministeri Ahon puhe eduskunnalle 16.3.1992 tiedonannon johdosta käydyn keskustelun aluksi oli yksi jäsenyysprosessin virstanpylväitä. Sitä ei ollut suunnattu vain eduskunnalle, vaan mitä suurimmassa määrin myös tuleville neuvottelukumppaneille EY:ssä. Siinä viestittiin, että Suomi jäsenyyttä hakiessaan hyväksyi Maastrichtin sopimuksen samoin kuin EY:n “acquis’n” ja “finalite politique’n” (näiden termien sisällöstä tulee enemmän puhetta tuonnempana).”
EY:n “acquis’n” ja “finalite politique’n” Kuosmanen selittää kirjansa toisessa kohdassa. Ne tarkoittavat silloisen ja tulevan EY-säädöstön hyväksymistä jo 18.3.1992. Siis eduskunta hyväksyi Suomen liittovaltiovelvoitteet jo jäsenyyshakemuksessa!
Ahon puheen englanninkielinen teksti lähetettiin Ulkoministeriön arkistonhoitajan mukaan ”jäsenyyshakemuksena” jäsenmaille.
Tässä on luettavaa ”Miten Suomi pelastetaan?
-Laajempi versio” http://jormajaakkola.fi/%3Biten%20Suomi%20pelastetaan%2C%20laaja
Valitettavasti osa ko. sivun alalinkkien (alla) teksteistä on kesken:
ETA-/EY-tapahtumien kronologia
EY-”neuvottelut” http://jormajaakkola.fi/EY-neuvottelut
Jäsenyyshakemus http://jormajaakkola.fi/J%C3%A4senyyshakemus
Miten maatalous pelastetaan? http://jormajaakkola.fi/Maatalouden%20pelastaminen
Valtiosääntömietinnöt http://jormajaakkola.fi/Komiteamietinn%C3%B6t
Laittakaa laajaan jakeluun Suomen kansalle!
Ilmoita asiaton viesti
Hurjaa menoa on ollut. Ja edelleen on, Suomessa ja koko EU:ssa. Laeilla ei ole merkitystä, poliittisten päätösten nimissä voi tehdä mitä vain nahkansa pelastamiseksi. Mutta valheella on lyhyet jäljet. Mitä enemmän kansa saa tietää, sitä varmempi on kurinpalautus vaaleissa.
Ilmoita asiaton viesti
Jumala määräsi tämänkin operaation.
Ilmoita asiaton viesti
Pyykkölä ei ymmärtänyt lukemaansa 😊
Ilmoita asiaton viesti
Jospa se oli vitsi. Herra Hakkaraisen mielestähän taivaan isä säätää säät ja ilmastot, Teukka voi keskittyä juomaan viinaa veronmaksajien rahoilla.
Ilmoita asiaton viesti
Matti Kyllönen:
”Valiokunta huomautti, että EY:n perustamissopimuksen 109 j artikla sisältää määräykset talous- ja rahaliiton kolmanteen vaiheeseen siirtymisestä. Aikataulun päättää valtion- tai hallitusten päämiesten kokoonpanossa kokoontuva neuvosto. Kolmannessa vaiheessa keskeinen rahapoliittinen päätösvalta siirtyy jäsenmaiden keskuspankeilta Euroopan keskuspankille. Myös on mahdollista, että kolmanteen vaiheeseen osallistuvat valtiot siirtyvät yhteisvaluuttaan. ”
Juuri näin, euron käyttöön ottaminen oli talous- ja rahaliiton kolmas vaihe eli EMU 3.
Kansallinen määräaika EMU 3:n hyväksymiseen eli Hallitusmuodon 72 §:ään kirjoitetusta markasta luopumiseen päättyi jo 31.12.1994. Markan poistaminen Hallitusmuodosta oli presidentti Koivistolle ongelma, koska tiedossa oli, että lain hyväksymiseen ei tulisi löytymään 5/6 kiireellisyysenemmistöä.
Siksi Esko Aho oli ottanut Presidentti Koiviston toivomuksesta tehtävän harhauttaa eduskuntaa tekaistulla EMU-varaumalla.
Valtiopetos eli suunnitelma Eduskunnan harhauttamiseksi – Hallitusmuodon 72 §:ään kirjoitetusta markasta luopumiseksi ilman lakiesitystä – valmisteltiin 20.12.1993 EU-ministerineuvoston kokouksessa, jonka pöytäkirja määrättiin 25 vuodeksi salaiseksi.
Jopa Korkein hallinto-oikeus ryhtyi syksyllä 2000 salassapidon vahvistamisella suojelemaan valtiopetokselliseen toimintaan ryhtyneitä!
Satuin saamaan tekaistun EMU-varauman eli kyseisen pöytäkirjan (16/93 20.12.1993) kuudennen pykälän luiskahtamaan Ulkoministeriön arkistosta jo 1.12.1999.
Lue kotisivultani ”MEDIAN VELVOLLISUUS” http://jormajaakkola.fi/Medialle
Valtiopetos ei rikoksena vanhene.
Jo valtiopetoksen valmistelu tuomitaan valtiopetoksen sanktioilla elinkautiseksi vankeudeksi.
Ilmoita asiaton viesti
Taisi tulla pieni virhe rangaistusasteikkoon. Pieni kysymys liittyy myös siihen millaista väkivaltaa tai väkivallan uhkaa tekoon liittyi:
Rikoslaki 13 luku:
”Joka tarkoituksenaan väkivaltaa käyttämällä tai sillä uhkaamalla tai siihen rinnastettavalla tavalla oikeudettomasti pakottamalla taikka valtiosääntöä rikkoen
1) kumota Suomen valtiosääntö tai muuttaa sitä taikka
2) muuttaa Suomen valtiojärjestystä
tekee teon, josta aiheutuu sanotun tarkoituksen toteutumisen vaara, on tuomittava valtiopetoksesta vankeuteen vähintään yhdeksi ja enintään kymmeneksi vuodeksi.
Valtiopetoksesta tuomitaan myös se, joka väkivaltaa käyttämällä tai sillä uhkaamalla syrjäyttää tai yrittää syrjäyttää tasavallan presidentin, valtioneuvoston tai eduskunnan taikka kokonaan tai osaksi estää tai yrittää estää niitä käyttämästä toimivaltaansa.”
Elinkautisen voi saada, jos käyttää aseellisia joukkoja.
Ilmoita asiaton viesti
Milloin tuo laki on päivätty?
Vasta jäsenyyden jälkeen, valtiopetosta lieventäenkö?
Valtiopetos käsitellään sen rikoslain mukaan, jolloin rikos on tapahtunut.
Käytettävissäni on ollut Suomen Laki I 1989.
Vanhat lakikirjat on pääasiassa hävitetty ”vanhentuneina”, joten niitä on vaikea saada käsiinsä.
Sitaatti kotisivultani http://jormajaakkola.fi/Valtiopetokset%20Suomessa:
”Valtiopetos on rikos, joka ei vanhene.
Lähde: Suomen Laki I 1989:
”Rikoslaki
8 Luku” (sivu 1447):
”1§ Vanhentumisesta”
”Syyteoikeus rikoksesta, josta säädetty kovin rangaistus on elinkautinen vapausrangaistus, ei vanhennu.”
Murhan, maanpetoksen ja valtiopetoksen rangaistuksissa mainitaan sana ”elinkautinen”, joten ne ovat rikoksia, jotka eivät vanhene.
”11 Luku. Valtiopetoksesta” (sivu 1449):
”2 §. (21.4.1894) Joka, aikoen: ”
Huom!
Vuosiluku 1894 on aivan oikein! Teksti on todellakin Suomen Laki I 1989 -kirjasta eli se oli tsaarin vallan ajalta – siis Autonomisen Suomen Suuriruhtinaskunnan ajalta saakka säilynyt valtiopetoksen osalta Suomen rikoslaissa muuttumattomana!
Siis pykälä ”2 §. (21.4.1894) Joka, aikoen.” jatkuu:
”3) laittomalla tavalla kumota tahi muuttaa hallitusmuodon, tekee teon, jolla hän aikomuksensa toteuttaa taikka sitä yrittää, rangaistakoon valtiopetoksesta elinkaudeksi taikka vähintään kahdeksaksi ja enintään kahdeksitoista vuodeksi.” ”
Ilmoita asiaton viesti
21.4.1995/578
Muutettiin: https://www.finlex.fi/fi/esitykset/he/1993/19930094
Mainitsemassasi laissa on myös tällainen luonnehdinta valtiopetoksesta: ”Rikoslain 11 luvun 1 §:ssä tarkoitettuna valtiopetoksena pidetään sitä, että joku aikoen surmata Keisarin ja Suuriruhtinaan ottaa hänet hengiltä taikka sitä yrittää.”
Toivottavasti Koivisto, Aho ja kumppanit eivät sentään siihen syyllistyneet.
Ilmoita asiaton viesti
Kiitos vastauksesta.
Rikoslain päiväys 21.4.1995/578 siis tarkoittaa, että kyseessä on valtiopetoksen lieventämiseksi säädetty laki.
Koska valtiopetos ei vanhene koskaan, tuomio tapahtuu sen voimassa olleen lain mukaan, jolloin rikos tapahtui.
Tommi Viinikka:
”Mainitsemassasi laissa on myös tällainen luonnehdinta valtiopetoksesta: ”Rikoslain 11 luvun 1 §:ssä tarkoitettuna valtiopetoksena pidetään sitä, että joku aikoen surmata Keisarin ja Suuriruhtinaan ottaa hänet hengiltä taikka sitä yrittää.”
Suomen rikoslaki on peräisin vuodelta 1889.”
Todellakin erikoista tuo jäänne tsaarin ajalta.
Eräs yhteistyökumppanini oli huomannut kotisivullani vuosiluvun 21.4.1894 ja pyysi korjaamaan luvuksi 1994…
Ensimmäinen valtiopetos tehtiin 27.10.1992 eduskunnassa hyväksytyssä ETA-jäsenyydessä, jolla Suomesta tuli ns. vanha EY-jäsenmaa.
Presidentti Koivisto antoi jo 20.12.1991 pääministeri Aholle valtiopetoksen suunnittelutehtävän EU:hun liittymisestä eli Maastricht-aiheiden parlamentarisoinnista jo ennen em. päiväystä (27.10.1992).
Edellä ovat syyt, miksi rikoslain kokonaisuudistusta erityisesti valtiopetoksen osalta oli lähdettävä valmistelemaan.
Ilmoita asiaton viesti
Tosiasia on, että presidentti Koivisto ja pääministeri Aho valmistelivat valtiopetosta ja Aho myös toteutti valtiopetoksen.
Ilmoita asiaton viesti
Jorma Jaakkola. Pelkästään tässä käsiteltävänä olevan perustuslakivaliokunnan kokouksen 7.10.1994 pöytäkirjan perusteella olen tullut siihen käsitykseen, että Suomea ei viety laillisesti EU-jäsenyyteen, ja kun perustuslainsäätämisjärjestystä ei noudatettu, Suomi ei ole EU:n jäsen. – Pitkältä ajalta olevat tutkimuksesi ja kirjoituksesi lienevät kiusallista luettavaa niille jotka petoksellisiin asioihin ovat syyllistyneet. Oletko yrittänyt viedä tutkimustuloksiasi suomalaisiin oikeusistuimiin? Onko kokoomus, jonka jäsen olet, yrittänyt vetää sinua vastuuseen tai onko se mitenkään puolustautunut muuten kuin vaikenemalla?
Ilmoita asiaton viesti
Jopa Paavo Väyrynen myöntää, että päätös tehtiin lainmukaisesti, koska perustusvaliokunnan enemmistö hyväksyi menettelyn:
”Muodollisesti ottaen kaikki meni oikein, kun eduskunnan perustuslakivaliokunnan enemmistö katsoi noudatetun menettelytavan perustuslakiemme mukaiseksi.
Sekä legaalisuutta (lainmukaisuutta) että varsinkin legitimiteettiä (oikeutusta) ajatellen päätöksentekotapa herättää kuitenkin monia kysymyksiä.
Monet pätevät oikeusoppineet katsoivat, että päätöksenteossa olisi tullut noudattaa tavanomaista perustuslain säätämisen järjestystä, jolloin liittymissopimuksen hyväksymiseksi olisi tarvittu 2/3 määräenemmistö seuraavien eduskuntavaalien jälkeen kokoontuvilla valtiopäivillä. Tällöin olisi tullut turvatuksi myös päätöksen legitimiteetti, kun kansa olisi eduskuntavaaleissa päässyt vaikuttamaan tähän ratkaisuun.”
https://www.paavovayrynen.fi/2014/10/20/suomen-eu-jasenyyden-kasittely-eduskunnassa-1-11-18-11-1994/
Ilmoita asiaton viesti
Perussuomalaiset ovat menneet persliukua vennamolaisuudesta soinin kautta haitta-aholaisuuteen. Joko pohja on saavutettu? Vennamolaisuus syntyi maaseudun brutaalin tyhjentämispolitiikan seurauksena, soinilaisuus puolestaan ratsasti EU-vastaisuudella. Molemmat olivat puhtaita populistipuolueita, mutta Halla-ahon johtamissa joukoissa asetetaan koko nykyinen poliittinen systeemi kyseenalaiseksi eikä rasistisia ajatuksia enää pidetä loitolla.
Populistipuolueesta on tullut äärioikeistopuolue, jonka ajatuksia kannattaisi ruotia nyt eikä sitten, kun se on myöhäistä.
Kun Jussi Halla-aho käytti meppinä puheenvuoroa Euroopan parlamentissa, jo hänen monotoninen äänensä ja ilmeettömät kasvonsa oudoksuttivat. Myöhemmin muiden maiden mepit kiinnittivät huomionsa siihen, että siinä, missä Timo Soini piti puolueensa Ruotsidemokraattien tavoin visusti erillään Euroopan äärioikeistolaisten ryhmästä, Halla-aholla ei ollut pidäkkeitä. Hänen johdollaan persut menivät estoitta Identiteetti ja demokraatti -ryhmään, siihen samaan sakkiin, jossa äärioikeiston veteraani Marine Le Pen pullistelee.
https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/puheenaiheet/kolumni/artikkeli-1.1303006?fbclid=IwAR2O2aCWoi-UmOwsFudiOEbZpsF87iRUxjLlNvoG0SVXo1Y4h8JezmPgcI8
Suomi takaisin – YYA-aikaan? Njet njet jos multa kysytään.
https://medykblog.wordpress.com/2021/01/24/suomea-ei-voi-saada-takaisin/?fbclid=IwAR3Ykc9ST50dZxPW974eeGO2An2GOzfFZrNdXO-GHFWTCq5NuzY1ZJab7FY
Ilmoita asiaton viesti
Taas oli Lamminpäällä monessa kohtaa samoja kopioituja juttuja, jotka eivät ketään kiinnosta.
Ilmoita asiaton viesti
Olisi syytä kiinnostua. Jonkun täytyy kertoa persuista totuus. Latvalakaan ei sitä tee, joten minä saan sitten tehdä.
Kuntavaalit ovat tulossa. Kivempi olisi, jos asioista saisivat päättää motivoituneet normaalijärkiset ihmiset. Sen sijaan että valtuusto olisi kylähullujen ja eläkeläisherrojen päivätoimintakerho, jossa persut mölisevät maahanmuutosta asemakaavojenkin kohdalla
Ilmoita asiaton viesti
Spämmin lähettäjä tarkoittaa henkilöä joka lähettelee aiheeseen liittymätöntä tietoa
On aihe mikä tahansa niin sinä alat kirjoittamaan haitta-ahosta tai jääprinsessasta
Ilmoita asiaton viesti
Kannattaisi pysyä aiheessa, joka on perustusvaliokunnan kanta 7.10.1994 pidetyssä kokouksessa. Meneteltiinkö perustuslakimme mukaan, oliko kansalaisilla riittävästi tietoa neuvotellun sopimuksen sisällöstä, petettiinkö mahdollisesti äänestäjiä? Onko perustuslakivaliokunta sopiva elin ratkaisemaan nyt eduskunnan ratkaistavaksi tulevan EU-tukipaketin suhtautumiseen ohjastajaksi?
Ilmoita asiaton viesti
Eduskuntaa harhautettiin:
Eduskunnan pöytäkirja 13.6.1994 kertoo EMU-varauman luonteisen asian, kun pääministeri Esko Aho vastasi hallituksensa nimissä Vasemmistoliiton (Claes Andersonin) EU-välikysymykseen. Pääministeri Aho nimittäin ilmoitti eduskunnalle mm:
”Kansalliset päätökset Suomen osallistumisesta EMU:n kolmanteen vaiheeseen tehdään aikanaan eduskunnassa ja hallituksessa. Tämän olemme neuvotteluissa Euroopan unionille ilmoittaneet.”
Puheellaan Aho antoi kansanedustajille mielikuvan, että Suomi oli neuvotellut varauman päättää markasta luopumisesta liittymissopimuksen jälkeenkin.
Perustuslakivaliokuntaakin harhautettiin:
Pääministeri Aho oli ollut myös perustuslakivaliokunnassa EU-neuvottelujen asiantuntijan ominaisuudessa kertomassa valiokunnan jäsenille ”neuvoteltaessa todetun EMU-varauman”.
Niinpä Perustuslakivaliokunta kirjoitti lausuntoonsa PeVL 14/1994 vp:n seuraavan tekstin:
”Valiokunnan saaman selvityksen mukaan Suomen puolelta on jäsenyydestä neuvoteltaessa todettu, että talous- ja rahaliiton kolmanteen vaiheeseen siirtyminen edellyttää valtiosäännön mukaan eduskunnan myötävaikutusta.
Tähän viitaten perustuslakivaliokunta katsoo, että liittymissopimus ei vielä voi merkitä sitoutumista osallistua talous- ja rahaliiton kolmanteen vaiheeseen.”
Yllä oleva lausunnon kohdan toisen virkkeen teksti oli Ahon hallitukselle niin merkittävä, että jos sitä ei olisi ollut olemassa, olisi hallituksen pitänyt EU-liittymislain yhteydessä antaa eduskunnalle lakiesitys markan hävittämiseksi Hallitusmuodon 72 §:stä.
Ilmoita asiaton viesti
Jos minulla olisi EU-äänestyspäätöstä tehdessäni ollut se tieto mikä minulla nyt, luettuani perustuslakivalikunnan 7.10.1994 pöytäkirjan, en olisi kannattanut EU-jäsenyyttä. Perustuslakivaliokunnan eriävän mielipiteen jättäneet Johannes Leppänen ym. huomauttivat legitimiteettivajeesta, kun liittymispäätös tehtiin 2/3 enemmistöllä. Heidän mielestään legitiimivaje olisi voitu korjata hyväksymällä tavallisessa perustuslainsäätämisjärjestyksessä hallitusmuodon muutos tai poikkeuslaki. ”Legitimiteettivajeen poistaminen kansanäänestyksellä on kyseenalaista, koska kansanäänestyksessä edellytetään kannanmäärittelyä neuvoteltuun sopimukseen. Tämä ei ole mahdollista, ellei ole lukenut koko sopimusta, sen tulkinnoista puhumattakaan.” Johtopäätökseni on, että kansaamme harhautettiin pahasti. Tuskin sopimus olisi mennyt läpi, jos kansalaisilla olisi ollut tieto siitä mitä kansalaisten päiden yli oli jo sovittu.
Ilmoita asiaton viesti
Suomi takaisin – YYA-aikaan? Njet njet jos multa kysytään.
Ilmoita asiaton viesti
Ei missään nimessä pidä palata YYA-aikaan!
Pitää palata pohjoismaiseen demokratiaan. Se on todellista demokratiaa.
Ilmoita asiaton viesti
On kummallista, että jos EU:ta arvostellaan, se muka merkitsee kaipuuta YYA-aikaan. Pahasta päästyä langettiin vielä pahempaan loveen.
Ilmoita asiaton viesti
Näille EU-fanaatikoille ja valtiopetoksista piittaamattomille on kova paikka, kun totuus paljastuu.
Venäjä-, Putin- ja YYA-korteilla siirretään huomiota pois asiasta.
Haukutaan natsiksi ym.
Kansallismielisyydestä on tehty kirosana, mutta valtiopetokset hyväksytään.
Valtiosäännön noudattaminen on ykkösasia. Toinen demokratian toteutumisen edellytys on valtionhallinnon asiakirjojen julkisuus.
Tuon esille presidentti Koiviston ja pääministeri Ahon valtiopetoksellisen toiminnan. Molemmilta on olemassa edelleen salaisia asiakirjoja.
Koivistolta on olemassa salaisia ja erittäin salaisia asiakirjoja ilman kategorioita eli kansion aiheita ja päiväyksiä.
Muutama vuosi sitten sain kutsun laskiaispullakahville Satakunnan Kokoomuksen piirin toimistoon Poriin. Toiminnanjohtaja, joka jo ennestäänkin tunsi minut, pyysi luokseen, koska kotisivuni kuohuttavat.
Kahvia kaataessaan hän kysyi, miksi sinä Jorma kritisoit ja vastustat EU:ta.
Vastasin, että en arvostele, en kritisoi, enkä vastusta EU:ta, vaan kritiikkini kohde on Mauno Koiviston toiminta.
Otin mukaani mapin, johon olin tulostanut rivikansanedustaja Sauli Niinistön eduskuntapuheita vuodelta 1992.
Ojensin avatun mapin toiminnanjohtajalle.
Hetken kuluttua toiminnanjohtaja sanoi: -Jorma, nyt ymmärrän sinua.
Laitoin Niinistön puheita luettavaksi kotisivulleni http://jormajaakkola.fi/Niinist%C3%B6n%20puheita%20eduskunnassa
Ilmoita asiaton viesti
Oho, kovia juttuja. Ei ole helppoa todenpuhujalla.
Ilmoita asiaton viesti
Kaikein raskain harhautus oli se, että eduskuntaa ja perustuslakivaliokuntaa harhautettiin salaisen pöytäkirjaan 16/1993 20.12.1993 tekaistulla EMU-varaumalla.
Sillä toteutettiin euroon siirtyminen ilman Hallitusmuodon 72 §:n muutosesitystä.
Tosiasia on, että Hallitusmuodon 72 §:n (Suomen markka) muutosesityksen eräpäivä umpeutui presidentti Ahtisaaren ratifioidessa liittymisasiakirjan 8. päivä joulukuuta 1994.
Miten kansa tiesi EU-kansanäänestyksessä 16.10.1994, että perustuslakivaliokuntaa on harhautettu syksyllä 1994 salaiseen pöytäkirjaan kirjoitetulla valheellisella EMU-varaumalla?
Valtiopetoksen tekijät saivat EU-kansanäänestyksessä mennä kansan selän taakse.
Siis myös niitä kansalaisia harhautettiin, jotka äänestivät jäsenyyden puolesta.
Ilmoita asiaton viesti
Paavo Väyryselle siis kelpasi laiton päätös.
Ilmoita asiaton viesti
Jos perustuslakivaliokunta on korkein perustuslain tulkitsija, hyväksynnästä seuraa, että päätös on perustuslain mukainen.
Eri asia on se, onko perustuslakivaliokunta paras instanssi päättämään perustuslain mukaisuudesta. Mutta kyllä perustuslakituomioistuinkin esim. Saksassa on taipunut tarpeen mukaan. Esim. viime vuonna se haastoi EKP:n lisäselvityksiin Italian lainojen ylipainottamisesta velkakirjaostoissa. Lisäselvitykset kuitenkin kelpasivat eli taisi olla lähinnä oman aseman nostamista.
Ilmoita asiaton viesti
Sanokaas nyt Kyllönen ja Jaakkola että yksinkertaisesti siitäkö oli kysymys että ennen kansanäänestystä oli tehty sopimuksia joista ei kansalle kerrottu mitään
Niin tämäkö oli perustuslain vastaista ja se rikos ei vanhene koskaan
Oli tietysti vielä jotakin määräenemmistö juttuja
Sanokaas se vielä yksinkertaiselle, yksinkertaisesti
Ilmoita asiaton viesti
Kirjoituksessani osoitin, ettei perustuslakivaliokunta ollut edes 1994 sitoutumaton perustuslain arvioija. Ei pätevyyttä anna se, että se on vaativaan paikkaan tulkitsijaksi asetetettu. Valiokunta kantaa päällään raskasta historiaa, eikä se sen vuoksi tavoistaan päästä. Olen menettänyt luottamuksen valiokuntaan ja siksi olen kannattanut perustuslakituomoistuimen perustamista Suomeen. Jos Saksan vastaava istuin on horjunut, ei sekään anna suomalaisille oikeutta poiketa totuudesta. Unioni on moraaliltaan ja jo säännöiltäänkin epäluotettava ja sellaiseksi käytännössä osoittautunut.
Ilmoita asiaton viesti
”Kirjoituksessani osoitin, ettei perustuslakivaliokunta ollut edes 1994 sitoutumaton perustuslain arvioija. Ei pätevyyttä anna se, että se on vaativaan paikkaan tulkitsijaksi asetetettu. ”Valiokunta
Ok. Ei ollut pätevä ja vielä kansalta salattiin että mitä oli päätetty
Ilmoita asiaton viesti
Toimittiin perustuslainsäätämisjärjestyksen vastaisesti. Vähemmistöön valiokunnassa osoittivat sen. Pertustuslakivaliokunnan pöytäkirjoista se on luettavissa. Hyväksyttiin taannehtivasti EU:n (EY:n) tekemät sopimukset. Annettiin blanko (=puhdas, avoin) valtakirja viedä Suomea kuin pässiä narusta. Euron käyttöönottonkin oli jo sitouduttu, kansalta kysymättä. Nyt mennä huristellaan jo 6,6 miljardin lahjusten antamisesta EU:lle. Ei tässäkään kansalta kysellä, koska ennalta on EU:n tuleviin komission määräyksiin ja direktiiveihin sitouduttu. Kunnallisvaalejakin halutaan siirtää, kun eu-puolueet pelkäävät selkäsaunaa.
Ilmoita asiaton viesti
Meillä suoritettiin kansanäänestys ja sen jälkeen liityttiin EU:n jäseneksi. Eikö Matti Kyllönen tätä tiedä?
Ilmoita asiaton viesti
Tässähän on selvitetty, että kansalta salattiin että mitä oli sovittu. Ei kansa tiennyt että mistä äänestettiin
Vai kysyttiinkö sitä että voidaan joutua lahjoittamaan rahaa toisille. Sekä ottamaan elättejä tänne Afrikasta
Ilmoita asiaton viesti
Kun oltiin liittyvinään perustuslakia noudattaen, mutta perustuslakia ei noudatettu, ei liittyminen ole laillinen. Laittomuus vallitsee maassamme. Jos Kallinen ei osaa perustuslakivaliokunnan pöytäkirjaa lukea, niin pyydä jotakuta tuttua lukemaan ja kansanedustajasi luettua selittämään. Esim. Tytti Tuppuraista. Hän tietää.
Ilmoita asiaton viesti
Kaikkeen ylhäältä annettuun ja tulevaisuudessa annettavaan on liityttäessä lupauduttu/sitouduttu. Kansalle ei ”sopimuksen” sisältöä kerrottu. Kuitenkin väitetään että tämä on oikeusvaltio. Huono omatunto (toivottavasti tunto on tallella) panee syyttämään niitä valtioita, jotka osaaavat ja uskaltavat panna vastaan.
Ilmoita asiaton viesti
Niin, onhan se ikävää, että kansa äänesti väärin. Ymmärrän oikein hyvin, että väärin ymmärtäjien joukko kadehtii muinaisen Neuvostoliiton vaalijärjestelmää. Vasemmistolaisena en sitä kaivannut, enkä tee sitä edelleenkään.
Tässä äänestyksen tuloksia 1994 vuuodelta:
mannersuomi
puolesta 56.9 vastaan 43.1
Ahvenanmaa
73,7 puolesta vastaan 26,3
Muurheellisia lukuja ääriaineksille, mutta näin kansa on äänestänyt.
Ilmoita asiaton viesti
Kyällähän äänestys oli kerralla EU:n komission käskyn mukainen. Ei tarvinnut toista eikä kolmatta kertaa äänestää. Eurokolhoosin kehittyminen kehittyy neuvostodiktatuurin mukaiseksi.
Ilmoita asiaton viesti