Suomi päättäväisin askelin turvatakuiden kautta Natoon

Venäjän raukkamainen ja barbaarinen hyökkäys kymmenen päivää sitten Ukrainaan on järkyttänyt Eurooppaa ja koko maailmaa. Tällä teolla Venäjän diktaattori V. Putin käänsi maailman kelloa kolmisenkymmentä vuotta taaksepäin aikaan, jolloin Neuvostoliitto imperialistisena kommunistivaltiona lakkasi olemasta ja Venäjä kuoriutui ulos ympärilleen asevoimin luoduista nukkehallitusten hallitsemista suojavyöhykkeistä.

Neuvostoimperialismin juuret kitkettävä Venäjältä
Hyväntahtoiselta näyttävän uuden Venäjän suojissa kasvoi kuitenkin neuvostoimperialismin palauttamiseen tähtäävä Suur-Venäjä, jonka päämääränä oli Neuvostoliiton palauttaminen. Tämän tavoitteen ensi merkit olivat näkyvissä Georgian sodassa 2008, Krimin laittomassa haltuunotossa 2014 ja vieläkin raakalaismaisempana ja häikäilemättömämpänä nyt käytävässä Ukrainan sodassa.

Diktaatori Putin näyttää sodan kasvonsa. Rauhan naamiot ja valheelliset rauhanpuheet on lopetettu. Venäjä katsoi EU:n olevan niin heikko, ettei se ryhtyisi puolustamaan Ukrainaa. Suomen presidentti Sauli Niinistö sanoi osuvasti, että naamiot on riisuttu ja sodan kasvot paljastettu.

Koko Eurooppa nousi puolustamaan Ukrainaa, niin myös Suomi. Jos Ukraina kaatuu, mikä maa on seuraavana vuorossa, syystä kysytään. Siksi Ukrainan sota on myös Suomen ja koko EU:n ja Naton asia. Imperialistisen Neuvostoliiton tielle palannut Venäjä on käymissään harjoittelusodissaan – ennen kaikkea Syyriassa – oppinut käyttämään totaalisen sodan julmimpia menetelmiä, joissa mitään aineellisia ja henkisiä vahinkoja ei kaihdeta ja missä siviiliuhrien menetyksillä ei ole mitään merkitystä, puolin ja toisin.

Pahinta ja vastuuttominta koko ihmiskunnan ja luomakunnan kannalta on uhkailla ydinaseiden käytöllä ja toteuttaa ydinvoimalaympäristön pommittamista. On oikein, että Venäjän sotarikosten tutkinta on käynnistetty.

Ryöstetty omaisuus ja valta on palautettava Venäjän kansalle
Demokratioissa kuulee joskus väheksyttävän hallitusmuotona demokratiaa, mutta rajaton valta jota Venäjä ja monet muut maat maailmassamme harrastavat, on kyllä hallitusmuodoista arvaamattomimpia, koska niissä ei vapaita vaaleja ole. Demokratiassa voidaan vapailla vaaleilla eristää vallasta ihmiset, joiden valtaa ei suvaita. Venäjällä/Neuvostoliitossa/Venäjällä tätä valinnan vapautta demokratian tarkoittamassa mielessä ei ole koskaan ollut.

Putinin nyt alkama sota voidaan parhaten lopettaa Venäjästä itsestään lähtevin voimin, mutta tämä ei liene mahdollista. Venäjä on kauan sitten valinnut tiensä, joka näyttää vievän maan ja valtion vakavaan tuhoon. Sieltä noustaan vaivalloisten mutta välttämättömien toimien kautta.

Neuvostoliiton diktatuurien juuret on revittävä maasta Venäjän kansan omin voimin. Vasta sitten voidaan aloittaa demokraattisen Venäjän luominen. Neuvostoliiton kaatuminenhan ei merkinnyt kansanvaltaisen Venäjän luomisen aloittamista. Ei. Mitään todellista uudistusta ei tapahtunut. Kommunistivaltiota 1917 luotaessa yksityisomaisuudet varastettiin ja tuotantovälineet sosialisoitiin. Kun Neuvostoiliitto 1991 lakkasi, omaisuuksia ei palautettu kansalle, vaan omaisuudet ja valta siirtyivät  oligarkeille ja kansa jäi edelleen nuolemaan näppejään.

On oikein, että länsimaat takavarinkoivat oligarkkien rosvoamat ja piilottamat omaisuudet ja antavat kansalle mahdollisuuden luoda uusi valtio.

Suomi vakain askelin turvatakuiden suojassa Natoon
Ukrainan sodan päivinä on Suomen osalta osattu tehdä oikeita ratkaisuja. Ukrainaa on ryhdytty auttamaan innolla, joka hakee vertaistaan sodanjälkeisessä maailmassamme. Inhimillisyys ja auttamishalu on laajaa. Sukupolvien ketjujen kokemukset siirtyvät eteenpäin. Mutta hyökkäyksen pelko jäytää sydämiämme, kun hyökkääjä ei kaihda hirvittävimmilläkään joukkotuhoaseilla uhkaamista, ja häikäilemättömästi totaalisella maailmansodalla uhkaamalla se sitoo Euroopan maat ja puolustusliitto Naton mahdollisuudet puuttua sotatoimin hyökkääjän aggressioon.

Me suomalaiset olemme jännittäneet omaa kohtaloamme, joka  monelta kantilta katsoen näyttää turvattomalta, vaikka luottaisimmekin omiin puolustusvoimiimme. Poliittiset puolueet hakevat suuntaa kuunnellen kansan mielipiteitä. Vajaassa sotaviikossa kansamme enemmistön kannatus on saatu varsin myötämieliseksi puolustusliitto Natoa kohtaan.

Kun valtiojohto näyttää tien, kansa seuraa askel askeleelta
Oven Natoon on sanottu olevan auki. Kuitenkin nyt pitäisi päästä asiassa eteenpäin. Pelkä avoimen oven hoku ei turvaa anna.

Tasavallan presidentin Sauli Niinistön matka USA:han antaa tiellemme valoa. Presidentti osoitti edelleen kiitettävää aktiivísuutta.  Turvallisuuspolitiikkamme syvennetään USA:n kanssa. Neuvottelut Ruotsin kanssa käydään Niinistön USA:n matkaan liittyen. Marinin hallituksen ja kaikkien poliittisten puolueiden ja tavallisten kansalaistenkin pitää uskaltaa sanoa sanansa.

Presidentti Niinistön USA:n matkan tulokset olen ymmärtänyt niin, että USA antaa Suomelle turvatakuut mahdollisen vihollisen hyökkäyksen varalle ja turvaa siirtymäajan turvallisuuden sinä aikana kuin jäsenanomuksemme Natoon on käsiteltävänä. Turvatakuisiin kuuluu huoltovarmuuden turvaaminen. Kuitenkin on maamme omin toimin ryhdyttävä laittamaan kaikki turvallisen kansalaiselämän kannata tärkeät ruoka- lämpö-, energia- ym. tarpeet tyydytetyiksi. Kaikki tämä palauttaa työtä maahamme ja lisää kansalaisten keskinäistä auttamishalua ja yhteishenkeä.

Kansamme on kansakuntamme ja valtion kohtalonhetkillä aina seurannut laillisen valtiojohtomme viitoittamaa tietä. Saman uskoisin tapahtuvan nytkin. Euroopan ja koko läntisen maailman on yhdistyttävä vaaran hetkellä. Tämä hetki on nyt.

Ukrainan kansan osoittama luja kansallishenki ja kansallinen taistelutahto on johtava tämän sankarillisen maan Euroopan vapaiden kansojen perheeseen, EU:hun ja puolustusliitto Natoon.

On kaunista, jos Suomi on silloin Ukrainaa vapaiden itsenäisten kansojen joukkoon tervetulleeksi toivottamassa.

mattiantero
Oulu

Matti Antero Kyllönen, s. Kuusamossa 1940. Kotipaikka Oulu vuodesta 2007 alkaen ja edelleen.
Koulutus: Hum. kand. JY 1964, Fil. kand. JY 1967, Fil. lis. JY 1975, Fil. tohtori JY 1995.
Historian, yhteiskuntaopin ja taloustiedon opettaja, Oulun normaalilyseo 1966. Tutkijan koulutus JY 1995.
Sotilasarvo: ylil. res. (1974)
Naimisissa, kolme aikuista lasta.
Sähköposti: mattia.kyllonen@gmail.com
Kotisivut ja kirjakauppa: www.mattikyllonen.com

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu