Nato on rauhanjärjestö

Putin väittää, että Nato on tunkeutumassa aina vaan lähemmäksi Venäjää. Hän kokee, että Nato on Venäjän vihollinen. Tämähän ei pidä paikkaansa. Putin tulkitsee historiaa kuin piru raamattua.

Toisen maailmansodan aikana ja jälkeen Neuvostoliitto oli todella imperialisinen valtio. Se kahmi kaikki naapurivaltionsa vaiktuspiiriinsä, ainakin Euroopassa. Kun Neuvostoliitto hajosi, niin naapurivaltiot henkäisivät helpotuksesta ja liittyivät läntisiin arvoyhteisöihin ja useimmat jopa sotilasliitto Naton jäseniksi. Euroopan maat siis pelkäävät Venäjää. Ne kokevat , että se on yhtä vaarallinen kuin Neuvostoliitto. Viimeaikaiset tapahtumat todistavat, että pelko on ollut aiheellinen.

Nato ei ole valtaamassa Eurooppaa, vaan Euroopan maat liittyvät vapaaehtoisesti Natoon. Ne haluavat turvaa Venäjän ja Putinin imperialistisia pyrkimyksiä kohtaan.

Ainoita poikkeukssia Venäjän naapureista ovat Valko-Venäjä ja Suomi. Valkovenäläisten asenteet voi ymmärtää – siellähän asuu venäläisiä, mutta suomalaisten enemmistön asenne on ainutlaatuinen.

Vuosikymmenien kuluessa YYA-sopimus aivopesi suomalaiset niin perusteellisesti, että asennemuutos on vaikea. Poliittisen menestyksen edellytys oli meillä aikanaan se, että itäisestä naapurista ei vahigossakaan todettu mitään negatiivista. Syntyi ns. suomettumisilmiö, joka levisi lähes koko yhteiskuntaan lehdistöä myöten. Ns. punaisten vuorineuvosten kautta myös talouselämä suomettui merkittävästi. Ei ihme, että tavallisten kansalaisten enemmistö tänä päivänä vastustaa Nato-jäsnyyttä.

Isäni, pikakiväärimies Onni Höök, kaatui Näätälässä, Viipurin maalaiskunnassa 27.6.44. Samana päivän hän ehti kirjoittaa vielä kirjeen vaimolleen. Siinä hän kertoi kuinka hän poterossaan kirjoitti ja filosofoi. Hän totesi, että ihminen on kuin jäniksen poikanen, joka pistää päänsä pensaaseen ja luule olevansa turvassa. Samalla tavalla Suomen kansa kuvittelee olevansa turvassa, kun se ei halua huomata ympäristössään tapahtuvia muutoksia. Kun ollaan ihan hiljaa, niin ryssä ei meille suutu, eikä hyökkää meidän kimppuumme.

On selvää, että ilman uskottavaa puolustusta me emme ole turvassa Venäjän mahdollisilta aggressioilta. Meillä tulee olla yleinen asevelvollisuus ja riittävästi ajanmukaista aseistusta. Ruotsin varaan emme jättäytyä, sillä Ruotsi on junaillut itsensä heikoksi. Ruotsalaiset tiettävästi voivat pitää pintansa vain yhden viikon.

Muuan kirjeenvaihtokaverini, joka pitää itseään realistina,ei usko, että saisimme aseapua Natolta. En usko tuollaiseen väitteiseen alkuunkaan. Jos naapurimaissammekin on inhorealisteja, niin toki he ovat valmiit antamaan meille ainakin aseapua – ennen kuin Venäjä on myös heidän naapurinsa. Sitähän ei yksikään demokraattisesti hallittu maa maailmassa halua.

Toisaalta luotan myös Naton 5 pykälään. Samanlaiset arvot tunnustavat maat vetävät yhtä köytä niin sodan kuin rauhankin aikana.

 

0
MattiHk
Kokoomus Kerava

VTM, sotaorpo, sotalapsi,metsästäjä, kalamies, kirjoittaja, kuntoilija ym.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu