Askel kohti hiilineutraalia Suomea

Hallituksemme on ilmaissut tärkeimmäksi tavoitteekseen saada Suomi hiilineutraaliksi vuoteen 2035 mennessä. ”Ilmastonmuutos on ihmiskunnan suurin uhka. Ilmastonmuutoksen torjuminen sen sijaan on Suomelle mahdollisuus luoda elinvoimaisuutta, kasvua, työllisyyttä ja hyvinvointia, Marin arvioi.”

Tästä näkökulmasta onkin merkillistä että Vasemmistoliitto ja SDP saavat itkupotkuraivarit kun UPM ilmoittaa merkittävästä askeleesta kohti tätä hallituksen tavoitetta ja kun hallitus on tätä vielä itse aktiivisesti edesauttanut veronkorotuksilla ja AY-henkisellä työmarkkinapolitiikallaan. Todennäköisesti tässä on vain kyse entisten kannattajakuntien suuntaan osoitetusta kasvojen pesusta. Vihreät sentään ideologisesti johdonmukaisesti eivät ole Kaipolan lopettamispäätöstä kritisoineet, onhan savupiipputeollisuuden alasajo ollut heidän ykköstavoitteitaan jo vuosikymmeniä.

Hallitus voisi kertoa mistä saamme Suomeen korvaavia työpaikkoja sitä mukaa kun tämä hiilineutraaliuskehitys etenee? Koulutetaanko entiset teollisuustyöntekijät kokemusasiantuntijoiksi, maahanmuuttoneuvojiksi vai joogaopeiksi? Päättäjämme voisivat avata myös mitä ovat ne uudet menestysinnovaatiot ja korkeamman jalostusasteen tuotteet joita olette neuvoneet yrityksiä tuottamaan? Yritykset kun ilmeisesti ovat mielestänne liian tyhmiä näitä keksimään.

mattihytola

Suomi on hyvä maa, paras ainakin meille suomalaisille. Mutta voisi se olla vielä parempikin. "I love my country, it's the government I'm afraid of"

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu