Covid19: Biden siirtyy Trumpin linjoille

NY Timesin artikkeli
YLEn juttu aiheesta

Kun Trump aikoinaan epäili viruksen karanneen Wuhanilaisesta laboratoriosta, tämä leimattiin yleisesti salaliittoteoriaksi. WHO sai noin vuoden viivyttelyjen jälkeen tutkijaryhmän Wuhaniin. Tätä ryhmää johti Peter Daszak. Tämä on varsinainen pukki kaalimaanvartijana-tapaus, sillä Daszak teki Wuhanilaisten koronaviruslaboratorioiden kanssa läheistä yhteistyötä ja syksyllä 2019 hehkutti että koronavirus on saatu leviämään lepakoista ihmistettyihin hiiriin. Lisäksi WHO:n raportti viruksen alkuperästä oli kirjoitettu yhteistyössä kiinalaisten kanssa.

Taiwan News: ”Wuhan Institute of Virology (WIV) had been infecting ”humanized mice” with new bat SARS coronaviruses in 2019 raises the question of whether an accident during these experiments led to the COVID-19 pandemic.”

Trumpin hallinnon loppuvaiheissa Mike Pompeo julkaisi tiedustelutietoja joiden mukaan kolme Wuhanin laboratorion työtekijää olisi sairastunut koronan kaltaiseen tautiin jo Marraskussa 2019. Kautensa lopussa Trump perusti asiaa tutkimaan työryhmän joka päätteli että ”it was highly unlikely to have appeared naturally and thus was likely the product of laboratory work”. Vallan vaihduttua Valkoisessa Talossa, tämä työryhmä lakkautettiin pikaisesti. Valkoinen talo alkoi vähätellä tutkinnan tarvetta ja sanoi että WHO hoitaa homman.

Mutta nyt on siis ääni muuttunut Bidenin kellossa ja viruksen alkuperää aletaan taas selvittää tosissaan. Hyvä niin. Todennäköisesti tämä on Republikaanien määrätietoisten vaatimusten tulosta.
“For over a year, anyone asking questions about the Wuhan Institute of Virology has been branded as a conspiracy theorist,” Senator Josh Hawley of Missouriy said. “The world needs to know if this pandemic was the product of negligence at the Wuhan lab, but the C.C.P. has done everything it can to block a credible investigation.”

YLE: ”Teoria laboratorioalkuperästä on ollut esillä aiemminkin, ja sitä kannatti esimerkiksi Yhdysvaltain edellinen presidentti Donald Trump. Nyt se näytetään kuitenkin otettavan vakavammin kuin aikaisemmin, eikä sitä enää pidetä pelkkänä salaliittoteoriana.”
Usein vaikuttaa siltä että se kuka sanoo jotain on sanoman perille menon kannalta tärkeämpää kuin se mitä sanotaan. Nyt tämä laboratorioteoria onkin sitten vakavasti otettava kun sitä esitetään myös Bidenin leiristä. Toivottavasti viruksen alkuperä nyt selvitetään uskottavasti ja tietoa tarkoituksellisesti pimittäneet saatetaan vastuuseen.

+3
mattihytola
Kokoomus Konnevesi

Suomi on hyvä maa, paras ainakin meille suomalaisille. Mutta voisi se olla vielä parempikin.
"I love my country, it's the government I'm afraid of"

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu