Deep State: YLEn talousasiantuntijat ”Ei leikkauksia vaan lisää veroja”

-Taloustutkijat: Talous ei kestä useiden miljardien lisäleikkauksia – ruoan veronkorotus korvattavissa pienituloisille
-Huippuekonomistilta painava viesti hallitukselle. Taloustieteen professori Niku Määttäsen mukaan julkisen talouden elvyttäminen ilman tuntuvia veronkorotuksia olisi erittäin vaikeaa.
-Pelastetaanko Suomen talous veronkorotuksilla? Näin asiantuntijat vastaavat
-Leikata pitää, mutta nyt leikataan väärin, sanoo taloustieteilijä Sixten Korkman: ”Toivon kaikkiin kohdistuvaa kipupakettia”

Tässä ote YLEn leikkauksia/veroja käsittelevistä asiantuntija-artikkeleista tältä kuulta. Noin joka 3. päivä tulee juttu jossa asiantuntija kertoo että hallituksen talouslinjaukset ovat pielessä. En edes viitsi ottaa tähän mukaan YLEn yleisasiantuntijan Heikki Hiilamon linjauksia.

Deep state on helppo leimata salaliittoteoriaksi jossa maailmanhallituksen liskoihmiset päättävät mitä tällä planeetalla tapahtuu. Mutta jos hiukan pienennetään mittakaavaa, niin kyse on pohjimmiltaan siitä, että poliittisten päättäjien toimiin vaikuttaa ei-demokraattisesti valittujen henkilöiden ryhmiä jotka pyrkivät ajamaan omaa etuaan ja päämääriään. Joka väittää että tällaista ei tapahdu, on joko epärehellinen tai äärettömän sinisilmäinen. Jokainen organisaatiohan pyrkii luonnostaan kasvattamaan omaa vaikutusvaltaansa ja haalimaan lisää resursseja. Esimerkki voisi olla vaikkapa ympäristöministeriön virkamiehet jotka voivat tiedostaen tai tiedostamattaan ajaa vihreää ideologiaa, ovathan he osittain hakeutuneet alalle sitä kohtaan tuntemansa mielenkiinnon vuoksi.

Tämä Deep Staten realistisempi määritelmä pätee myös verovaroista rahoitettuun YLEen joka pyrkii vaikuttamaan hallituksen politiikkaan niin että leikkauksia ei tulisi. Tämä ei välttämättä ole mikään yhteisesti sovittu tietoinen linjaus, vaan lähtee ihan yksittäisten toimittajien itsesuojeluvaistosta joka sitten saa toimittajien enemmistön toimimaan ryhmänä yhteisen päämäärän eteen.

mattihytola
Kokoomus Konnevesi

Suomi on hyvä maa, paras ainakin meille suomalaisille. Mutta voisi se olla vielä parempikin.
"I love my country, it's the government I'm afraid of"

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu