EU ja Kiina

EU on julistautunut maailman ilmasto- ja ihmisoikeusjohtajaksi. Ainakin moraaliseksi sellaiseksi. EU-maat ovat toistuvasti arvostelleet USAta näistä asioista varsinkin Trumpin valinnan jälkeen. Vaan kuinka EU on reagoinut Kiinan toimiin? Onko EU kritisoinut Kiinan kasvaneita CO2 päästöjä ja hiilivoiman lisäämistä? Onko EU antanut tukensa Hongkongin demokratia liikkeelle? Onko EU arvostellut Kiinan törkeitä ihmisoikeusrikoksia joita se kohdistaa omiin vähemmistöihinsä esim. uiguureihin?
Hiljaisuus on korvia huumaavaa! EU:lle tuntuu olevan tärkeämpää saada shampanjaa ja luksusmersuja kaupaksi kommunistipuolueiden kellokkaille kuin toimia oikeasti hehkuttamiensa arvojen mukaisesti. Sopii hyvin kuvaan jossa sanat, sopimukset ja poliittinen teatteri ovat EU:lle käytännön toimia tärkeämpiä. Ovathan ilmastopyhimysmäiset EU maat vain kasvattaneet päästöjään mutta silti niillä on otsaa arvostella USAta joka on harvoja oikeita päästöjen vähentäjiä.

mattihytola

Suomi on hyvä maa, paras ainakin meille suomalaisille. Mutta voisi se olla vielä parempikin. "I love my country, it's the government I'm afraid of"

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu