EU/Kiina pakotteet ovat silmänlumetta

22.3.2021
”Unioni asettaa mustalle listalle kiinalaisia virkamiehiä ihmisoikeusloukkausten takia.
Uutistoimistolähteiden mukaan neljä hallinnon edustajaa ja yksi organisaatio saavat matkustuskiellot. Mustalle listalle joutuneiden varoja myös jäädytetään.
Kiinan ulkoministeriö kehottaa EU:ta korjaamaan ”vakavan virheensä” ja olemaan sekaantumatta Kiinan sisäisiin asioihin, kertoo uutistoimisto Reuters.
Mustalle listalle asetettiin Xinjiangin autonomisen alueen entinen aluejohtaja Zhu Hailun, Xinjiangin yleisen turvallisuuden viraston johtaja Chen Mingguo sekä vanhemmat virkamiehet Wang Mingshan ja Wang Juzheng.
Tämän lisäksi myös Xinjiangin tuotanto- ja rakennusyhtiön yleisen turvallisuuden virasto sai pakotteita.
Pakotteiden taustalla ovat Kiinan uiguuriväestöön kohdistamat ihmisoikeusloukkaukset Xinjiangin maakunnassa. Ministerit vahvistivat nyt EU-lähettiläiden jo viime viikolla tekemän päätökset.”

23.2.2021
”Iltapäivällä Kiina odotusten mukaisesti kävi vastatoimiin ja asetti pakotteita vastaavasti kymmenelle EU-kansalaiselle ja neljälle yhteisölle. Pakotelistalla ovat muun muassa saksalainen europarlamentaarikko Hans Bütikofer ja hollantilainen kansanedustaja Sjoerd Sjoerdsma.”

Jos EU halauaisi oikeasti auttaa uiguureja, Taiwania ja Hong Kongia, se asettaisi Kiinalle tulleja. Ja Kiina vastaisi tähän tietenkin vastatulleilla. Molemmat kärsisivät taloudellisesti mutta pitkällä aikavälillä, EU vähemmän tuotannon palatessa EU-alueelle ja Yhdysvaltojen noustessa nykyistä tärkeämmäksi kauppakumppaniksi. Auttaisiko tämä mitään? Tuskin mutta olisi kuitenkin näitä mitättömiä pakotteita vaikuttavampi keino.

Näistä ”pakotteista” syntyy kuva että ne on sovittu EU:n ja Kiinan yhteisissä neuvotteluissa jotta EU saataisiin näyttämään siltä, että se puolustaa ihmisoikeuksia. Samalla on sovittu että ei lähdetä taloutta vahingoittaviin toimiin. En sano että tämä on fakta, mutta rivien välistä saa tällaisen kuvan.

+1
mattihytola
Kokoomus Konnevesi

Suomi on hyvä maa, paras ainakin meille suomalaisille. Mutta voisi se olla vielä parempikin.
"I love my country, it's the government I'm afraid of"

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu