EU poliitikoille 30 000 miljardia euroa lisää pelirahaa

NY Timesin juttu

EU:n uuden ilmastopaketin on arvioitu maksavan EU:n yrityksille, kuluttajille ja veronmaksajille kaikkiaan 30 000 miljardia vuoteen 2050 jolloin EU:n CO2 päästöt olisi mukamas pudotettu nollaan. Eli kuin uusi EU:n elpymispaketti joka ikinen vuosi. Ei ihme että poliitikot odottavat näitä rahoja vesi kielellä jotta sitten pääsevät ohjailemaan niitä haluamiinsa kohteisiin.

Jo käytetyillä tuhansilla miljardeilla EU:n on pudottanut päästöjään rajojensa sisällä 25% vuoden 1990 tasosta. Hyvä juttu mutta ovatko globaalit päästöt laskeneet? No ei vaikka koronan vuoksi 2020 laskivat 7% aiemmasta mutta kyseessä oli hetkellinen notkahdus. Entä onko ilmakehän CO2 pitoisuuden nousutrendissä näkynyt muutosta kun päästöt kerrankin laskivat? No ei, pitoisuus kasvoi vuonna 2020 täsmälleen samalla trendillä vuodenaikavaihteluineen kuten aimempinakin vuosina.
Mitäs siis EU on lopulta saavuttanut niillä tuhansilla miljardeilla jotka on jo käytetty CO2 päästöjen vähentämiseen? Ainakin EU:n biopolttoaineiden vuoksi on tuhottu 4 miljoonaa hehtaaria sademetsää eläimineen! Voisiko asteen lämpenevä ilmasto tai 600 ppm:ään nouseva CO2-pitoisuus ikinä aiheuttaa näin pahaa ympäristökatastrofia? EU-alueelta on myös siirrettyä tuotantoa maihin joissa ei ole päästökauppaa ja ympäristönsuojelu on retuperällä, ympäristön kannalta negatiivista kehitystä tämäkin. Entä onko muu maailma saanut innoitusta EU:n esimerkistä ja kääntänyt omat päästönsä laskuun? No ei, maailmalla on rakenteilla 1500 uutta hiilivoimalaa, pääosin Aasiassa ja toinen mokoma on suunnitteilla.

Ja mitäs näillä 30 000 miljardilla sitten oikein tehdään ja minne ne päätyvät. Jo nyt päästökauppahuijauksiin häviää EU:ssa vuosittain 50 miljardia. Tämä ”bisnes” ja siihen liittyvä korruptio tuskin tulee vähenemään kun rahaa laitetaan lisää liikkeelle. Suurin hyötyjä tästä luultavasti on Kiina jonka orjatyövoimalla (ja ympäristöä säästämättä) tuotettuja aurinkopaneeleita ja sähköautonakkuja EU tarvitsee ”vihreään” siirtymäänsä. Halpaa hiilisähköä ja edullisempaa päästökauppaa tarjoava Kiina hyötyy myös siitä kun EU heikentää edelleen yritystensä kilpailukykyä. Hiilitullit ovat hyvä ajatus mutta EU tuskin asettaa niitä Kiinalle niin kauan kuin saksalaiset autot ja ranskalaiset viinit kelpaavat CCP:n kellokkaille.

Tämä EU:n yksipuolinen ilmaston vastainen taistelu osoittautuu vielä suureksi virheeksi.

+10
mattihytola
Kokoomus Konnevesi

Suomi on hyvä maa, paras ainakin meille suomalaisille. Mutta voisi se olla vielä parempikin.
"I love my country, it's the government I'm afraid of"

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu