EU sössi taloutensa ihan itse

Kirjoittelen tätä nyt ihan tavallisena kesäpäivänä. Aiempien vuosien vastaavista kesäpäivistä tämä poikkeaa merkittävästi yhdellä tapaa. Sähkön hinta nimittäin on noin 10-kertainen siihen nähden mitä se on keskimäärin ollut tällä vuosituhannella normaalina heinäkuun päivänä. Sähkön ja energian hinnasta onkin ollut paljon puhetta mediassa viimeaikoina ja syystäkin. Tänäänkin aamulla oli Yle hommannut asiantuntijat Peter Lund (ilmastopaneeli) ja Sirpa Pietikäinen (Vihreät) kertomaan mitenkä asiat ovat. Samaa sanomaa on media kertonut yhä uudestaan eri (tarkkaan valittujen) asiantuntijoiden suulla: ”Ongelmat johtuvat Venäjästä, koronasta ja ilmastonmuutoksesta. Ratkaisu on vihreä siirtymä ja lisää uusiutuvia.” Onpa jossain sivulauseessa mainittu että Saksa ajoi ydinvoimansa alas ja että päästökauppa nostaa hintoja, jakeluvelvoitekkin on mainittu. Toimittaja on pian ohjannut keskustelun näistä ikävistä asioista tulevan vihreän utopian autuuteen ja kuinka Suomella on siinä mahtava rooli. Väitän kuitenkin että syy on näissä ns. ilmastotoimissa vähintään yhtä paljon kuin Venäjässä ja ne me olemme saaneet aikaan ihan itse.


Sähkön hintahan lähti nousuun jo viime vuoden puolessa välissä. Selkeästi ennen Venäjän hyökkäystä.


Sitä ennen saimme nautti pitkään vakaista energian hinnoista.


Olisikohan päästökaupalla jotain tekemistä asian kanssa? Ja vihreällä siirtymällä? Valtavilla investoinneilla tuurivoimaloihin joiden tuotantoa ei voi ennustaa ja joka on minimissään silloin kuin sitä eniten tarvittaisiin? Ja kaikki tämä siksi että maapallon ilmasto muuttuu! Tässä sitten EU yrittää vähentää CO2 päästöjä uhraamalla kilpailukykynsä ja jopa kansalaistensa hengen (ensi talvena nimittäin EU alueella paleltuu ihmisiä kylmään). Niin vieraantuneita poliitikkomme ovat reaalitodellisuudesta ja perusfysiikasta että kuvittelevat EU:n päästöjen lämmittävän ilmastoa. Ja että lämpeneminen olisi jotenkin ennen näkemätöntä ja vaarallista. Mepit kuulemma yleisesti uskoivat Japanin Tsunamin johtuneen ydinvoimasta…


Ja sitten vielä päälle tämä EU:n velkaelvytys, sen aikaansaama inflaatio sekä tilanne jossa kaikki jäsenmaat eivät kestä korkojen nousua, suunta on selvä. Teimme sen itse!

+18
mattihytola
Kokoomus Konnevesi

Suomi on hyvä maa, paras ainakin meille suomalaisille. Mutta voisi se olla vielä parempikin.
"I love my country, it's the government I'm afraid of"

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu