EU:n Energiewende lyö Kafkan laudalta

Ydinvoima mustalle listalle

Tässä uutinen joka mielestäni jäänyt liian vähälle huomiolle ja josta päättäjämme ovat olleet hisun kissun. Poimintoja jutusta:
”EU-komissio aikoo esitellä kuukauden kuluttua uudistuksen, josta voi tulla painajainen osalle Suomen teollisuudesta.
Monen suomalaisen yrityksen energialähde muuttuisi käytännössä mahdottomaksi käyttää ehdotettavien kriteerien vuoksi.
Listalla ei olisi ainakaan alkuun ydinvoimaa, ja vesivoima ja biomassa luokiteltaisiin EK:n mukaan ”vähemmän kestäviksi energiamuodoiksi”. Suomessa biomassa on käytännössä metsää.
Vaikka vesivoima ja puunpoltto olisivat ekoluokituksessa mukana, niille tulisi nykyistä merkittävästi tiukemmat kriteerit.

Vihreäksi luokiteltavia investointeja olisivat varmuudella ainakin sijoitukset tuuli- ja aurinkovoimaan tai lämpöpumppuihin. Uusimmassa esityksessään komissio antaisi hieman yllättäen ekoluokituksen maakaasulle.

Greenpeacen mielestä kestävien kohteiden rinnalle pitäisikin perustaa myös musta lista – määritellä, mitkä yritykset ja energiamuodot toimivat ympäristön kannalta haitallisesti. Sellainen voi vielä nousta esiin tulevina vuosina, kun EU pyrkii kohti ilmastotavoitteitaan.”

Eli Suomelta kielletään turpeen ja puun hyödyntäminen energiantuotannossa ja ydinvoima laitetaan mustalle listalle mutta maakaasu luokitellaan paremmaksi energianlähteeksi! Ja hiilestä ei mainita mitään?
Eija-Riitta Korhola aikoinaan kirjoitteli kuinka Japanin tsunami leimattiin EU-parlamentissa pitkälti ydinvoiman aiheuttamaksi. En voinut silloin uskoa että siellä toimitaan niin tunnepohjalta. Mutta ei tällä kyllä järjen kanssakaan ole mitään tekemistä. Motiivit löytyvät yleensä rahan ja vallan liepeiltä. Jos meillä olisi tutkivaa journalismia, niin selvittäisivät ketkä kommissaarit ja mepit ovat tässä Venäjän kiristyksen ja lahjonnan tuloksena (en löydä muutakaan logiikkaa) päätyneet tällaisiin ratkaisuhin?

+6
mattihytola
Kokoomus Konnevesi

Suomi on hyvä maa, paras ainakin meille suomalaisille. Mutta voisi se olla vielä parempikin.
"I love my country, it's the government I'm afraid of"

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu