Harari ja ihmiskunnan tarinat. Paitsi yksi…


Mainioissa kirjoissaan Harari esittää teoriansa jonka mukaan suuria ihmisjoukkoja on saatu toimimaan yhteistyössä tarinoiden voimalla. Näitä tarinoita ovat mm. uskonnot, poliittiset aatteet, kansakunnat, osakeyhtiöt ja vaikkapa raha. Hararin mukaan tämä erottaa ihmiset muista eläimistä ja on mahdollistanut sivilisaatioiden synnyn mutta myös diktatuurien hirmutyöt. Harari käy kattavasti läpi näitä eri tarinoita joiden avulla meitä on hallittu ja hallitaan.

Minusta on vaan merkillistä että yhteen tarinaan hän suhtauu täysin toisin kuin muihin. Tätä yhtä tarinaa hän ei pidä tarinana lainkaan, se on nimeltään ihmisperäinen ilmaston lämpeneminen ja sen vastainen taistelu. Tämä käy ilmi varsinkin hänen viimeisimmästä kirjastaan ”21 oppituntia maailman tilasta”. Muuten niin objektiivinen havainnoitsija ei löydä tarinaa ”ilmastonmuutoksesta” sen sijaan hän kertoo siihen kriittisesti suhtautuvien olevan tarinoiden vietävissä.

Olisikohan apurahat tämän kirjan kirjoittamiseen jääneet saamatta jos hän olisi kertonut että ”ilmastonmuutos” se vasta tarina onkin ja sellainen jolla poliitikot saavat lisää valtaa ja rahavirtoja hallintaansa?

+9
mattihytola
Kokoomus Konnevesi

Suomi on hyvä maa, paras ainakin meille suomalaisille. Mutta voisi se olla vielä parempikin.
"I love my country, it's the government I'm afraid of"

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu