Ilmastonmuutos ei ole syynä energian korkeisiin hintoihin.

Ainkaan jos ilmastonmuutoksella tarkoitetaan sitä mitä YLEensä, eli ihmisperäisten CO2-päästöjen aiheuttamaa ilmaston lämpenemistä. Tästä huolimatta olemme saaneet jälleen nauttia asiantuntijoiden ja sellaiseksi nostettujen mielipiteitä siitä että esim Norjan vesivoiman vähäisyys johtuu ilmastonmuutoksesta. Ilmaston muuttumisesta se saattaa joltain osin johtuakin mutta pääosin se johtuu säästä. Vuodet eivät ole veljeksiä.

Samaiset asiantuntijat esittävät ratkaisuksi sitä samaa mitä myös olemme saaneet kuulla jo ainakin tämän vuosituhannen: Lisää uusiutuvia (eli tuuli- ja aurinkovoimaa) sekä uusia innovaatioita (jostain syystä nämä asiantuntijat ja poliitikot eivät suostu avaamaan että mitähän nämä peräänkuuluttamansa ”innovaatiot” mahtavat olla…).

Ymmärrän hyvin että poliitikot eivät halua myöntää vihreän energiaideologiansa virheitä, ovathan siihen hurahtanneet liki kaikkien puolueiden eliitit, eikä ihme saavathan he ansionsa verovaroista ja CO2 keppihevosella pääsevät hallitsemaan ihmiselämän jokaista yksityiskohtaa.

Sen sijaan on kummallista, että media vaikenee energiakriisin todellisista syistä: vakaan energiantuotannon alasajosta, siirtymisestä tuurivoimaan ja päästökaupasta. Toki Venäjän aloittama sota ja siihen liittyvät pakotteet ovat myös iso tekijä, mutta poliitikot ne ovat Euroopan energiahuollon Venäjään sitoneet, varoituksista huolimatta.

Taitaa tulevana talvena siperia opettaa, sen jälkeen kukaan ei äänestä vihreitä. Ja ehkäpä ilmastopolitiikassakin palataan maan pinnalle.

+15
mattihytola
Kokoomus Konnevesi

Suomi on hyvä maa, paras ainakin meille suomalaisille. Mutta voisi se olla vielä parempikin.
"I love my country, it's the government I'm afraid of"

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu