Kannatatko elpymispakettia jos se estää maailmanlopun?

”Enemmistö suomalaisista hyväksyy EU:n elvytyspaketin. Asia selviää Kunnallisalan kehittämissäätiön (Kaks) teettämästä kyselystä.
Kyselyssä 55 prosenttia suomalaisista hyväksyy EU:n elvytyspaketin. Vastaajista 29 prosenttia vastustaa pakettia. 17 prosenttia ei osannut sanoa kantaansa suuntaan tai toiseen.”

Kysymyksen asettelussa oletettiin paketin hylkäämisen johatavan negatiivisiin seurauksiin ja hyväksymisen positiivisiin:
”Hyväksyn EU.n elvytyspaketin, koska EU:n koossapysyminen ja yhtenäisyys on myös Suomen etu”
”Elvytyspakettia ei pitäisi hyväksyä, vaikka seuraamuksena olisi EU:n toimintakyvyn ja aseman heikentyminen maailman taloudessa”

Eli kysely väittää: EU hajoaa tai ainakin sen yhtenäisyys kärsii jos Suomi ei hybäksy pakettia. Ja jos paketti hylätään, EU:n toimintakyky ja sema heikkenee.
Minusta tässä nyt kysely johdattaa kansalaisia vastaamaan tietyllä tavoin. Kyse ei ole lainkaan puolueettomasta kyselystä.
Kun tämän ottaa huomioon, niin pakettiin kielteisesti suhtautuneiden määrä oli suuri. Jos kysely olisi ollut neutraali, niin enemmistö olisi todennäköisesti ollut pakettia vastaan.

Kuva Iltalehdestä

+7
mattihytola
Kokoomus Konnevesi

Suomi on hyvä maa, paras ainakin meille suomalaisille. Mutta voisi se olla vielä parempikin.
"I love my country, it's the government I'm afraid of"

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu