Kiina vakoilee kansalaisiaa ja ex-kansalaisiaan lännessä

Kiinalaisopiskelijat vakoilevat toisiaan luennolla – näin ”isoveli” valvoo Suomen yliopistoissa maansa kansalaisia

LUT-yliopiston strategiajohtaja takuulla tietää ongelman mutta tarkoituksella vähättelee sitä. Kommunistihallinnon kontrollihenkilö onkin ”tukihenkilö”!
”Lisäksi kun Yle haastatteli LUT:n yliopiston kiinalaisopiskelijaa pari vuotta sitten, mukana oli koko ajan toinen henkilö, jota opiskelija kutsui opettajaksi. Yliopiston mukaan kyse on Hebein teknillisen yliopiston Lahteen lähettämästä opinto-ohjaajasta, joka auttaa kiinalaisopiskelijoita kaikissa käytännön asioissa.
LUT:n Hokkanen ei pidä tilannetta outona tai huolestuttavana.
– Jos haluaa ajatella positiivisesti, niin ehkä tämä henkilö oli mukana tukemassa opiskelijaa jännittävässä tilanteessa.
Hokkasen mukaan LUT:ssa tunnistetaan Kiinaan liittyvät kysymykset, mutta varsinaisia toimia valvonnan estämiseksi ei ole tehty.
– Yleisellä tasolla on tietenkin varsin oletettavaa, että Kiina tällaista tekee. Mutta käytännössä yliopistolla ei ole mitään keinoa estää sellaista.”

LUTissa on vajaat 400 kiinalaisopiskelijaa, Aalto yliopistossa yli 600. Kuka heidän opintonsa kustantaa? Ei kait vaan suomalainen veronmaksaja? Miksi koulutamme kiinalaisia jotka sitten kilpailevat täällä saavutetulla tietotaidolla länttä vastaan?

Entäs sitten tämä Vesterbackan FinestFuture? Kiinalaisperheet maksavat FF:lle lastensa kielikoulutuksesta. FF tuuppaa sitten nämä kielitaidottamat nuoret Suomen lukioihin opiskelemaan ja nämä tarvitsevat monenlaista erityistukea läpäistääkseen kurssit. Ja laskun kuittaa… Aivan oikein! Suomalainen veronmaksaja.

mattihytola
Kokoomus Konnevesi

Suomi on hyvä maa, paras ainakin meille suomalaisille. Mutta voisi se olla vielä parempikin.
"I love my country, it's the government I'm afraid of"

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu