Kuinka menetellä narsistisen ydinasediktaattorin kanssa?

Kun kyseinen itsevaltias alkaa kalistella sapeleitaan yltyvällä kalinalla, isomman ydinasevallan johtajan (sanotaan vaikka presidentin) olisi syytä tehdän hänen luokseen näyttävä valtiovierailu. Tämä todellisen suurvallan presidentti sitten ylistäisi julkisesti kyseistä diktaattoria älykkääksi valtiomieheksi, strategianeroksi, taitavaksi karatekaksi tai rakettitieteilijäksi, ihan miksi vaan mikä olisi tälle mielipuolelle sisäpoliittisesti hyödyksi. Voisipa jopa kehaista tämän tiedustelupalveluakin koskapa tietäisi sen syöttävän päällikölleen puppua. Näin vaikka tietäisikin näistä nousevan myräkkä läntisissä medioissa mutta diktaattori lämpenisi kunnes häntä odottaisi kylmä kylpy.

Kahden kesken Presidentti voisi sitten kertoa tälle diktaattorille että ellei tämä ole kiltisti, hänet, omaisuudensa ja lähipiirinsä likvitoidaan. Voisipa jopa esittää pienen näytteen tästä kyvykkyydestä. Loppukaneetiksi presidentti voisi kertoa maansa kyvykkyydestä tuhota diktaattorin onnettomat ydinaseet siiloihinsa milloin vain.

Missään tapauksessa hän ei sanoisi mitään sellaista, että maailman suurin sotilasmahti ei aio tehdä sotilaallisesti mitään jos diktaattori meinaa tehdä pieniä aluevalloituksia naapurimaistaan.

No nämä nyt olivat tällaisia spekulatiivisia skenaarioita vailla reaalimaailman tarttumapintaa. Jos tuollaisia tilanteita kuitenkin tulisi niin varmaan mies joka sanoi että ”Venäjä uskoo ainoastaan voimaa ja ainoa keino neuvotella on nöyryyttää heidät”, olisi toimintatavoista samaa mieltä kanssani.

mattihytola
Kokoomus Konnevesi

Suomi on hyvä maa, paras ainakin meille suomalaisille. Mutta voisi se olla vielä parempikin.
"I love my country, it's the government I'm afraid of"

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu