Luke tuplasi päästöt, päättäjät ja media eivät kyseenalaista

Tutkijoiden arviot varoittavat: Ojitetuista turvesoista tulossa pian selvästi suurin ilmastopäästölähde

”Tuhansista ojitetuista suometsistä on tullut nopeasti iso ilmastopäästöjen lähde.
Tuoreiden vahvistettujen tietojen mukaan päästöt metsämaasta lisääntyivät vuodessa yli kymmenellä prosentilla.
Toisin kuin muiden ilmastopäästöjen kohdalla, ojitettujen suometsien päästöt ovat viime vuosina kaksinkertaistuneet. Tutkijat ennakoivat, että päästökehitys jatkuu ilmaston lämmetessä ja niistä tulee Suomen suurin ilmastopäästöjen lähde. Ne vastaavat nyt lähes neljännestä Suomen kaikista nettopäästöistä.”

Mitähän nuo ”tuoreet vahvistetut tiedot” ovat? Vuodessa yli 10% kasvua! Jos se johtuu ilmaston lämpenemisestä niin miten se on muka mahdollista lämpötilan noustua joitakin promillen osia?

”Päästöjen kasvu ei sinänsä tule tutkijoille yllätyksenä. Kun ilmasto lämpenee, suometsien turpeen ja elävän kasvuston hajoaminen kiihtyvät. Päästöjen on odotettu nousevan, mutta nousuvauhti on kuitenkin yllättänyt.
Lämpötilan vaikutusta on huomioitu nyt muutaman vuoden ajan osana uutta laskentamallia ja lisäys on huomioitu myös vanhoihin tietoihin. Laskennan muutosten seurauksena ojitettujen suometsien maaperäpäästöt ovat kasvaneet selvästi suuremmiksi kuin liikenteen päästöt.”

Ahaa, kyse onkin taas tästä uudesta laskentamallista (eikä mistään mittauksista) ja vanhojakin tuloksia on ”säädetty” sitten tukemaan sitä. Eikö noin poikkeavat uudet tulokset soita kelloja että uudessa laskentamallissa olisi jotain pielesssä? Ei tietenkään kun sillä saadaan paremmin agendan mukaisia tuloksia.

”Lämpeneminen lisää päästöjä samalla kun puiden kasvu voi olla lämpenemisenkin takia vähentynyt. Tämä on huono yhdistelmä.”

Häh, eikös metsät kasva nyt ennätysvauhtia kun on hiukan lämpimämpää ja enemmän hiilidioksia tarjolla?
Onkohan näiden laskemissa soiden hiilinielut lainkaan mukana? tai järvet?
Kaiken tämän aivopesun keskellä tulisi kuitenkin muistaa että Nasan MITTAUSTEN mukaan Suomi on kokonaisuudessaan hiilinegatiivinen!

mattihytola
Kokoomus Konnevesi

Suomi on hyvä maa, paras ainakin meille suomalaisille. Mutta voisi se olla vielä parempikin.
"I love my country, it's the government I'm afraid of"

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu