Maailmanparannus helppoa, työllisyys vaikeaa

”Valtionvarainministeri Matti Vanhanen johti tiistaina puhetta kansainvälisessä valtiovarainministerien ilmastokoalition kokouksessa. Mukana koalitiossa on noin 60 maata ja noin 20 kansainvälistä organisaatiota.”
”valtiovarain­ministereillä ja keskuspankeilla ympäri maailman on nyt vahva sitoutuminen ilmastonmuutoksen torjumiseen ja konkreettiseen ilmastotyöhön.”
”Pyörä on pyörimässä oikeaan suuntaan.”
”ILMASTOKOALITIO perustettiin huhtikuussa 2019 Washingtonissa. Suomi oli aloitteellinen asiassa. Yhteistyön perustana ovat niin sanotut Helsingin periaatteet. Koalitio pyrkii tuomaan ilmastonmuutoksen osaksi talouspolitiikan ja rahoitusratkaisujen suunnittelua, sillä valtiovarainministerit ovat verotuksen ja menoehdotusten kautta asiassa avainroolissa.”
”Konkreettisia päätöksiä kokouksissa ei tehdä. Sen sijaan osallistujat jakavat ajatuksiaan ja antavat Vanhasen sanoin ”vertaistukea” toisilleen.”

Onko tämä maailmanparantaminen ja ilmaston muuttumisen kauhistelu valtionvarainministeriön ydintehtävä? Olisiko näiden ylivisiirien sittenkin tärkeämpää keskittyä oman maansa työllisyyden ja talouden hoitoon sen sijaan että ampuvat ilmastopyssyllä Suomen jalkaan?

”koronapandemian jälkeisessä elvytyksessä vihreä siirtymä – esimerkiksi uusiutuva energia ja energian säästäminen – on painopiste kaikkialla maailmassa.
”Tämä on hirveän tärkeä viesti myös alan teollisuudelle ja palveluille, että tämän alan kysyntää maailmalla tulee olemaan lähivuosina.”
”En muista kuka sanoi tässä kokouksessa, että kyse ei ole miljardeista vaan tuhansista miljardeista, joita investointeina tullaan näille sektoreille lähivuosina suuntaamaan.””

Niin ja ne investoinnit tullaan tekemään koska lainsäädännöllä niin pakotetaan ja veronmaksajat ja kuluttajat sen kustantavat. Mikä takaa että poliittinen ohjaus tällä kertaa tuottaisi ympäristön kannalta sen suuntaisen lopputuloksen johon tähdätään? Aiemminhan on vain menty ojasta allikkoon ellei sitten tarkoituksena ole ollutkin poliitikkojen lähipiirin ja muiden hämäräheikkien omaisuuden kartuttaminen.
Siitä pisteet että hoitivat tämän kokouksensa tällä kertaa etänä. Mutta annas olla kun korona hellittää niin johan ovat nämä viikarit parantamassa maailmaa Bahamalla veronmaksajan piikkiin.

+4
mattihytola
Kokoomus Konnevesi

Suomi on hyvä maa, paras ainakin meille suomalaisille. Mutta voisi se olla vielä parempikin.
"I love my country, it's the government I'm afraid of"

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu