Meillä on varaa maksaa Saksan kaasulaskut

Ennenkuin alatte urputtamaan siitä uudesta 5 tonnin laskusta joka tulee jokaiselle suomalaiselle vauvasta vaariin Fortumin Uniper bisnesten johdosta, kantsii miettiä vähän mitä kaikkea Saksa on tehnyt meidän vuoksemme.
Fukushiman tsunamin jälkeen Saksa päätti uhrautua ja ajaa ydinvoimansa alas jotta moinen tsunami ei enää ikinä uhkaisi Eurooppaa. Mitäs me teimme, puuhasimme täällä vaan uutta ydinvoimaa ihan kuin koko tsunamia ei olisi ikinä ollutkaan. Saksa päätti tehdä vihreä siirtymän, energiewenden, ja satsasi tuuli- ja aurinkovoimaan ja koska aina ei paista niin myös puhtaaseen vihreään venäläiseen maakaasuun (määrittelihän EU maakaasun vihreäksi ja Fortumin Rauramokin sanoi että Uniper toimittaa puhdasta kaasua). Samaan aikaan me poltimme täällä turvetta ja puuta vaikka niistä lähtee ihan hirveät CO2 päästöt. Olen nähnyt kun naapuri lämmittää saunaa ja kun tuulee meille päin niin ilma on sakeana CO2 savua että se ihan haisee. Onneksi tuohon tulee kohta loppu kun EU laittaa puun polton päästökaupan alaiseksi ja varmaan julistaa ruskohiilen vihreäksi sillä pitäähän vihreän siirtymän edistyä.
No sitten kaikkien suureksi hämmästykseksi ja ilman että kukaan oli varoittanut, Venäjä alkoi käyttääkin kaasua aseena kun oli saanut huijattua Saksan siitä riippuvaiseksi. Suomi on hankkinut vaurautensa ryöstämällä muita kansakuntia, käyttämällä hyväksi värillisiä ihmisiä ja muita vähemmistöjä ja olemme myyneet luonnonvaramme mineraaleina, selluna ja paperina maailmalle, niin että enää täällä ei ole yhtään metsäää eikä suota. Siksi on velvollisuutemme auttaa Saksaa nyt kun se ilman omaa syytään ja vastuullisen ilmaston vastaisen taistelun seurauksena on ongelmissa.
Ja muistattehan että oma-maa-ensin-ajattelu on haitallista.

+22
mattihytola
Kokoomus Konnevesi

Suomi on hyvä maa, paras ainakin meille suomalaisille. Mutta voisi se olla vielä parempikin.
"I love my country, it's the government I'm afraid of"

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu