Miksi media debunkkasi Covid19 labrateorian?

Teoria siitä, että virus pääsi karkuun Wuhanilaisesta laboratoriosta esitettiin välittömästi epidemian puhkeamisen jälkeen. Olihan liian uskomaton sattuma, että epidemia alkoi kaupungista jossa oli laboratorio jossa kehitettiin tehokkaampaa versiota juuri kyseisestä lepakoiden kantamasta viruksesta. Laboratorio, jonka turvajärjestelyt olivat suomalaisen hammaslääkärin tasoa mikä oli amerikkalaisten viranomaisten toimesta raportoitu turvallisuusriskiksi. Olihan esim SARS päässyt kiinalaisista labroista karkuun jo monta kertaa aiemminkin.

Miksi siis media leimasi tämän teoria salaliitoksi ja tyypillisesti esitti sen, että virus todettiin luonnollista alkuperää olevaksi, todisteeksi siitä että se ei ole laboratoriosta peräisin?
Ylen uutinen aiheesta noin vuoden takaa

Suurin syy lienee se, että laboratorioteoriaa esitti kovimpaan ääneen väärä taho, nimittäin Trump. Suurin osa mediasta oli omaksunut asenteen, että mitä tahansa Trumo sanoo tai tekee, se on aina väärin. Eli asia politisoitui täysin jolloin faktat menettivät merkityksensä. Jäljet näkyvät USA:ssa vielä tänäkin päivänä mm. siten, että demokraattiset kaupungit viivyttelevät rajoituksien poistossa koska republikaanit ovat vaatineet niiden lieventämistä.
Washington Postin kirjoitus aiheesta
Toinen syy on se, että WHO, Fauci ja Daszak (joilla oli kaikilla oma lehmä ojassa kyseisen laboratorion kanssa), leimasivat kaikki viitteet labravuodosta nopeasti salaliittoteorioiksi. WHO oli median silmissä hyvis siinä missä Trump pahis. Media oli puolensa valinnut. Myös Kiina puuttui labravuoto vihjailuihin kovalla kädellä ja nopeasti ja Kiinallahan on taloudellista vaikutusvaltaa myös länsimaissa.

Summasummarum, reilu vuosi vierähti ennenkuin WHO:n tutkijaryhmä (Daszak tietenkin mukana siivoamassa omia jälkiään, jos niitä oli jäänyt kiinalaisilta huomaamatta) pääsi paikalle. Ja sittenkin tiukan valvotusti. Se, että tutkijaryhmää ei saatu ajoissa paikalle johtuu osaltaan siitä että tutkimukselle ei ollut riittävää poliittista painetta. Osasyyllinen tähän on media joka vähätteli laboratorioteoriaa. Montako ihmishenkeä olisi säästetty ja paljonko taloudellisia tappioita pienennetty jos laboratorioteoria olisi otettu tosissaan ja Kiinaa painostettu luovuttamaan kaikki tieto viruksesta?

+5
mattihytola
Kokoomus Konnevesi

Suomi on hyvä maa, paras ainakin meille suomalaisille. Mutta voisi se olla vielä parempikin.
"I love my country, it's the government I'm afraid of"

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu