Miksi Trump voittaa?

Kolme pointtia miksi Trump tulee valituksi seuraavalle kaudelle.

1. It’s the economy stupid! USAn kansalaiset äänestävät rationaalisesti pistäen talouden etusijalle. Siinä ei ehdokkaan persoonallisuus, tai median luoma kuva siitä, paljoa painoa jos ehdokkaalla on vahva näyttö siitä että hän sai talouskasvua aikaan. Ja Trumpilla on näyttöä tästä ja nyt talous toipuu koronasta ennätysvauhtia. Biden puolestaan on ajamassa fossiilitaloutta alas, korottamassa veroja ja viemässä USAta ilmaston vastaisen taistelun eturintamaan. Äänestäjät ymmärtävät tämän olevan talouden kannalta vahingollista ja askeleena sosialismin suuntaan.

2. Kiina. Trump on näyttänyt olevansa suurinpiirtein ainoa johtaja maailmassa joka edes yrittää laittaa Kiinaa kuriin ja saada sen vastuuseen teoistaan ja pelaamaan samoilla pelisäännöillä maailmankaupassa kuin muut. Hän on pystynyt palauttamaan tuotantoa Yhdysvaltoihin. USAn kansalaisia on järkyttänyt se, että Kiinan agentit vainoavat amerikankiinalaisia heidäm omalla maaperällään. Kiina nähdään yhä enemmän uhkana kuin kauppakumppanina, eikä syyttä.

3. Latinot. Latinot, jotka ovat USAn kansalaisia ja siten äänioikeutettuja, eivät halua lisää siirtolaisia Väli- ja Etelä-Amerikoista. He näkevät nämä uudet lailliset ja laittomat tulokkaat kilpailijoina jotka vievät työpaikat suostumalla alempiin palkkoihin. Näin varsinkin nyt kun koronan seurauksena työvoimasta on vielä ylitarjontaa.

Tuossa mielestäni tärkeimmät. Listaan voisi lisätä vielä vaikka BLM mellakat, naurettavuuteen mennyt suvaitsevaisuus/tasa-arvo-politiikka, median lietsoma kahtiajako, kansainväliset suhteet ym. mutta nämä eivät tue Trumpia yhtä selvästi.

+3
mattihytola
Kokoomus Konnevesi

Suomi on hyvä maa, paras ainakin meille suomalaisille. Mutta voisi se olla vielä parempikin.
"I love my country, it's the government I'm afraid of"

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu