”Päästävä eroon polttomoottoritekniikasta” Täh?

”Kunnan on oltava osana yhteiskuntaa kantamassa vastuuta. Meidän on päästävä eroon polttomoottoritekniikasta, jotta voimme torjua ilmastonmuutosta. On seurattava aikaa ja otettava käyttöön uusia tekniikoita, Kivijärven kunnanjohtaja Pekka Helppikangas sanoo tiedotteessa”

Näin uutisoi Keskisuomalainen tänään. Siinä Kivijärven kunnanjohtaja perustelee uusia tuulivoimalahankkeita. Tuossa on tiivistettynä monia virheellisyyksiä:
1. Polttomoottoreissa voidaan käyttää esim. biodieseliä, etanolia tai vetyä polttoaineena. Jos nämä on valmistettu uusiutuvista, nettopäästä on nolla. Miksi siis polltomoottoritekniikasta pitäisi päästä eroon?
2. Miten se että tuulivoiman alta tuhotaan hiilinieluja auttaa ilmaston muuttumisen torjunnassa? Miten ihminen yleensä voi vaikutaa ilmaston muuttumiseen ja miksi sitä pitäisi edes yrittää torjua?
3. Tuulivoimako on se uusi tekniikka? Hollantilaiset yrittivät aikoinaan pumpata Haarlem-järven kuivaksi tuulivoimalla. Ei teho ja varmuus riittäneet vaan käyttöön otettiin tekniikkaa joka on upouusi tuulivoimaan verrattuna, nimittäin Höyryvoima!

Tämmöisillä tiedoilla meitä johdetaan. Eiköhän tuossa todellisena motivaattorina ole fantasia, että tuulivoiman kiinteistöverot pelastavat kunnan talouden. Ei pitäisi rakentaa kunnan taloutta tuulen tupien varaan.

mattihytola
Kokoomus Konnevesi

Suomi on hyvä maa, paras ainakin meille suomalaisille. Mutta voisi se olla vielä parempikin.
"I love my country, it's the government I'm afraid of"

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu