Pakistanin tulvat länsimaiden syytä?

”Tulvien kouriin jäänyt Pakistan kaipaa kipeästi apua – YK:n ilmastopaneelin pakistanilaisjäsen perää rikkailta mailta ilmastovastuuta”

”YK:n ilmastopaneelin suurimman neuvotteluryhmittymän puheenjohtajan, pakistanilaisen Nabeel Munirin mielestä Pakistania runnelleet sääilmiöt eivät ole sattumaa vaan johtuvat ilmastonmuutoksesta.

Suurlähettiläänä Etelä-Korean Soulissa toimiva Munir haluaa, että rikkaat valtiot tarjoaisivat enemmän rahoitusta haavoittuvien maiden auttamiseksi, koska ne ovat vaikuttaneet ilmastonmuutokseen eniten polttamalla fossiilisia polttoaineita.

– On kieltämätön fakta, että tämä tapahtuu ilmastonmuutoksen vuoksi. Rahoituksen on tultava jostain ja te tiedätte, missä tämä ”jostain” on.”

Ovatko myös Pakistanin saman kaliiberin tulvat 1950, 1977, 1992, 2007, 2010 ja 2019 ilmastonmuutoksen aiheuttamia? No entäs sitten Indus joen tulvat ennen kuin Pakistania edes oli? Historian suurin taisi olla 1841. Indus joen tulvat eivät siis ole mikään uusi ja poikkeuksellinen ilmiö. Onko länsimaiden vika jos Pakistan ei ole varautunut niiden varalle ja suojannut infraa sekä kansaa?

Indus jokilaakson tulvia
+10
mattihytola
Kokoomus Konnevesi

Suomi on hyvä maa, paras ainakin meille suomalaisille. Mutta voisi se olla vielä parempikin.
"I love my country, it's the government I'm afraid of"

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu