Puolueeni Kokoomus taas ihan hukassa

Verkkouutiset Kokoomuksen autoilupolitiikasta

Kokoomus alentaisi autoveroa ja nostaisi auton käytöstä aiheutuvia maksuja ja näin uudistaisi autokantaa. Eli valtaosalle kansasta jolla ei ole varaa ostaa uutta autoa, tästä aiheutuisi vain lisäkustannuksia! Eivät äänestäjät ole tyhmiä. Perukaa nyt vähän äkkiä tämä kannanotto jos aiotte pärjätä tulevissa vaaleissa. Eikös Kokoomuksen tulisi ajaa veronkevennyksiä sen sijaan, että se nyt näyttäisi vain lisäävän veroluonteisia maksuja.

”Jos autovero poistetaan, on aivan selvää, että kotimaassa tapahtuvan uusien autojen kaupan verotuotto kasvaa sadoilla miljoonilla euroilla vuodessa, Mykkänen sanoi.”
Niin, mistähän tuokin raha oikein tulee? Kansalaisten lompakoista se on pois! Ovatko autokauppiaat lobanneet Mykkästä?

”Suomessa autojen keski-ikä on toistakymmentä vuotta. Tämän vuoden suuri ongelma päästöjen vähentämisen kannalta on Mykkäsen mukaan se, että autokauppa on hyytynyt ja autokanta uhkaa vanhentua entisestään.”
Ja päästöillä tarkoitetaan nimenomaan CO2 päästöjä. Kuinka paljon enemmän 30 vuotta vanha auto, joka kuluttaa 5l/100km, aiheuttaa CO2 päästöjä kuin uusi hybridiauto joka kuluttaa 5l/100km? Ei yhtään! Mutta uuden hybridiauton valmistaminen on kuluttanut paljon enemmän luonnonvaroja ja aiheuttanut päästöjä ja sen elinkaari on merkittävästi lyhyempi kuin 30 vuotta vanhan vielä täysin toimivan (ei yhtään mikroprosessoria) auton.

”Kokoomus ilmoittaa olevansa sitoutunut puolittamaan liikenteen päästöt vuoteen 2030 mennessä ja hiilettömään tieliikenteeseen vuoteen 2045 mennessä.”
Miksi näin? Uskooko Kokoomus oikeasti, että tällä on jotain merkitystä globaaliin keskilämpötilaan? Ettekö ymmärrä, että lainsäädännön aiheuttamat lisäkustannukset ja sääntely Suomen tieliikenteelle heikentää kilpailukykyämme kun kilpailijamaat eivät ole yhtä innokkaita ampumaan omaan jalkaansa kunnianhimoisten ilmastotavoitteiden vuoksi? Ja sitten kun tuotantoa karkaa täältä vaikkapa Kiinaan, niin se on ympäristölle haitallista! Kokoomuksessa on ympäristöpolitiikan asiantuntija Eija-Riittä Korhola voisitte kysellä häneltä hiukan faktoja ennen kuin esitätte tällaisia. Voi tosin olla, että ERK:n näkemykset eivät oikein miellyttäsi Kokkomuksen kiilusilmäisimpiä ilmastoverottajia. Ehkä hänet on siksi laitettu paitsioon.

mattihytola

Suomi on hyvä maa, paras ainakin meille suomalaisille. Mutta voisi se olla vielä parempikin. "I love my country, it's the government I'm afraid of"

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu