Putinin, Erdoganin ja Orbanin keskustelu vuodettiin medialle.

Venäjän, Unkarin ja Turkin väliset puhelinkeskustelut vuodettiin BBC:lle Puolalaisen hakkeriryhmän toimesta. Palaveria oli pidetty useaan otteeseen alkuvuonna 2023. Hakkerit pääsivät murtautumaan GRU:n palveluksessa olevan henkilön tietokoneelle jonne keskustelut oli ilmeisesti Putinin tietämättä nauhoitettu.

Herrat keskustelivat mm. siitä kuinka hyödyllistä kaikille osapuolille on pitkittää Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyyden ratifiointia toistaiseksi. Suurta kohua on aiheuttanut myös Erdoganin ehdotus päästää uusi pakolaisvyöry heikentämään Euroopan yhtenäisyyttä. Ja Orbanin ilmoitus että ”Unkari ei tule päästämään laittomia maahantunkeutujia maansa rajojen yli”.

Länsimaat, Euroopan Unioni ja muut nato-maat ovat osoittaneet paheksuntansa Unkarin ja Turkin päämiesten vehkeilystä Venäjän hyväksi. Potus Biden ilmotti myöhään yöllä pitämässään puheessan Erdoganin ja Orbanin toiminnan vaarantavan Unkarin ja Turkin yhteistyön USA:n kanssa ja jäädyttävänsä F-16 hävittäjien toimittamisen Turkille toistaiseksi. Saksan liittokansleri Scholtz piti arveluttavina perusteita ja keinoja joilla Orban ja Erdogan toimivat mutta näki hyväksi vaihtoehtojen hakemisen sodan lopettamisen suhteen. Ranskan Macron ilmaisi paheksuntansa ja kertoi samalla että hänelläkin voisi olla rauhansuunnitelma josta hän haluaisi keskustella Putinin kanssa.

Tämähän on siis toistaiseksi fiktiota mutta kaikki tulee julki ennemmin tai myöhemmin.

mattihytola
Kokoomus Konnevesi

Suomi on hyvä maa, paras ainakin meille suomalaisille. Mutta voisi se olla vielä parempikin.
"I love my country, it's the government I'm afraid of"

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu