Suomen olisi viisasta olla hiljaa oikeusvaltioperiaatteesta

Suomi on SDP:n johdolla ajamassa EU:ssa eteenpäin periaatetta jossa negatiivinen oikeusvaltiokehitys voisi leikata maan EUsta saamia tukieuroja. Parhaillaan Rinne käy hyökkäykseen Unkaria kohtaan. Ehkä olisi parempi väistyä takavasemmalle ja olla hiljaa.

YLE uutiset tänään 15:45:
”Oikeusvaltioperiaate tarkoittaa EU:n komission mukaan sitä, että kaikkiin yhteiskunnan jäseniin hallituksia myöten pätevät tasapuolisesti samat lait, joiden noudattamista tulkitsevat riippumattomat tuomioistuimet poliittisiin voimasuhteisiin katsomatta.”

Suomessa ei edes ole perustuslakituomioistuinta vaan täällä tarpeeksi häikäilemätön perustuslakivaliokunnan puheenjohtaja voi ajaa omia poliittisia päämääriään käyttäen perustuslakivaliokuntaa keppihevosenaan ja tulkita perustuslakia mielensä mukaan ottamalla kuultavaksi vain omaa näkemystään tukevia ”perustuslakiasiantuntijoita”. Tämähän tuli hyvin selväksi viime vaalikaudella. Eli Suomen kannattaisi laittaa sordiinoa Rinteen, Tuppuraisen, Hautalan ja muiden Unkaria ja Puolaa osoittelevien poliitikkojen pillien päälle. Muuten voi tulla osumia omaan nilkkaan.

Lisäksi samaisen YLEN uutisen mukaan EUn tukirahoilla pyritään ohjaamaan jäsenvaltiota poliittisesti haluttuun suuntaan:
”Oikeusvaltioperiaatteen ohella etenkin EU-budjetin nettomaksajamailla on ollut haluja soveltaa ehdollisuutta myös ilmastonmuutoksen torjumiseen ja turvapaikanhakijoiden vastaanottamiseen liittyvään solidaarisuuteen.”

Tämä ylittää jo kaksinaismoralismin ja tekopyhyyden aiemmat EU-ennätykset. Rivien välistä voimme lukea että oikeusvaltioperiaatteista ja EUn tukirahojen käytön tasapuolisuudesta voidaan joustaa jos se edistää sosialismia. Toisaalta näitä käytetään tiukasti oikeistokonservatiivisia hallituksia vastaan. Se, että Puolan korkeimmassa oikeudessa istui jo ajat sitten eläkeiän ohittaineita kommunistien nimittämiä tuomareita ei ollut lainkaan ongelma oikeusvaltioperiaatteen kannalta. Vasta kun näiden tilalle nimitettiin konservatiivituomarit, asiasta tuli ongelma. Miksi sitten esim Italiaa ei nosteta tikun nokkaan? Johtuisikohan pakolaispoliitkasta? Aivan! Oikeusvaltioperiaatetta käytetään poliittiseen peliin. Noloa EU!

mattihytola

Suomi on hyvä maa, paras ainakin meille suomalaisille. Mutta voisi se olla vielä parempikin. "I love my country, it's the government I'm afraid of"

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu