Suomi on hiilinegatiivinen

Nasa mittaa OCO-2 satelliitillaan C02-päästöjä. Nyt julkaistu tuore tutkimus Linkki tutkimusyhteenvetoon on koostanut yhteen 100 eri maan nettopäästöt ja nielujen kehityksen vuosina 2015-2020.

Ei taida tulla kenellekään yllätyksenä että kun päästöjä ja nieluja mitataan tieteellisin menetelmin eikä poliittisin, Suomen nielut ylittävät päästöt.

AGW-teorian mukaan ilmakehän lisääntynyt CO2-pitoisuus aiheuttaa ilmaston lämpenemistä. Poliittiset päättäjämme länsimaissa ovat pääosin sitä mieltä että tätä lämpenemiskehitystä on syytä hillitä vähentämällä CO2-päästöjä Tiedämmehän kuinka suurella järjellä maailmaa johdetaan). Tässä siis merkitsisi globaalisti ilmakehään kertyvä CO2. Eli ihan oikeat absoluuttiset päästöt ja nielut.

Miksi siis ei toimita tämän mukaan, palkita niitä maita joiden nielut ylittävät päästöt ja rangaista niitä joiden päästöt ovat nieluja suurempia? Miksi Kiinalle ja Intialle on annettu vapaat kädet päästää hiilidioksidia ja oikeitakin saasteita mutta piskuista Suomea joka on todellisuudessa hiilinegatiivinen uhkaavat miljardien päästömaksut? Jos Suomi olisi avohakannut totaalisesti kaikki metsänsä 90-luvun loppuun mennessä olisimme nyt priimus. Mutta tyhmyyttämme olemme kasvattaneet metsiemme puumäärää ja siitä saamme sitten kärsiä. Tämä on just niinkuin EU:ssa homma menee yleensäkin: hommansa tyrineitä palkitaan ja niitä jotka ovat hoitaneet tonttinsa mallikkaasti, sakotetaan.

mattihytola
Kokoomus Konnevesi

Suomi on hyvä maa, paras ainakin meille suomalaisille. Mutta voisi se olla vielä parempikin.
"I love my country, it's the government I'm afraid of"

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu