Suomi on ympäristökatastrofi 2075

Vuoden 2022 raportti Suomen hiilinielujen romahtamisesta HS uutinen laittoi lumipallon vyörymään. Raportti osoitti uusien arviointimenetelmien ansiosta kiistatta että vaikka puuston määrä Suomen metsissä lisääntyi, metsä- ja maatalousektorin nielut olivat romahtaneet ja päästöt ylittivät ne ensimmäistä kertaa mittaushistoriassa. Elokapina ja Ilmastopaneeli vahvistivat raportin tiedot. Analyysi siitä että toimimattomuus ilmaston vastaisessa taistelussa tulisi sata kertaa kalliimmaksi kuin ilmastotoimet Täältä löytyy Meppien faktat ja että tulevaisuudessa saisimme ehkä kärsiä helteistä, saivat kansan kriisitietoisuuden nousemaan ennätystasolle. Ilmastopaneelin Markku Ollikaisen ja Kokoomuksen euroedustajan Sirpa Pietikäisen yhteisvetoomus sai aikaan kansalaisaloitteen puun käytön täyskiellosta Suomessa jossa se oli riistäytynyt täysin vastuuttomaksi. Suomessa hakattiin metsiä 49 kertää enemmän per capita kuin Belgiassa!

Kansalaisaloite keräsi hetkessä tarvittavat 50 000 ääntä kokonaisäänimäärän noustessa lopulta liki miljoonaan. Kannattajista erottui vuoden 2045 haastattelututkimuksessa kaksi suurta osittain limittäin menevää ryhmää: Ryhmän A edustajat olivat katkeroituneet siitä, että heidän vanhempansa olivat aikoinaan joutuneet muuttaman maalta kaupunkiin ja toivoivat nyt samaa kohtaloa lopuillekin maaseudun asukkaille. Ryhmä B puolestaan oli aikoinaan vannonut sosialismin nimiin ja sai elantonsa pääosin julkisen puolen asiantuntijatehtävissä. He näkivät että Suomen yksityisen sektorin alasajo todistaisi kapitalismin mahdottomuuden ja että he olivat lopulta olleet koko ajan oikeassa. Valitettavasti Halla-Ahon ja Marinin hallitus ei ottanut kansalaisaloitetta aluksi käsiteltäväkseen koska näki sen taloudellisesti liian haasteellisena. Vasta Ville Niinistön EU komissioon tekemä valitus toi aloitteen takaisin eduskuntakäsittelyyn vuonna 2026 mikä johti hallituksen kaatumiseen ja Vihreiden murskavoittoon seuraavissa vaaleissa. Vasta näiden dramaattisten käänteiden jälkeen Suomi astui ilmaston vastaisen taistelun eturintamaan kieltämällä kaiken puun käytön vähemmistöjen harjoittamaa kaarnaveneteollisuutta lukuunottamatta.

Kaikki meni hyvin ja asutus siirtyi liki täydellisesti rannikolle ja muutamien isoimpien vesistöjen äärelle, olivathan soutu- ja purjeveneet ainoita sallittuja kulkuneuvoja. Hevoset oli teurastettu jo 2030 päästövähennysten toteuttamiseksi muiden metaanipäätöjä aiheuttavien kotieläinten kera. Käyttämättömiksi jääneet pellot ja tiet istutettiin monimuotuisuutta vaalien puuntaimilla ja viimeinen maalainen häädettiin hirsimökistään ekologiseen betonikuutioon vuonna 2060. Sitten iski katastrofi!

2075 mittauksissa kävi ilmi että Suomen hiilinielut ovat jälleen romahtaneet ja nyt pahemmin kuin koskaan. Metsät eivät enää sitoneet hiiltä enempää kuin tuottivat sitä lahoamisen ja metsäpalojen seurauksena. Suomi joutui maksamaan supistuneen bruttokansatuotteensa verran päästömaksuja EurAasian kommunistisen puolueen EU-komissariaatille Brysseliin. Suomi joka oli aiemmin mahdollistanut EurAasian taloudellisen nousun hiilensidonnallaan oli nyt joukon petturi! Maksaakseen velkansa Suomi käynnisti valtavan hakkuukampanjan saadakseen edes jotain hyötyä hiilipäästöiksi muuttuneista metsistään. Tai oikeammin ”metsästään”, sillä koko Suomi oli yhtenäistä risukkoa Hangosta Kilpisjärvelle. Saatu sekalainen puutavara rahdattiin Ruotsiin jossa siitä prosessoitiin lentopolttoainetta kasvavan turismin tarpeisiin. Tämäkään ei riittänyt vaan EU-komissariaatti joutui myymään nyt aution Suomen Venäjälle pilkkahintaan.

Mutta kas kummaa: uudet mittaukset osoittivat yhdeksi isoksi hakkuuaukoksi hakatun Suomen muuttuneen nyt nettonieluksi! EU-komissaarit olivat täysin hämmentyneitä: Olihan aivan järjenvastaista että maa täynnä vanhaa villinä rehottavaa metsää oli ollut päästölähde ja että aukoksi hakattu maa oli hiilinielu. Tämä soti kaikkia ilmaston vastaisessa taistelussa opittuja periaatteita vastaan ja aiheutti IPCC:n vuoden 2091 kahtiajaon jonka välillisenä seurauksena vuoden 2102 tuhoisa sota syttyi. Nyt vuonna 2150 Suomessa eletään luonnonmukaisesti turkiskaupalla ja viemällä harvinaisia petoeläimiä Kiinaan potenssilääkkeeksi. Lopetan tähän sillä mustetta säännöstellään ankarasti täällä periferiassa.

+7
mattihytola
Kokoomus Konnevesi

Suomi on hyvä maa, paras ainakin meille suomalaisille. Mutta voisi se olla vielä parempikin.
"I love my country, it's the government I'm afraid of"

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu