SYKE, LUKE ja Ilmastopaneeli ovat Suomelle haitallisia propagandamyllyjä

YLE:Veroprofessori Marita Laukkanen nykyhallituksen ilmastopolitiikasta: ”Valot on sammutettu”

Verovaroista palkkansa saavat tietenkin haluavat lisää sosialismia ja veroja mutta luulisi että VATTin professori ymmärtäisi jotain taloudestakin. Ilmeisesti siellä kuitenkin eletään jossain todellisuudesta vieraantuneessa maailmassa.


AIKAMOISTA VÄÄRISTELYÄ

Suomen päästöt 2022 37 Mt
Suomen kokonaispäästöt olivat 2022 37Mt, nielumme hoitavat ne helposti!

Muutamia pomintoja jutusta:
”Yle uutisoi hiljattain Luonnonvarakeskuksen laskelmasta, jonka mukaan maankäytön muodostama nettonielu pysyisi reippaan kokoisena päästölähteenä vielä vuonna 2035. Laskelman mukaan päästöt voivat jopa kasvaa nykyisestä.
Nielun todettiin muuttuneen päästölähteeksi kaksi vuotta sitten. Arvio hiilinielujen koosta vuonna 2035 on uusi.”

Kaksi vuotta sitten, Ohisalon ollessa ympäristöministerinä, laskentamenetelmiä ”uudistettiin” ja kas kummaa nielut muuttuivat päästöiksi! Olisikohan tässä havaittavissa jotain tarkoitushakuisuutta ja agendaa?

”Maankäytön nettonielu lasketaan vähentämällä turvepeltojen ja metsäkadon aiheuttamat päästöt metsien hiilinielusta. Tällä hetkellä metsien muodostama nielu on niin pieni, ettei se riitä kattamaan maankäytössä syntyviä päästöjä.”

Metsät kasvavat 103 miljoonaa kuutiota vuodessa eli sitovat vastaavan määrän hiiltä tonneina. Hakkuut on ehkä 80 miljoonaa kuutiota ja kannattaa huomioida läheskään kaikkea tätä puuta ei polteta joten ainakin 50% hakkuiden hiilestä sitoutuu pitkäaikaisempiin tuotteisiin kuten selluun ja rakennuspuutavaraam ja suurin osa menee vientiin joten ne ovat pois Suomen päästöistä. Joten pelkästään metsiemme hiilinieluiksi voidaan huoletta laskea 60 miljoonaa tonnia! Ja kun lasketaan siihen päälle kaikki muu biomassa mm. turvesuot ja järvet päästäänkin Nasan mittausten osoittamaan faktaan: Suomi on hiilinegatiivinen.

”Hallitus on laskenut polttoaineveroa, ajoneuvoveroa, hiilidioksidiveroa sekä jakeluvelvoitetta. Jakeluvelvoite tarkoittaa polttoaineen jakelijoiden velvoitetta myydä tietty osuus uusiutuvaa biopolttoainetta. Uusiutuva on jakelijoille kalliimpaa ja nostaa sen vuoksi bensan hintaa pumpulla.”

Hyvä hallitus! Ajatte suomalaisten asiaa, tätä onkin jo odotettu!

”Turvepelloista syntyy suuri määrä hiilidioksidipäästöjä, joita vähentämällä maankäytön muodostama nettonielu saataisiin vahvistumaan. Eniten nielun kokoon vaikuttavat metsähakkuut.”

LUKElla tuntuu olevan jotain erityisesti maaseutua ja sen elinkeinoja vastaan. Varmaan jos päällystettäisiin koko Suomi asfaltilla ja betonilla, niin sitten olisivat tyytyväisiä.

”Jos ligniinistä tehtäisiin tuotteita, puumäärä, joka metsästä tarvitaan, ei olisi niin suuri. Tehdas voisi prosessoida samalla raaka-ainemäärällä vähän enemmän tuotteita.
Tällä hetkellä metsäyhtiöt polttavat ligniinin ja muut sivuvirrat pääosin energiaksi.”

Niin tehtaathan voisivat sitten ottaa energiansa vaikka sähköverkosta?? Professorilta on tainnut mennä ohi että nykyaikaiset sellutehtaat ovat merkittäviä uusiutuvan energian tuottajia ja tekevät sitä 24/365 eikä vain silloin kun sattuu tuulemaan tai paistamaan.

Hyvin hoidettu metsä on ilmastoteko

mattihytola
Kokoomus Konnevesi

Suomi on hyvä maa, paras ainakin meille suomalaisille. Mutta voisi se olla vielä parempikin.
"I love my country, it's the government I'm afraid of"

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu