Tekniikka&Talous on sekin vihreän siirtymän pauloissa

Havahduin T&T lehden kolumniin jossa hehkutettiin vihreää siirtymää jättipottina Suomelle.

Vihreä lottovoitto

”konsulttitoimisto Boston ­Consulting Groupin helmikuussa julkaiseman ­arvion mukaan ilmastonmuutoksen torjunta vaatii maailmanlaajuisesti 3 000–5 000 miljardin dollarin vuotuisia sijoituksia”

Mistähän arvoisa kolumnisti ajattelee noiden rahojen tulevan? Ne kerätään veroina tai veroluontoisina energiamaksuina länsimaiden kansalaisilta. Jos näitä sitten jaetaan tuurivoima-investointeihin tai Wittusten terästehtaisiin, niin mitähän se tarkoittaa Suomen kilpailukyvylle tai Suomen teollisuudelle jota kolumnisti väittää ensirakkaudekseen. Aivan, tuotannon entistä kiivaampaa siirtymistä Kiinaan!

Pääkirjoituksesta: ”Business Finland muistuttikin heti vaalien jälkeen vihreiden investointien tärkeydestä ja valtion roolista toimintaympäristön laadun varmistajana. Viesti on helppo toistaa tässä. Vihreä siirtymä ei enää pysähdy. Ne maat, jotka tekevät kaikkensa pysyäkseen siinä mukana, voittavat. Hidastelijat häviävät väistämättä.”

Ei muuta kuin rahaa jakoon ja äkkiä! Eiköhän sitä muutama miltsi irtoa hyville veljille jotka keksivät jonkin vihreän hankkeen, avainsanan ”vety” kun muistaa vaan mainita.

130 miljoonaa verorahaa akkuhankkeisiin

Lisää akkutehtaita

Hiilivoimasta luovuttava 4.5 kertaa nykyistä nopeammin…

Alas on T&T vajonnut. Sähkönsiirtoa käsittelevässä jutussakin kirjoitettiin 100 kilowatin sähkölinjoista. Tekninen ymmärrys ja kritiikki vallitsevaa politiikka kohtaan puuttuu täysin. 15 vuotta sitten T&T:llä oli vielä hampaat ja osaamista.

mattihytola
Kokoomus Konnevesi

Suomi on hyvä maa, paras ainakin meille suomalaisille. Mutta voisi se olla vielä parempikin.
"I love my country, it's the government I'm afraid of"

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu