Tukea turveyrittäjille = 0

Yle uutinen EU JFT-tuesta

”EU lievittää kivihiilestä ja turpeesta luopumisen haittavaikutuksia eri EU-maissa oikeudenmukaisen siirtymän eli JTF-rahaston avulla. Suomeen on tulossa tätä kautta seitsemän vuoden aikana vähintään 664 miljoonaa euroa, josta noin kolmannes on Suomen omaa rahaa.”

”Suunnitelmiin tutustunut turveyrittäjä Petri Jussila ei usko, että tukea tulee turveyrittäjille.
– Luulen, että turvetuottajat eivät saa senttiäkään siitä rahastosta. Meillehän ei jää mitään muuta kuin vanhat tuotantokentät, jotka muuttuvat arvottomiksi ja romuraudaksi muuttuvat tuotantokoneet, koska niitä ei voi mihinkään muuhun käyttää, Jussila sanoo.”

”Rahojen käyttösuunnitelmia Etelä-Karjalassa laativan maaseutuasiamies Jari Lantan mukaan Jussilan arvio osuu suurin piirtein oikeaan.
– Esimerkiksi koneyrittäjille ei ole ainakaan näillä näkymin tulossa JTF-rahoitusta turvekoneiden käytöstä luopumiseen tai uusien käyttökohteiden etsimiseen.
Lantan mukaan suurin osa turvealan yrityksistä jääkin tuen ulkopuolelle.
– Niille yrityksille, jotka tästä nopeasta muutoksesta eniten kärsivät eli turveyrittäjät, lämpölaitokset ja puutarhat, rahasto ei tarjoa juuri muuta kuin pientä neuvontaa, opastusta ja siirtymistä uusille aloille, Lantta sanoo.”

Siis minne nuo 664 000 000 euroa sitten menevät?
No tietenkin niillä palkataan virkamiehiä ja konsulentteja lievittämään työnsä ja yrityksensä menettäneiden tuskaa ja selittämään kuluttajille kuinka maapallo nyt pelastuu kun maksatte korkeampaa hintaa.
Turveyrittäjää varmaan voimaannuttaa kovasti kun kosulentti kertoo hänelle kuinka tulee brändätä itsensä sosiaalisessa mediassa ja kuinka voi hakeutua vaikka joogaguruksi tai konkurssikokemusasijantuntijaksi. ”Ei muuta kun ryhmäytät positiivisen tahtotilan ja muutat haasteen mahdollisuudeksi”. 664 miljoonalla saa niin paljon konsulenttijargonia että siitä syntyneellä kierrätyspaperilla korvaa turpeen polttokattiloissa tuon siirtymäajan yli. Näin kait se on ajateltu.

+6
mattihytola
Kokoomus Konnevesi

Suomi on hyvä maa, paras ainakin meille suomalaisille. Mutta voisi se olla vielä parempikin.
"I love my country, it's the government I'm afraid of"

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu