Vihreää vedätystä Inkooseen?

Norjalaisyhtiö valmistelee miljardien eurojen arvoista teräs­tehdasta Suomeen

”Blastr arvioi tehtaan kuluttavan noin kuusi terawattituntia sähköä vuodessa, mikä vastaa seitsemää prosenttia koko Suomen viime vuoden kulutuksesta. Tehtaasta tulisi Suomen suurin yksittäinen sähkönkuluttaja.”

Blastr Green Steel on perustettu 2021 ja nyt on sitten suunnitelmissa 4 miljardin investointi Suomeen koska täällä on niin edullista sähköä saatavilla? Tuulivoimallako nämä meinaa pyörittää terästehdasta? Ei sitä voi ajaa alas kun ei tuule.

”Yhtiö on neuvottelut tehtaan rakentamisesta työ- ja elinkeinoministeriön kanssa. Ministeriö on arvioinut hankkeen erittäin lupaavaksi, vaikka yksityiskohdat ovat vielä osittain avoinna. BLASTRIN tavoitteena on aloittaa teräksen tuotanto Inkoossa vuoden 2026 loppuun mennessä.”

Kannattaisikohan selvittää tuon vihreän teräksen valmistuskustannukset ja markkinat ensin? En usko että teräksen suurkäyttäjät ovat valmiita maksamaan siitä tavallista terästä enemmän.

Ei ole rahoitusta, ei ole tuotantoa, ei ole kokemusta prosessista, rautapelletti tuodaan Norjasta (LKAB?)… Ja täällä nostetaan jo shampajalaseja!

”Ohisalo Inkoon tehdas­hankkeesta: ”Tällaisia ei tule maahan, joka lähtee ilmasto­asioissa pakittamaan””
””Ratkaisumme kotimaisessa energiassa ovat olleet oikeita”, Saarikko toteaa päivityksessään.”
”Kokoomuksen kansanedustaja Kai Mykkäsen mukaan tehdassuunnitelma ”kuvaa, millaisia mahdollisuuksia Suomen hyvinvoinnin ylläpitoon puhtaan energian suur­vallaksi ryhtyminen voi tarkoittaa”.”
”Myös Sanni Grahn-Laasonen (kok) tervehti uutista ilolla. ”Vihreä siirtymä on Suomelle mahdollisuus”, hän kirjoitti.”
””Mitä kireämmät ilmastovaatimukset, sitä enemmän Suomen osaavat yritykset ja työntekijät hyötyvät”, Harakka kirjoittaa.”

Koko homma haisee vaalitempulta jolla pyritään todistamaan vihreän siirtymän, ja siten päättäjiemme, nerokkuutta. Saahan tuota toki yrittää yksityisellä rahalla mutta älkää sotkeko veronmaksajaa tähän huijaukseen.

mattihytola
Kokoomus Konnevesi

Suomi on hyvä maa, paras ainakin meille suomalaisille. Mutta voisi se olla vielä parempikin.
"I love my country, it's the government I'm afraid of"

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu