Vihreät tykkää matkustella

"Punavihreat_lomamatkat" lainattu päivän byrokraatista

Tämän päivän keskisomalialaisessa eiku Keskisuomalaisessa päätoimittaja Pekka Mervola taisi osua hämmästyttävästi oikeaan. Tekisi miltei mieleni lainata sananlaskua kanasta ja jyväsestä.

Jutun ydin oli Vihreiden kannatuksen lasku ja Mervola arvioi tämän johtuvan ilmaston muutoksen vastustamisen myötä heränneestä lentomatkustelun kritisoinnista. Muodostuuhan Vihreiden ydinkannattajoukko kaupunkien hyvinkoulutetuista virkahenkilöistä, tutkijoista ja konsulenteista. Näille monikulttuurisuus, maailmankansalaisuus, pitkät lomat ja matkustelu ovat oman identiteetin ydintä. Tämän porukan mielestä Suomesta joutaa lopettaa kaikki tuotanto ja tuplata polttonesteiden hinnat ja verot vaikka heti. Hehän saavat toimeentulonsa verovaroista, sähkö tulee töpselistä, ratikalla pääsee shoppailemaan ja taksilla lentokentälle.

Vihreät ovat nyt hypänneet Gretan kelkkaan ja ottaneet liian jyrkkää kantaa matkusteluun ja siksi tätä porukkkaa on alkanut valua muihin puolueisiin.
Kun aiemmin olen kirjoittanut Vihreiden kovasta matkustusinnosta, minulta on tivattu tutkimusta aiheesta. Mervolan tekstistä tälläinenkin sitten löytyi, Uustisuomalaisen gallup 1.5.2020. Eri puolueiden kannattajista Vihreistä suurin osuus oli sunnitellut ulkomaanmatkaa ensi kesäksi, vähiten näitä matkailijoita oli perussuomalaisissa joita syytetään ilmastoänkyröiksi. Vihreät erottui joukosta selvästi matkusteluinnokkuudessaan.

Huomautettakoon vielä, että minä en paheksu matkustelua ainakaan ilmastosyistä (ulkomaille viedyistä euroista ehkä), en nimittäin usko että ihmiskunnan CO2 päästöillä on merkittävää vaikutusta planeettamme keskilämpötilaan. CO2 kaasun osuus kasvihuoneilmiösssä on alle 10% ja ihmiskunnan osuus vuotuisista CO2 päästöistä alle (reilusti) 10%. Kun tiedämme että ilmasto on lämmennyt sitten 1850-luvun 1.16 astetta saamme tästä ihmiskunnan osuudeksi alle 0.01 astetta. En revi pelihousujani tämän vuoksi. On järjetöntä taistella ilmaston muuttumista vastaan. Varsinkin lämpenemistä vastaan koska lämpimät jaksot ovat aina olleet floran ja faunan kukoistuskausia ja kun pitkän aikavälin trendi on laskeva. Winter is coming.

mattihytola

Suomi on hyvä maa, paras ainakin meille suomalaisille. Mutta voisi se olla vielä parempikin. "I love my country, it's the government I'm afraid of"

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu