Ilmasto ja Jouluaatto, miksi ”trendi” puuttuu?

Näyttää vahvasti siltä että Jouluaatto on täysin erillään glopaalista ilmaston”muutoksesta” ja samalla tavalla irti myös Suomen väitetystä lämpenemisestä. Mitään pitkänajan nousevaa trendiä ei näy lämpötilassa eikä myöskään lumimäärässä. Mustien Joulujen kohdallakaan ei ole mitään trendiä vaikka joka tuutista jauhetaan että lämmöt vaan nousee ja talvet lyhenee.

Kuvassa yksi oleva käppyrästö lienee kaikkien mielestä riittävän pitkältä ajalta, mutta missä on se trendi? Lämpimin jouluaattokin ollut jo -70 luvulla.

Kuva yksi on kopioitu jo täällä olleesta blogista, sorry siitä. https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/itkonenlindgren/musta-vai-valkoinen-joulu/

Sitten Kaisaniemen lumikäppyrästö. 90 vuottakin lienee riittävän

pitkä aika josta sen trendin pitäisi paistaa, ei paista.

Mennääs keskisempään Suomeen, Jyväskylään. Ei sielläkään mitään trendiä mutta vaihtelu erittäin suurta joka johtuu luonnollisista sykleistä. Monesta tuutista tosin väitetään ettei ole olemassa mitään luonnollista syklisyyttä kaik on kuulemma ihmisen syytä vaikka kuvasta ei sitä huomaa. Viime vuosisadan alun lämpimyys kuitenkin paistaa ainakin mun silmään.

Ja sitten Sodankylä jossa lämpeneminen pitäisi olla kaikkein rajuin, näin myös eräs heppu väitti viimeksi eilen toisessa ilmastoaiheisessa blogissa.

Eipä näy trendiä lumimäärässä. Ensin väitettiin että pohjoisen lämpeneminen hävittää sieltä lumet, mutta kun näin ei käynut niin keksittiin uusi selitys. Se on sellainen kun ilmasto lämpenee niin lunta sataa enemmän, sellaistakaan ei kyllä tosta kuvasta löydä.

No joo tässä oli vain yhden päivän vertailua mutta niinkun alussa sanoin niin Jouluaattojen ”ilmasto” tuntuu olevan irti muusta ”ilmastosta”.

Kuvat on kotoisin täältä https://suomenilmasto.info

Ja ne perustuvat ITL avoimeen dataan.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu