Meteorologille tiedoksi, Suomessa kasvaa JO Maissia ja Viinirypäleitä.

”Meteorologi Kerttu Kotakorpi: Ilmastonmuutos tuo Suomeen viinirypäleet ja maissin”

https://www.ksml.fi/teemat/6738114

Maissia on viljety Suomessa toistakymmentä vuotta ja täällä on kasvatettu Viinirypäleita pitkälti yli 20 vuotta. Aika omituiselta tuntuu että Kerttu ei tätä faktaa tiedä vaikka kehuu olevansa erittäin korkeasti koulutettu.

Tuossa oma puska lykkäämässä viinintekotarviketta. Olen omista puskista tehnyt viiniä yli 15v ajan. Mulla on yksi puska kasvihuoneessa ja pari navetan seinustalla. Kaikista tulee satoa yhtä paljon mutta kasvihuoneessa ne kypsyy aikaisemmin. Näistä tulee punaisia ja erittän makeita joita voi syödä ihan niin kuin tuontirypäleitäkin.

Tässä kuvassa on Säkylässä sijaitsevan Maissipellon satoa. Sitäkin on kasvatettu reilusti yli 10 vuotta täällä. Eikä näitä ole tänne ilmasto tuonut vaan ihmiset ihan itse.

Oraakkeli kertoo tuossa myös että täällä Suomessa voi olla tulevaisuudessa ihan samanlaista säätä kuin on ollut menneisyydessäkin. Otetaan käsittelyyn vaikkapa noi ”luvatut” kamalat hellejaksot. Jos otetaan 10-vuotisjakso niin eniten helteitä on ollut 1931-1940, Kaisaniemessä 116kpl ja Sodankylässä 118kpl.

Seuraavaksi paras vuosikymmen on ollut Kaisaniemessä 2001-2010 105kpl ja Sodankylässä 2011-2020 101kpl. Odotan innolla että ne lisääntyisi ”luvatusti”.

Pahimmat sateetkin on kaukana takanapäin, ehkä samanlaisia saadaan myös tulevaisuudessa. Myös kuivuutta on ollut ihan aina ja niitä tulee olemaan myös tulevaisuudessa.

Melko turhanpäiväistä pelottelua nää Kertun jutut.

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu