Onko vetyhypetyksellä tarkoitus rakentaa Suomeen ne tuulivoimalat mitä muualle ei enää saa rakentaa?

Täällä on ollut useasti linkkejä jutuista joissa kerrotaan että tuulivoimaa vastustetaan, Ruotsissa, Norjassa ja Saksassakin ja hankkeita on torpattu runsaasti. Suomessa on jopa palkattu byrokraatteja nopeuttamaan ja helpottamaan tuon luontoa tuhoavan sattuvavoiman luvitusta.

Miksi Saksa tai Tanska ei ole jo rakentanut noita vetylaitoksia kun niillä on tuulisella säällä ollut sähkön ylituotantoa jo kymmeniä vuosia. Tanska antaa tuulen puhaltaessa lähes ilmaiseksi Norjalle sähköä jolla pumppaavat altaitaan täyteen, miksi Tanska ei ole täynnä vetytehtaita?

Harjavaltaan rakennetaan koelaitos jossa on tarkoitus tehdä tuulesta vetyä ja kerrotaan että se tarvii valtion tai jonkun muun tahon tukiaisia ensimmäiset 10 vuotta, ei kuullosta kovin kanattavalta toiminnalta, vielä. Tämäkin laitos on valmis vasta ehkä 2024 loppuluolella, vain pari vuotta aiemmin kuin sunny steel center aloittaa lykkäämän vihreää rautaa ulos teknologilla jota ei vielä ole 😆 .

Lahnakoski on täällä kysynyt melko useasti että monenko tuulimyllyn tuotto tarvitaan jotta saadaan yhden tuulimyllyn nimellistehon verran vetyä, asiallinen kysymys johon kukaan ei ole vastannut yhtään mitään. Miksi ei?

Porcshe on onnistunut jo tekemään tuulivoimalla vihreää bensaa, miksi siitä ei ole samanlaista hypetystä päällä kuin vedystä?  Sähköautoteollisuus ei tietenkään tosta tykkää ja viheriäisiä ei kiinnosta ne tuhot jotka sähköauton valmistaminen toisella puolella maailmaa aiheuttaa.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu