Robottiverosta, tai sen puutteesta.

Pienet robotit on yleistyneet ja korvaavat tehokkaasti n.s. liukuhihnatyötä. Esimerkiksi ennen cnc kone on tehnyt jonkun ”tuotteen” ja sylkäisee sen valmiin tuotteen pöydälle tms. josta se ihmisvoimin siirretään vaikka pahvilaatikkoon. Cnc koneen rinnalle voidaan kuitenkin nykyään laittaa melko halpa robotti joka ottaa sen tuotteen ja laittaa esimerkiksi keräystelineeseen josta ne ihmisvoimin käydään laittamassa pahvilaatikkoon vaikka kerran tunnissa. Tämän tunnin ajan ihmistyö on joko tarpeetonta tai sitten ihminen voi tehdä muuta työtä. Tässä kohtaa robotti on siis jo korvannut yhden ihmisen jatkuvan työpanoksen!
Seuraava askel on tietenkin se että robotti tekee koko yön duunia laittaen tuotteita useaan keräystelineeseen josta yksi ihminen käy ne pakkaamassa seuraavana päivänä ja siihen pakkaamiseen ei välttämättä mene edes koko päivää eli sen tekee ehkä osa-aikainen duunari, nyt on korvattu jo kahden ihmisen kokopäivätyö.
Tässä kohtaa siis pieni alle 20 000€ maksava robotti on korvannut jo monta ihmistä joille ennen robotia on maksettu ~20 000-25 000€ VUODESSA bruttopalkkaa ja valtio jää tietenkin nuolemaan näppejään kun verotettavat duunarit on vaihdettu halpaan verottomaan robottiin. Firmat joissa ihmisten korvaaminen roboteilla on mahdollista tekevät siis erittäin hyvää tulosta sen takia että ei ole robottiveroa ja robottien käyttö johtuu tietenkin siitä että valtio on tehnyt ihmistyövoimasta aivan liian kallista kaikenmaailman ”normeilla” . Olisko jo aika tarttua tähänkin hieman, eikä liikaa niinkuin valtiolla on tapana.

p.s. en tarkistanut että onko jotain robottiveroa olemassa kun sauna kutsuu.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu