Tulevaisuuden Suomessa 330 hellepäivää vuodessa, jos.

Tosta Aamulehden lööpistä voi vetää tietenkin myös toisenlaisia johtopäätöksiä kuten vaikkapa jos ennen on ollut 10 päivän helleputki niin tulevaisuudessa on 100:n päivän putki, todella uskottavaa näillä leveysasteilla. Hellepäivien ennetys 61kpl on muuten vuodelta 1937 mutta ei näkään olleet peräkkäisiä päiviä.

Ilmatieteen laitos varoittaa: Pohjoinen sijaintikaan ei suojaa Suomea yleistyvien helteiden vakavilta vaikutuksilta

Jos maapallo lämpenee kahdella asteella verrattuna teollistumista edeltävään aikaan, hellejaksopäivien lukumäärä Suomessa voi olla jopa 10 kertaa niin suuri kuin 1900-luvun lopulla.”

https://www.aamulehti.fi/kotimaa/art-2000010376312.html

Tilastokeskuksen mukaan pitkän ajan keskiarvo hellepäivissä on 33kpl vuodessa eli tulevaisuudessa meillä on hellepäivä joka päivä 😆 .

Luulisi että tuolta laitoksesta ei päästeltäisi ihan näin pehmoisia nyt kun ovat leikkausuhan alla. Tuo 4 kertainen määrä eli keskimäärin 132 kpl vuodessakin on täysi mahdottomuus mutta ei se näitä näköjään estä päästelemästä pehmoisia.

Miksi siis nakertavat ton laitoksen luottamusta näillä päästöillään ja keihin nää on niinku suunnattu koska ei kukaan täyspäinen usko noita satuja.

Sori vaan että tuli toinen kirjoitus heti perään mutta oli pakko ottaa koppi näin hyvästä syötöstä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu