Turve tuuli”voiman” säätäjäksi .

Vain synkimmät viheridealistit kieltää luonnon lait ja sen että turve on uusiutuvaa, päinvastoin se on ja pitäisi ottaa hyötykäyttöön kaikessa muodossa.

Nyt on vallalla huuma että vedystä saadaan tuolle tuulella ”käyvälle” sattumavoimalle back up ajalle jolloin ei tuule. Tuuli-vety-tuuli tsydeemin hyötysuhde taitaa olla tänä päivänä jotain 10% ja sekin vain paperilla koska toimivaa systeemiä ei ole vielä olemassa?

Mutta olemassa on ollut jo kohta 100v keino muuttaa turve nestemäiseksi biodieseliksi jota voidaan polttaa vaikkapa Wärtsilän suuritehoisissa dieselvoimaloissa sillon kun tuo tuulen heiluttama maailmanparantaja ei toimi. Jos politiikoilla olisi joskus ollut järkeä niin tuulivoimalta olisi vaadittu vakioteho verkkoon ihan aina 24/7/365 . Jos näin olisi tehty niin tätä sähkö”kriisiä” ei olisi koskaan tullut ainakaan tähän maahan.

Ei tämän turvewoiman kehittely vieläkään myöhäistä ole koska moottorit ja genut on jo olemassa, nyt pitää vain pistää Fischer-Tropsch tsydeemi käyntiin vaikka sen hyötysuhde on ”vain” 30% huituvilla. Tämä voidaan lopettaa sitten kun keksitään paremman hyötysuhteen korvaaja sattumavoimalle.

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu