Varsinkin Suomen talvet lämpenee 2x, 4x, 6x jne, enemmän kuin muu maailma. Totta vai tarua?

Katsotaan mitä Itl avoin data siitä meille kertoo Sodankylän osalta. Talven käsite riippuu vähän siitä kuka sanoo ja mitä sanoo ja nyt minä sanon että se on Marraskuun ja Maaliskuun välinen aika vaikka täällä etelässäkin se näkyy jatkuvan myös Huhtikuussa. Tähän saa takertua ihan rauhassa mutta ei muuta totuutta.

No se data kertoo tuollaista, välillä lämpenee ja välillä jäähtyy eikä tällä aikavälillä ole mitään trendiä mihinkään suuntaan. Kuva julkaistu luvalla ja lähde on tämä.

Väitehän oli se että Suomi lämpenee eniten ja nopeimmin koko maailmassa, varsinkin talvet. No seuraavassa kuvassa vastaava ajanjakso ja lähde on NOOA.

Niin kuin näkyy niin ne väitteet eivät pidä paikkansa, missä siis vika?

Näyttää myös siltä että Itl ”taistelee” omia mittauksiaan vastaan, seuraava väite on Itl sivuilta kopioitu.

”Suomi ja muut pohjoiset alueet lämpenevät enemmän kuin maapallo keskimäärin. Lämpenemistahti arktisilla alueilla on noin kaksinkertainen koko maapallon keskimääräiseen verrattuna. Suomen Lapissa ja Fennoskandian pohjoisosissa 1930-luku oli korostuneen lämmin, minkä vuoksi niillä alueilla lämpötilat ovat vasta ohittamassa vanhat ennätykset.”

Olisiko kuitenkin niin että nyt vasta saavutetaan -30 luvun lämpötiloja?

Tänään muuten uutisoitiin että viime yönä tuolla pohjoisessa tehtailtiin viimeisen 50v ”kevään” kylmyysennätys, notta sellaista se lämpeneminen teettää.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu