Vatt, talouden ”vihollinen”.

Luulen että meillä on jo ihan tarpeeksi ilmastosta saarnaavia valtion rahantuhlauslaitoksia ja luulisi että edes Vatt keskittyisi siihen talouden toimivuuteen mutta kun ei. Tollasta sieltä päästellään, tämä on Ylen uutisista pongattu fakta.

VATT:n professori: Halpa bensa rapauttaa Suomen päästötavoitteita. Hallituksen kaavailema polttoaineveron lasku ja muut keinot pitää bensan hintaa alhaalla ovat rapauttamassa Suomen tavoitteet vähentää liikenteen hiilidioksidipäästöjä

Näiden kaikkien rahantuhlauslaitosten piälliköt, joita lienee tuhansia pitäisi laittaa koulunpenkille ja koulutuksen aihe suhteellisuuden taju.

Nämä kaksi kuvaa suhteuttaa hyvin meidän liikennemäärän verrattuna maailmanlaajuiseen laiva- ja lentoliikenteeseen.

Melkoisen järjetöntä että lentokoneiden polttoaineen kulutus kerrotaan melko yleisesti litraa per nuppi kun oikeasti vaikkapa Airbus A-350 kuluttaa noin 104 000 kiloa kerosiinia yhden vuorokauden aikana olettaen että se lentää vain 18 tuntia. Tosta kuvasta voi hahmottaa montako miljoonaa litraa sitä palaa per vuorokausi.

Laivojen kulutus on unkefäär 80 kiloa per kilometri jotenka yhden laivan kulutus Lontoo-New York välillä on 470 000 kiloa.

Mitäs meinaatte kuinka korkea palkki tulee kun laitetaan Suomen liikenteen ”päästöt” pelkästään laivojen ja lentokoneiden ”päästöjen” rinnalle?

Aika harva polttaa päivittäin bensaa tai dieseliä pelkän huvin vuoksi vaan niitä poltetaan jotta päästään töihin pitämään valtion tase kunnossa. Tai siis yritetään pitää se kunnossa, kaiken maailman viherhuuhaaseen tuhlatut rahat estää sen taseen kunnossapidon.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu