Huhtasaari derangement -syndrooma

Trump derangement -syndrooma on yleisesti etenkin Donald Trumpin tukijoiden käyttämä käsite. Sillä viitataan tilaan, jossa joku näkee Trumpin henkilön ja kaikki hänen tekemisensä irrationaalisen vihamielisestä näkökulmasta. Tästä näkökulmasta kaikki, mitä Trump sanoo tai tekee on jotenkin väärin, pahaa, valetta tai osoitus suunnattomasta tyhmyydestä. Esimerkiksi kun Trump puhuu aivan oikein metsänhoidollisista asioista, Suomessa saakka ihmiset alkavat välittömästi täysin omaa tietämättömyyttään ilakoimaan ja riekkumaan Trumpin tyhmyydestä.

Vastaavaa häiriintymistä liittyy varmasti lukuisiin eri henkilöihin, jotka on julkisuudessa leimattu pahoiksi, tyhmiksi, hulluiksi ja niin edelleen. Tänään olemme todistaneet Huhtasaari derangement -syndroomaa. Viime perjantaina Laura Huhtasaari julkaisi videon, jossa hän puhuu muun muassa kansallismielisiin kohdistuvasta sensuurista. Videolla hän soittaa muutaman sekunnin Manic Street Preachersin kappaleesta If You Tolerate This Your Children Will Be Next. Huhtasaari soittaa kappaleen nimimotiivia ja toistaa sen vielä ääneen: ”If you tolerate this then your children will be next”.

Tästähän on sitten riemastuttu. Rumbassa ”repeillään” Huhtasaarelle sen vuoksi, että Manic Street Preachers on vasemmistolainen bändi ja Huhtasaaren käyttämä kappale kertoo Francon oikeistodiktatuuria vastaan taistelemaan lähtevistä walesiläisistä. Vastaavanlaista ”repeilyä” on ilmennyt myös sosiaalisessa mediassa ja Uuden Suomen Puheenvuorossa. Repeilijät nauravat kuitenkin omalle tyhmyydelleen.

Huhtasaarihäiriintyneet näyttävät tekevän sellaisen oletuksen, että Huhtasaari on Francon kaltainen fasisti, ja siksi kyseisen kappaleen käyttäminen ”oikeasti” osuukin hänen nilkkaansa. Oikeasti Huhtasaari ei varmastikaan identifioidu fasistiksi, eikä kannata minkäänlaista oikeistodiktatuuria. Huhtasaarihäiriintyneet vain olettavat niin, koska eivät häiriintymiseltään kykene ottamaan selvää tai ymmärtämään, mitä asioita Huhtasaari oikeasti ajaa. Kansallismielisissä piireissä näkee myös aika ajoin ihmisten viittaavan tiettyihin poliittisiin vastustajiinsa fasisteina juuri siksi, että nämä haluavat kytätä ihmisten mielipiteitä ja antaa vääristä mielipiteistä rangaistuksia.

Vaikka Huhtasaari olisikin fasisti, hän kuitenkin käyttää kappaleen nimimotiviia sellaiseen tarkoitukseen, johon se ilmiselvästi sopii. Jos kansallismieliset suvaitsevat itseensä kohdistuvaa sensuuria, se tulee vain pahenemaan. Kuka tahansa ihminen voisi käyttää kyseistä teemaa puolustamaan omaa viiteryhmäänsä. Eivät musiikkikappaleiden käyttömahdollisuudet rajoitu sen perusteella, mikä niiden tekijän poliittinen ideologia on ollut.

MattiLeinonen

Kansallismielinen konservatiivi ja yhteiskunnallisten asioiden seuraaja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu