ONKO KANSA AINA OIKEASSA JA ”HERRAT” AINA VÄÄRÄSSÄ?
Ylen uutisten politiikan toimituksen päällikkö, Pekka Ervasti oli paikalla presidentti Sauli Niinistön koolle kutsumassa ”fundeeraustilaisuudessa” Kultarannassa. Ervastin epävirallisen laskelman mukaan lähes 70 prosenttia paikalla olleista Suomen eturivin vaikuttajista kannatti Suomen Nato-jäsenyyttä.
ONKO KANSA AINA OIKEASSA JA ”HERRAT” AINA VÄÄRÄSSÄ? Tätä sopii ihmetellä.
Olisikohan tässä kuitenkin kyse siitä, että joillakin on asioista enemmän tietoa kuin toisilla. Toisilla on taas absoluuttisen varma tunne asioihin. Mikä on siis oikea peruste tehtäessä tärkeitä päätöksiä, tieto vai tunne.? Tuohon ei koskaan saada täydellistä vastausta.
Erään yhteisön perustamissopimuksen ensimmäisessä artiklassa todetaan, että samoin kuten Yhdistyneitten Kansakuntien peruskirjassa on määrätty, sopimuspuolet sitoutuvat sopimaan kansainväliset erimielisyydet, joissa ne saattavat olla osallisina, rauhanomaisin keinoin sillä tavoin, etteivät kansainvälinen rauha, turvallisuus ja oikeus vaarannu, ja pidättäytymään kansainvälisissä suhteissaan kaikesta voimankäytöllä uhkailusta tai voiman käytöstä, joka voisi jollain tavoin olla ristiriidassa Yhdistyneitten Kansakuntien tarkoituksia vastaan.
Jos nyt kysyttäisiin, mikä on tuo järjestö, aika harva suomalainen tietäisi, että kysymyksessä on Pohjois-Atlantin liitto eli NATO.
Veikkaan, ettei suurin osa suomalaisista ole tutustunut tuohon sopimukseen. Olisi hyvin suotavaa tutustua siihen, ennen kuin lyö kantansa lopullisesti kiinni.
Yleensä on niin, että jos asiaa ei tunne, on parasta olla vastaan tai rehellisesti sanoa, en ota kantaa.
Onko kyselytutkimuksen tulos 52 % puolustusliittoa vastaan tulkittavissa siitä johtuen, että asiaa ei tunneta.
Varmaankin on myös pelko siitä, että joku naapurivaltio on ilmaissut kielteisen kantansa Suomen puolustusliittojäsenyyteen.
Sama tilanne oli liityttäessä Euroopan Vapaakauppa-alueeseen, EEC:hen. http://fi.wikipedia.org/wiki/EEC-vetoomus. Oliko tuo liittymispäätös Suomelle eduksi vai turmioksi. Tulevaisuus näyttää oliko se oikein, mutta sitä ei koskaan saada tietää, miten asiat olisivat jos tuota päätöstä ei olisi tehty.
Nyt odottelen Helsingin Sanomien etusivun maksettua ilmoitusta, jossa on vetoomus; ”SUOMEN NATO-JÄSENYYS ON TORJUTTAVA” ja allekirjoittajina ainakin sama määrä vaikuttajia kuin vuonna 1972.
Syvän suomettumisen aikana NATO opetettiin järjestelmällisesti viholliseksi ja Venäjä hyväksi ystäväksi – sitä soppaa joudumme hörppimään vielä vuosikymmeniä.
Ilmoita asiaton viesti
Yksi ”herra” on ainakin oikeassa, Suomen entinen vasemmistolainen presidentti,armeijan ylipäällikkö, asiantuntija, rauhan nobelin saaja, kannattaa Suomen nato jäsenyytta ja yksi ”herra” (Stubb) on ollut ylivoimaisesti suurimmalta osin asioista väärässä EU:sta puhuttaessa ennen liittymistä-tähän päivään, pahinta ja uskomattominta tässä on se että hän ei ole myönnnä mitään.
Ilmoita asiaton viesti
Kansanedustaja Pauli Kiuru on esittänyt 6.2. että päätös Natojäsenyydestä on tehtävä seuraavalla hallituskaudella.
http://paulikiuru1.puheenvuoro.uusisuomi.fi/132040…
Olisi todella kummallista, ellei Nato- kysymys nousisi yhdeksi seuraavien eduskuntavaalien teemaksi. Puolueista ainakin Kokoomus on ilmoittanut selvästi kannattavansa jäsenyyttä puolustusliittoon. Vaaleja ajatellen olisi hyvä, jos muutkin puolueet kertoisivat kantansa yhtä selkeästi perusteluineen. Enää ei riitä ympäripyöreä vastaus: ”Asia ei ole ajankohtainen”.
Demokratiassa on yksi hyvä piirre: Jos herrat ovat aina väärässä, ne voidaan vaihtaa vaaleissa.
Ilmoita asiaton viesti