Miksi kansan enemmistö ei halua Natoon
”Suomessa on juuri nyt sinnikäs vaikuttajajoukko, joka ajaa Suomea Natoon kuin köyttä vessanpyttyyn. Suomi EU:n täysjäsenenä saa sen turvallisuuden, mitä se tarvitsee” siis
EI NATOON KOSKA
(NÄMÄ ARGUMENTIT ON KERÄTTY SATTUMANVARAISESTI US-PUHEENVUOROPALSTALLA OLLEISTA BLOGIKIRJOITUKSISTA EIVÄTKÄ NE ENIMMÄKSEEN EDUSTA OMAA NÄKEMYSTÄNI)
Voimassa oleva Naapuruussopimus Venäjän kanssa estää Suomen NATO-jäsenyyden http://www.verkkomedia.org/news.asp?mode=2&id=4223
Nato-haikailu osoittaa ymmärtämättömyyttä nykyisestä suurstrategisesta tilanteesta.
Natoon mentäessä ongelma olisi juuri se, ettei suomalaisten rooli maanpuolustuksessa vähenisi lainkaan, mutta mahdollisuus päättää siitä heikkenisi tuntuvasti.
Ruotsi ja mitä todennäköisimmin myös Saksa tukevat meitä myös nyt, vaikkemme jäseniä olekaan
On mahdoton ajatus, että Venäjä hyökkäisi Suomen, jossei Yhdysvallat ole joko maana merkityksetön tai anna lupaa tähän. Kummassakaan tapauksessa Nato ei silloin meitä tue, olimmepa jäseniä eli emme.
EU-jäsenyys ja EMU pakottavat myös turvallisuuspoliittiseen yhteistyöhön.
Natossa alueellista puolustusjärjestelmää ei voitaisi mitenkään säilyttää
Ei ole mitenkään varmaa, että apua saataisiin tarvittaessa
Kyllä täytyy pitää käsittämättömänä tätä uuden avoimen ja kokoomuslaisen ulkopolitiikan hypetystä
Tällä hetkellä maiden (Venäjän ja Suomen) välit ovat historiallisen hyvät.
USA on 20 viimeisen vuoden aikana osoittautunut varsin epäluotettavaksi sopimuskumppaniksi. Se ei ole paljoakaan kunnioittanut kansainvälisiä sopimuksia, joita se on itse ollut laatimassa ja jotka se on allekirjoittanut.
Nato on muuttunut viimeisen kahdenkymmenen vuoden aikana Yhdysvaltojen- ja sen liittolaisten ulkopolitiikan muskeleiksi, ei suojakilveksi
Nato Yhdysvaltojen pääasiallisena operaation pääideologina, puuttui härskisti Serbian ja Kosovon albaaneitten väliseen sisällissotaan
Venäjän vastatoimet saattaisi olla myös meille sisäpoliittisesti raskaat, investointimme Pietarin alueella saattaisivat kärsiä ja rajamme pintaan tulisi uusi rautaesirippu
Nato on muuttanut olemustaan pikkuhiljaa puhtaaksi hyökkäyssotiin osallistujaksi, pääarkkitehdiksi
Nato on militaristinen sotakoneisto, joka nyt tuottaa aktiivisesti konflikteja transatlanttisen pankkiklaanin tilauksesta
Se voisi suututtaa Venäjän. Olkaa vain varovaisia.
Suomi on liittoutumattomana erinomainen kumppani Venäjälle
Mikäli Suomi on Natossa, olemme myös automaattisesti Venäjän atomiaseiden maalitaulu läheisyydestämme huolimatta
Suomi ei tarvitse Natoa, Suomen kansa ei sitä liittoa halua. Suomi on luotu vaikeina aikoina itää haistelevaksi länsimieliseksi maaksi, joka osaa elää rajalla luoden menestystä taloudessa niin idästä kuin lännestä.
Nato-Suomena voimme lopullisesti heittää hyvästit Karjalan palautukselle
Venäjään kannattaa olla väleissä. NATO:n ei.
Venäjä taistelee islamia vastaan, NATO sen puolesta.
Joillekin iskee NATO-kiima näin kevään korvalla.
Mitä lisäarvoa ovat saaneet NATO:on liittyneet maat? Lisäarvoa eivät tuo kaatuneet sotilaat Lähi-Idässä
Irakiin osallistui hyvin moni Nato-maa. Leima puuttui, mutta ruumiita tuli.
USA:ton Eurooppa-nato varustettuna Venäjällä
jos Suomi liittyy Natoon” – niin välittömästi Venäjältä suunnataan 20-50 uutta taktista ydinkärkeä Suomessa oleviin kohteisiin – vieläpä sellaisia kärkiä, joiden laskeuma on pienempi, mutta särkemisvoima suurempi.
Venäjän uhka on ainoa syy Suomelle liittyä Natoon. Joten liittymällä kerromme epäilevämme todellista uhkaa ja se siis muuttuu todelliseksi
Mikäli emme liity Natoon, antaa se meille mahdollisuuden olla luomassa yhdessä Venäjän kanssa täysin itsenäistä ja kokonaisvaltaista Karjalan Tasavaltaa!
Ketä vastaan ja mitä hyökkäystä torjumaan tarvitaan Natoa – onko pikemminkin vaara, että saamme kovemman ohjusiskun tilanteessa, jossa olemme Natossa
Kansa tietää tässä asiassa harvinaisen yksimielisesti, ettei Natoon ole asiaa – eikä sinne mennä. Kaikki kallupit tukevat tätä – vai onko kansa tässäkin väärässä ja hallitus oikeassa.
liittymällä USA:han, liityt samalla terroristien ja pommimiesten kohteeksi.
J.K.Paasikivi, C.G.E.Mannerheim ja sotiemme luottopuolustusministeri Rudolf Walden olivat sillä kannalla 1938-39, että Neuvostoliiton Josif Stalinin maanvaihtoehdotukset Karjalan kannaksella olisi kannattanut tutkia tarkasti, jo heti, kun ne ensimmäisen kerran meille esiteltiin. Näin ei käynyt – tämä myöhemmin hyvin tärkeä kolmikko sivuutettiin ja loppu onkin historiaa.
Suomessa on puhuttu Natosta riittävästi ja kansa sen tietää.
Amen.
Tietämättömyys, naivius ja jenkki viha.
Ilmoita asiaton viesti
En kuulu enemmistöön, mutta pidän näitä liittoja turhina provokaatioina. Jos halutaan sotaa, varaudutaan sotaan.
Ilmoita asiaton viesti
Oliskohan toisinpäin? Viimeksi Suomi ei ellut varautunut mutta joutui sotaan.
Ilmoita asiaton viesti
Se alkuperäinen lause meni näin: Si vis pacem, para bellum. ( Jos haluat rauhaa, varaudu sotaan ). Oheisesta linkistä voi lukea hieman taustoja tälle lauseelle: http://fi.wikipedia.org/wiki/Vegetius
Ilmoita asiaton viesti
Niin kuitenkin meitä sinne väkisin ängetään. Onneksi sentään näillä palstoilla saamme ilmaista vakaan kantamme EI NATOON ja EU:stakin voi erota jos sen takia ahdinkoon joudumme. Olemme viisimiljoonainen kansa laajan talousalueen vierellä on se kumma että tilanteemme on tämä kuin se nyt on, se vaatii kyllä vielä natotusta työllisyysnäkökohtiin vedoten jos ei muuten.
Ilmoita asiaton viesti
Mikä vika on puolueettomuudessa? Näköpiirissä ei näy mitään sotia. Liittoutumattomuus on paras rauhan tae. Pienen elitistisen klikin höpinää koko Nato-keskustelu. -Emme tarvitse Natoa nyt emmekä milloinkaan.
Ilmoita asiaton viesti
Ei tosiaankaan ole nyt näköpiirissä eikä siis mielestäsi milloinkaan? Turhaa höpinää jos saamme olla rauhassa ikuisesti. Kumpa kaikki maat olisivatkin puolueettomia niin sotia ei tulisi? Venäjähän on puolueeton ja liittoutumaton.
Ilmoita asiaton viesti
.
Ilmoita asiaton viesti
Aina tulee olemaan joku supervalta ja jos se olisi esim. Venäjä niin uskon että maailma olisi vielä paljon huonompi ja ei demokraattisempi paikka kuin nyt, uskon myös että jos ei olisi natoa niin sotia olisi ollut ja olisi enemmän kuin nyt.
Ilmoita asiaton viesti
Vastaus otsikon kysymykseen: suomalaiset on suometettu perusteellisesti.
Ilmoita asiaton viesti
Kiitos tästä kavalkadista argumentteja, jotka ovat todella monenkirjavia tasoltaan.
Pidän itse niistä mielenkiintoisimpana ja omaperäisimpänä tätä: ”On mahdoton ajatus, että Venäjä hyökkäisi Suomeen, jossei Yhdysvallat ole joko maana merkityksetön tai anna lupaa tähän. Kummassakaan tapauksessa Nato ei silloin meitä tue, olimmepa jäseniä eli emme.”
Kirjoittaja tunnistaa realistisesti USA:n ylivoiman maailman taloudellisesti, teknologisesti ja sotilaallisesti voimakkaimpana valtiona.
Olisiko siis Suomen paras kompromissi sopia kaikessa hiljaisuudessa kahdenkeskiset ja pitävät turvatakuut Yhdysvaltojen kanssa, ilman muodollisen valtiosopimuksen statusta mutta jollain tavoin varmistaen, että osapuolet sitoutuvat siihen tosissaan? USA:n viralliseen ulko- ja turvallisuuspolitiikkaan tämä ei tietenkään sovi, mutta kahdenvälinen diplomatia ei taas kuulu kolmansille osapuolille.
Näin kaikki säilyttäisivät kasvonsa tarvitsematta nostaa julkista hälyä, ulkoinen todellisuus jatkuisi näennäisen samanlaisena eikä Suomea enää voitaisi uhata eikä kiristää sotilaallisesti. Euroopan Nato-jäsenvaltiot eivät olisi suoranainen osapuoli, mutta USA:n vaikutusvallan sekä EU-jäsenyytemme ansiosta ehkä välillisesti kuitenkin.
USA:n hallinto on korostetun presidenttivaltainen, joten viime käden takuumieheksi olisi aina saatava Yhdysvaltain istuva presidentti. Tarvitsemme kai Washingtoniin samanlaisen lobbauskoneiston kuin Israelillakin on? Siinäpä haastetta vaikutusvaltaisille ja diplomatiaa osaaville suomalaisille ja amerikansuomalaisille.
Ilmoita asiaton viesti