Euroero on vaihtoehto kirjoitti Matti Pinola
Minä onneton menin kirjoittamaan kommentin hänen puheenvuoroonsa. Kirjoitin pitkät jutut markan inflaatiosta ja devalvoinnista sekä siitä, että oman perheeni kohdalta inflaatio oli siunaus, sillä emme varmaankaan olisi selvinneet asuntolainasta euroaikana niin helposti. Ihmettelin myös sitä, kuka maksoi velkamme. Oliko se joku hyvä haltija.
Edelleen kirjoitin ettei välttämättä ole euron valuvika, jos EMUun liittyneet valtiot eivät noudata sopimusta. Italian Brodi haukkui suomalaisia tomppeleiksi kun vaativat noudattamaan pelisääntöjä. Muistaakseni Sauli Niinistö taisi olla tulilinjalla. EMU:n jäseneksi oli pääsyvaatimus. Kansantalouden piti olla tietyllä tasolla. Kreikka väärensi tilastoja ja pääsi jäseneksi vääryydellä ja viekkaudella. Kun tämä tuli ilmi, olisi väärillä perusteilla jäseneksi tullut Kreikka erottaa välittömästi. Mutta ei.
Saksan ja Ranskan pankit lainoittivat Kreikkaa suurten tuottojen toivossa. Normaalissa pankkitoiminnassa puhutaan luottotappioista. Kun lainoitetaan valtioita, luottotappioita ei voi syntyä kun valtiot eivät voi mennä konkurssiin. Lisäksi saksalaisten ja ranskalaisten pankkien lobbarit puhuivat EMU:n jäsenvaltioiden valtiovarainministerit ympäri niin, että EMU:n sopimuksessa olevia sääntöjä ei noudatettu. Sääntönä on nimittäin ettei mikään jäsenvaltio tue toisen jäsenvaltion taloutta. Jokainen hoitaa oman tonttinsa.
Suurin piirtein näin kirjoitin. Tämä piti kirjoittaa ihan muistista, kun en ottanut kopiota itselleni. Ilmeisesti tässä oli Matti Pinolan mielestä jotakin sellaista, mikä soti hän puheenvuoron ajatusta vastaan. Kun olin painanut tallenna kommentti, tuli esiin ilmoitus, että kommenttisi julkaistaan vain jos blokin kirjoittaja sen hyväksyy.
No nyt se toivottavasti julkaistaan. Omaa tyhmyyttäni en ole tutustunut kaikkiin hienouksiin miten näitä kommentteja voidaan säädellä. Omiin puheenvuoroihini en harjoita sensuuria, koska se kuuluu mielestäni totalitääristen valtioiden toimintatapoihin.
Minä sentään onneksi kirjoitin vain lyhyen kommentin , jolla ei ollut edes mitään kovin kummoista sisältöä. Mutta tuo sinun kommenttisi olisi tosiaan ansainnut paremman kohtelun.
Mutta ennenkuin nyt lähdemme ajattelemaan pahasti pojasta, muistetaan, että ”syytön, kunnes toisin todistetaan.” Täällä blogistaniassa on monelle nolosti käynyt niin, että systeemin automaattisesti päälelaittama ennekkosensuuri on jäänyt huomaamatta päälle. Tapahtui muuten minullekin ensinmäisen blogin kirjoitettuani. Onneksi silloin joku avulias sielu huomasi huomauttaa, kun en tiennyt koko ennakkosensuurin olemassaolosta.
Ilmoita asiaton viesti
Näitä kommenttikammoisia on Puheenvuorossa muutamia, enimmäkseen kokcsuja.
Ilmoita asiaton viesti
Itseasiassa kyllä tiemmä pankille voi luottotappiot tulla valtiota lainoittaessa ihan sillä hetkellä,kun valtio ilmoittaa ettei tule maksamaan velkojaan.
Ilmoita asiaton viesti
Näinhän tässä Kreikan tapauksessa kävi mutta lainottaneille pankeille ei niitä luottotappioita tullut kun hyvä haltija maksaa lainaa Kreikan puolesta.
Ilmoita asiaton viesti
Totta tuokin..kuka lobbasi mitäkin. Jotkut yritykset nousevat hierarkiassa liian korkealle siten,että niistä hyötyy harvat. Esim.monopoli rahaan toimii sillä periaatteella.
Ilmoita asiaton viesti
Jos kommentit pitää ensin tarkastella, ei ole enää kysymys sananvapaudesta.
Jokainen kirjoittaja ilmaisee kommenteillaan oman erikoisen näkemyksensä.
Jokainen meistä on onneksi erilainen, koska kenenkään ympäristö ei voi olla prikulleen samanlainen.
Kukoistakoon erilaisuus, ja sen tuoma kehitys. Saman toistaminen ei tuo mitään uutta, eikä vie elämää eteenpäin. Enemmän ”uusia mielipiteitä”,
kiitos.
Ilmoita asiaton viesti
Olen aika uusi näillä tanhuvilla. Huomioni on tosiaan kiinnittynyt siihen, että kommentteja halutaan sensuroida. Sen ehkä jotenkin voi käsittää, että alatyyliä ei halutä nähdä, mutta sekin on enemmän alatyylin käyttäjän kuin blogistin vika. Jos itsetunto ei kestä toisten sanomisia, niin silloin on ehkä parempi, että jättää juttunsa julkaisematta.
Ilmoita asiaton viesti
Euroalueella on vain niin hassusti, että maat ovat maksukyvyttömyysuhan alaisia, koska niillä ei ole omaa rahapolitiikkaa.
Se myönnettiin, kun Kreikan velkoja saneerattiin reippaasti, joskin riittämättömästi. Yritysten kohdalla Suomenkin lainsäädännössä konkurssin viivyttäminen ja pitkittäminen on sanalla sanoen rikos.
Ilmoita asiaton viesti