Venäjä, Venäjä ja Venäjä
Jyri Häkämies sanoi vuonna 2007 että Suomen suurin haaste on Venäjä, Venäjä ja Venäjä. Silloin naureskeltiin kovasti. Nyt naamat on vakavoituneet, vai onko?
Jyri Häkämies sanoi vuonna 2007 että Suomen suurin haaste on Venäjä, Venäjä ja Venäjä. Silloin naureskeltiin kovasti. Nyt naamat on vakavoituneet, vai onko?
Suomi myy sielut koska vaan, se nähtiin apartheidin aikoihin yhden paavon johdolla (still going strong). Naapuria vastaan on lähdetty vasta kun se on tullut päin. Turha odottaa mitään selkärankaista, rohkeaa, pystypäistä, jne, opportunistiselta (korhoslaisen viisaalta) paskahousujoukolta.
Ilmoita asiaton viesti
”Nyt naamat on vakavoituneet, vai onko?”
– On.
Ilmoita asiaton viesti
Tuomo, kuuntelin TV1 uutislähetystä klo 20.30. Venäjän toimia käsiteltiin yhteensä koko lähetysajasta, joka on siinä 50 minuuttia, tarkaan ottaen 42 minuuttia. Voisin helposti lisätä Häkämiehen kuuluisaan lauseeseen pari Venäjää lisää.
Joku voi tietenkin sanoa, että tämä on taas sitä YLE:n propagandaa mutta onko se sitä, oikeesti?
Ilmoita asiaton viesti
Monet muutkin ovat tajunneet Putinin vaarallisuuden jo kun hänestä tuli presidentti ensimmäisen kerran.
Ilmoita asiaton viesti
Toisille Häkämiehen silloinen lausunto oli pyhäinhäväistystä; toisille vieno merkki siitä että poliitikkokin voi tulla järkiinsä ja sanoa asia niinkuin se on.
Viimeistään Putinin alettua puhua NL:n kunnian palauttamisesta olisi luullut hitaammallekin tulleen mieleen laittaa oltermannikaupat pienemmälle osuudelle. Se oli viimeinen merkki siitä että asiat voisivat jonain päivänä olla niinkuin nyt ovat.
Ilmoita asiaton viesti
Tsetsenian sodan aikaan viimeistään taisin havahtua siihen että tuossa on varsin vaarallinen mies (Putin). Siitä on aikaa ja vuodet kuluvat ajoittain nopeasti.
Ilmoita asiaton viesti
Kyllä tässä vähän vetää naamaa peruslukemille.
Enpä muista, kuka lähimenneisyydessä sentään ydinaseilla olisi peloitellut. Paitsi ehkä Pohjois-Korea.
Putin: ”Haluan muistuttaa Venäjän olevan yksi maailman voimakkaimmista ydinasevaltioista. Tämä on todellisuutta, ei vain sanoja.”
Ilmoita asiaton viesti
Ja näillä tyypeillä on (ilmeisestikin) lähettää muutamalla napin painalluksella ihan oikeita saatanoita taivaalle http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2012100516162815_…
Ukrainan päätös luopua ydinaseestaan oli oikea (mutta ei yksiselitteinen), ydinsulkusopimuksen tavoite ydinaseettomasta maailmasta on edelleen ainoa oikea tie rauhaan http://www.saferglobe.fi/?p=2014
Ilmoita asiaton viesti
Janne, tulkitset siis tämän Putininin lausunnon uhkaukseksi. Nyt pannaan naamat peruslukemille. Jostakin sain tietää, että Venäjällä ydiniskun lähettämiseen riittää kenraalin käsky. USA:ssa vielä vaaditaan presidentin salasana. Huolestuttavaa Janne, eikö vain?
Ilmoita asiaton viesti
No joo, liian helpoksi on sitten tehty tuollainen lopullinen proseduuri.
Ei muuta kuin jodia ostamaan kaupasta…
Ilmoita asiaton viesti
Kukaan täyspäinen valtionpäämies ei tosissaan kuvittele voivansa uhmata Venäjän kaltaisen ydinasevaltion alueellista koskemattomuutta. Sama koskee Yhdysvaltoja, ja voidaanpa sellaiseksi ydinasevallaksi sanoa myös Nato.
Se että Putin nyt katsoo tarpeelliseksi heitellä noita huonosti verhottuja uhkauksia kertoo vain että kaikki ei ole nyt siellä hyvin. Enempää en edes tahdo spekuloida.
Ilmoita asiaton viesti
Muutama vuosi takaperinhän puhuttiin tästä venäjän sotilasdoktriinin muutoksesta, jossa he ottivat käyttöönsä ydiniskun mahdollisuuden ensi-iskuna. Tällekin asialle ”asiantuntijat” tv-lähetyksissä nauroivat.
Ilmoita asiaton viesti
Kukas se tässä pissii Suomen presidentin linnan edessä?
http://iconosquare.com/p/789213076445659676_275172…
Ilmoita asiaton viesti
Minä olen todella huolissani kun katselin uutisia. Putin piti nuorille esitelmää Hitleristä ja Stalingradista.
Putinin puhetyyli ja hermostuneet kasvolihasten tahattomat liikkeet todistavat, että Putin ei ole nukkunut moneen vuorokauteen. Mies on kevyessä hallunisaatiossa. Tilanne pahenee luultavasti lähiviikkojen aikana. Nyt voi olla kysymys viikosta, kun tämä mies romahtaa.
Kaikein pahin signaali tämän lisäksi on, että pääministeri Medvedev on hijennetty.
Ilmoita asiaton viesti
Toivottavasti vaan yksi mies romahtaa, eikä sen mukana koko hela maailma ;O Ps. Ihmiskunnan henkinen ikä, lieköhän edes jossain kymmenen korvilla?!
Ilmoita asiaton viesti
Minä satuin tv:n ääreen, kun Putin vertasi nykyisiä tapahtumia Leningradin (Pietarin) piirittämiseen toisessa maailmansodassa. Mistä ihmeestä se mies repii tuollaisen logiikan? Angela Merkel hämmästeli jo kevättalvella, että Putinin ajatukset eivät tunnu olevan reaalimaailmasta.
Ilmoita asiaton viesti
Kanssahallitsijoille taitaa olla aikamoinen ongelma saada liiallista valtaa ja kansansuosiota kaapannut diktaattori hoitoon.
Ilmoita asiaton viesti
Varmasti vetää pervitiiniä nappikaualla, vanhoja varastoja suuren sodan jälkeen.
Ilmoita asiaton viesti
Pukkasin tämän Teemu Lahtisen blogiin tänään. Sopii tännekin:
Ukrainan konfliktissa ja koko idän ja lännen vastakkainasettelussa Euroopassa on kysymys siitä, että Neuvostoliiton romahduksen jälkeen länsimaat aliarvioivat KGB:n mahtia koota rivinsä ja valtansa uudelleen. KGB olisi pitänyt kukistaa samalla kertaa.
90-luvun lopulla KGB oli uudelleen elävöittänyt organisaationsa ja pystyi nostamaan oman miehensä valtaan. Sen jälkeen ei enää paluuta ole kuin sen viimeisen taistelun kautta.
Ilman silovikkien olemassaoloa Venäjä voisi nykyisellään olla yksi normaali eurooppalainen valtio, joka keskittyisi oman hyvinvointinsa ja sosiaalisen oikeudenmukaisuuden toteuttamiseen. Ei tarvitsisi meuhkata Pietarin turvallisuudesta tai NATO:n laajentumisesta eikä mistään muustakaan vastaavasta. Venäjällä on historiallisesti valtapoliittinen agenda vallitsevana ja se nousi eloon Jeltsinin jälkeen kuin Fenix-lintu tuhkasta.
Ilmoita asiaton viesti
Onko kyseessä sama Höhkämies?Jos,niin uskottavuus karisee kummasti.
Mikä yhdistää Ilpo Kokkilaa ja Jyri Häkämiestä?
Ismo Virta 9.11.2012 13:18
SRV:n hallituksen puheenjohtaja ja EK:n tuleva puheenjohtaja Ilpo Kokkila kertoo, että hän on tuntenut EK:n uuden toimitusjohtaja Jyri Häkämiehen henkilökohtaisesti jo vuosia.
”Sekä töissä että vapaa-ajalla”, Kokkila sanoo.
Vapaa-ajan harrasteista yhteinen on tennis.
”Muutaman kerran olemme pelanneet tennistä yhdessä. Viimeksi peli päättyi tasan. Seuraavalla kerralla Häkämies lupasi hävitä”, virnuilee Kokkila.
Kokkila kokosi tulevia hallituksen jäseniä pohtimaan, kuka olisi sopiva EK:n uudeksi toimitusjohtajaksi. Ryhmä päätyi Häkämieheen. Eilen torstaina Häkämies sai oman ratkaisunsa tehtyä.
Viikon päästä Häkämies saa eron valtioneuvostosta ja allekirjoittaa samana päivänä työsopimuksensa
Aiheesta lisää
Ministeri Jyri Häkämies EK:n toimitusjohtajaksi – Pukkinen lähtee välittömästi
päivitetty 9.11.2012
Häkämiehen seuraaja selvisi – uuden ministerin nimi ei yllätä
päivitetty 9.11.2012
Ministerikään ei saa huonoa palkkaa, mutta uudessa pestissä Häkämiehen palkka kuitenkin nousee reilusti.
Kokkilan mielestä Häkämiehen ensimmäinen tehtävä on saada elinkeinoelämän liitot selvemmin yhdelle ja samalle linjalle. Irtisanotun toimitusjohtajan Mikko Pukkisen ja väistyvän puheenjohtajanOle Johanssonin läpirunnoman työmarkkinoiden raamisopimuksen jälkeen työnantajaliittojen rintama on selvästi rakoillut.
http://www.kaleva.fi/uutiset/kotimaa/ekn-kokkila-m…
Häkämiehen seuraaja selvisi – uuden ministerin nimi ei yllätä
Talouselämä 9.11.2012 11:03päivitetty 9.11.2012 11:17
Kokoomuksen eduskuntaryhmä on valinnut nykyisen ryhmäpuheenjohtajan Jan Vapaavuoren uudeksi elinkeinoministeriksi.
Nykyinen elinkeinoministeri Jyri Häkämies siirtyy Elinkeinoelämän keskusliiton toimitusjohtajaksi.
Aiheesta lisää
Ministeri Jyri Häkämies EK:n toimitusjohtajaksi – Pukkinen lähtee välittömästi
päivitetty 9.11.2012
Häkämiehen tilalle eduskuntaan nousee imatralainen Anu Urpalainen.
Ilmoita asiaton viesti
Voi voi hyvä Ilona, olet aika pihalla aiheesta. Älä enää jatka jos et osaa pysyä asiassa. Nyt oli puhetta Venäjästä, Venäjästä ja Venäjästä, ymmärsitkö?
Ilmoita asiaton viesti
Se pitää myös käsittää millaisten ”miesten”suusta ne jutut tulee.Jos häkä on jonkun mielestä asiantuntija puoluetaustallaan ,niin okey,kaikille se ei riitä.
Ei sieltä mikään sota ole tulossa,paitsi suomalaisten kesken nettisotaa,kuka saa sanoa viimeisen sanan, herrojen nauraessa partaansa,lampaiden määkiessä.
Ilmoita asiaton viesti
Ilona, voisinko kysyä yhden asian: oletko kertaakaan kirjoittanut positiivista kommenttia Puheenvuorossa? Vaikuttaa nimittäin siltä, että sinulla on elämässäsi hirvittävästi ”kielteistä energiaa”, jota syydät sitten täällä. Enpä vain tiedä, mitä hyötyä siitä on. Itse olen esimerkiksi lopettanut kommenttiesi lukemisen, sillä ne ovat aina samanlaisia ja suoraan sanottuna mielestäni mitäänsanomattomia.
Ilmoita asiaton viesti
EVVK.Voi sinua,älä ota pulttia,ihan iisisti vaan.Kyllä se siitä!Kyllä se aurinko paistaa vielä risukasaankin.
Ilmoita asiaton viesti
Olisi pitänyt toistella itkuvirttä hymy pyllyssä näjä näjä näjä kun kerrankin taas sitä saavat hokea nämä joilla puntit jo tutisee.
Meikäläisen on pakko olla ihan tyynenä vaikka kotomaa on täynnä ”putineita” ja meteriittejakin suhahtelee jatkuvasti maapallon ohi.
Ei auta itku markkinoilla sano meitin mummu..
Nyt sitä positisvimia. Sarasvuo paikalle ja iloisesti nauramaan. Fantastista!
Ilmoita asiaton viesti
Putin on ihqu. Kohta saadaan nuket niskaan.
Ilmoita asiaton viesti
V. 2010 Kokoomuksen ministerit olivat tätä mieltä Venäjästä:
https://www.google.fi/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&sou…
Ministereistä Stubbilla oli tuolloin ” valtiomiesmäisin ote ” Venäjään .
Ilmoita asiaton viesti
Niin se takki pyörii ympärillä:
”Kokoomuksen ulkopoliittinen kärkikolmikko lyttää yksiselitteisesti Venäjän pyristelyt nousta jälleen todelliseksi suurvallaksi. Puolueen puheenjohtajan ja valtiovarainministerin Jyrki Kataisen, ulkoministeri Alexander Stubbin ja puolustusministeri Jyri Häkämiehen linja on se, että Venäjä pyrkii puhumaan maailmanpolitiikassa suuremmalla suulla kuin mihin sen rahkeet riittävät.
”Venäjän puheita kuunnellessa on vaikeata uskoa, että sen talous on vain Hollannin kokoinen”, Katainen sanoi.”
-Olikohan ihan pakko härkkiä ja härkkiä?
Olen koko ikäni kuunnellut sivusta ryssäfoobisten ölinää. Ne pitäis tuupata rajan taa uhoomaan ja vetää portti takaa kiinni.
Vaarantavat kaikkien elämän.
Nytkään Suomeen ei ole ollut kukaan tulossa niin mitäs täällä? Uhoti uhoti uhoti! Vaikka pitäis yrittää jutella ihan asiallisesti ja jos ei sitten osaa niin olla hiljaa.
Onko Putin mielisairas? En tiedä. Kannattaako mielisairaita härnätä? Eihän sellaista tee kuin toinen mielisairas.
Ilmoita asiaton viesti
Vladivostok on Moskovan ja Pietarin jälkeen Venäjän kolmanneksi suurin kaupunki.
Niinpä Häklin rus-rus-rus olisi ehkä korvattava chi-chi-chi – vieläkin paremmin:
chindia-chindia-chindia.
Jo vuosia on aanailtu, että kolman nykyajan maailmanpalo alkaa Kiinan ja Intian rajalta.
Se pohdinta ei ole vähentynyt, mutta sitä ei täällä EU:ssa enää muisteta.
Ilmoita asiaton viesti
Ymmärtäisin Venäjän haasteeksi nimittämisen mieluummin siltä taholta, joka ei haastetta ole lisännyt. Länsi Häkämiehineen ei ole kantanut mielestäni kortta kekoon siinä, että Venäjä saisi itsensä jaloilleen. Muuhun on satsattu.
Jos haavoittunut karhu kömpii esiin, niin ketä siitä voidaan syyttää? Ehkä ei ketään, mutta ymmärtävien tulisi hiukan terästäytyä.
Ilmoita asiaton viesti
Ei muistaakseni niinkään naureskeltu, vaan paheksuttiin kekkosajan hengessä tällaista suorasukaisuutta. Ainakin järkevät ihmiset olivat lausunnosta hiljaa itsekseen samaa mieltä.
Ilmoita asiaton viesti
Venäjän hakkerit on kaikista älykkäimpiä. No, Iran on kans kohtalainen. Jees!
Ilmoita asiaton viesti
Häkämies löysi tasoisensa, ja tämän toi myös esiin selkeästi. Rohkeutta ehkä.
Taitaa se taso rulettaa enemmänkin, yhä vaan.
Ei tästä voi ketään syyttää. Ymmärtävien tulisi tehdä se, mitä voivat.
Voihan tää juttu mennä täpärälle jos selvitään. Jokin tolkullisuuden haaste on hyvä kohdata ehkä nyt, sillä melkein parempi on kunnon rysäys kuin hidas kituminen.
Ilmoita asiaton viesti
”melkein parempi on kunnon rysäys kuin hidas kituminen”
-Puhu vaan omasta puolestas.
Ilmoita asiaton viesti
http://mattivillikari.puheenvuoro.uusisuomi.fi/174…
Ilmoita asiaton viesti
Vankkumaton käsitykseni lienee, että Putin on aikatauluttanut mielessään Ukrainan kriisin siten, että hän pääsee sulkemaan kaasuhanat ’oikeutetusti’ juuri siihen aikaan, kun pakkaset ovat Keski-Euroopassa kovimmillaan. Silloin toimenpiteellä on suurin vaikuttavuus ja hän saa niskalenkin niin Ukrainasta kuin EU:n kaasunostajamaista.
Ilmoita asiaton viesti
Eikös Ukrainalla ole kaasulaskut maksamatta?
Ilmoita asiaton viesti
> #53/PJ
Näin on ja Venäjä ’pakottaa’ Ukrainan hätäpäissään käyttämään EU-maille tarkoitettua kaasua, jolloin Ukrainasta tulee samalla suuri varas, mikä oikeuttaa Venäjän järeämpään voimankäyttöön.
Ilmoita asiaton viesti
Tuota, jos minulla ei rahat riitä vuokraan ja vuokraemäntäni sanoo että pakkaappas nyt tavaras ja heippa, niin kumpi on oikeassa?
Miksi EU tai muut tahot ei auta Ukrainaa taloudellisesti kun ovat niin huolissaan valtiosta joka on ilmeisesti konkurssikypsä?
Ei Ukrainan valtiontalous sillä korjaannu että sinne menee NATO soitimaan tai joku muu. Miks Suomen pitäis liittyä NATO:n sen takia että ukraina on velkaa Venäjälle? Ollaanko mekin eikä kukaan hiisku mitään?
Ilmoita asiaton viesti
>#69/PJ: ’Miksi EU tai muut tahot ei auta Ukrainaa taloudellisesti kun ovat niin huolissaan valtiosta joka on ilmeisesti konkurssikypsä? ’
Kysymys osuu aika herkkään kohtaan enkä osaa antaa edes hyvää arvausta. Saksan etu on ympärillä oleva kurjuus (halpa energia, halpa työvoima ja halvat raaka-aineet) lisättynä maailmanlaajuisella hyvällä kysynnällä. Vahva euro pitää huolen Saksan etumatkasta toisiin EU-maihin nähden. Nyt voi käydä niin, että Merkelin on avattava rahapussiaan Ukrainan suuntaan, mutta hän tekee sen EU:n kautta, jolloin hän maksattaa suuren osan muilla jäsenmailla ja korjaa tietysti koko edun itselleen. Samaan tapaan kuin Saksa maksatti Kreikkaan myymänsä panssarivaunut muilla EU-mailla.
Toivotaan, ettei Venäjä sorru järeämpään voimankäyttöön ja pahimmassa tapauksessa yritä tehdä Lvovista on länsivenäläistä varuskuntakaupunkia. Seuraukset voisivat olla arvaamattomia.
Ilmoita asiaton viesti
Ja meidän pitäis maksaa NATO:lle jotain suojelurahaa tuon takia ja myydä loputkin itsen.. siis puolueettomuudestamme siks että Saksan etu vaatii?
Helv..!
Äänestin EU:n liittymisestä Ei ja olen päätökseeni yhä tyytyväisempi!
Ilmoita asiaton viesti
>#77/JP: ”Äänestin EU:n liittymisestä Ei..”
Niin taisin äänestää minäkin, mutta en muista miksi. Saattoi olla, etten hyväksynyt pintapuolisia perusteluita tai sitten satuin olemaan änkyräpäällä kuten tavallisesti.
Ilmoita asiaton viesti
Minä äänestin siksi että olen katsellut unioneja niin lännessä kuin idässä, enkä pidä suurvalloista, joissa valta keskittyy liikaa metropoleihin ja muut maanosat jää oman onnensa nojaan.
Vallan keskittyminmen keskittää myös rahat ja periferia köyhtyy.
Olen lukenut Asterixini.. 😀
Ilmoita asiaton viesti
Siinä teille vakavaa naamaa:
https://www.youtube.com/watch?v=vhwc3PtyooY&index=…
Ilmoita asiaton viesti
Oleellista on edelleen ettei Suomen olisi pitänyt sekaantua ollenkaan tähän suurvaltojen etupiirikriisiin jossa EU/USA ja Venäjä käyvät Ukrainasta ja häviäjinä ovat ukrainalaiset. Tätä käyttää nyt hyväkseen Suomen natohaukat jotka ovat ajaneet Natoa Suomeen jo paljon ennen tätä kriisiä vaikka enemmistö kansasta tätä vastustaa. Demokraattisessa maassa päätökset tehdään kansan ehdoilla ja eduskunta on aivan pihalla tämänkin isäntämaasopimuksen yksityiskohdista puhumattakaan kansalaista joita vedätetään taas Ruotsin epämääräisillä aikeilla.
Ilmoita asiaton viesti
Ehkä eräs syy natoon on siinä, että sen olemassaolon avulla saadaan parannettua omia asemia täällä kotimaassa.
Oikeisto on selkeästi naton puolella ja vasemmisto vastaan. Jospa tämä kysymys on tärkeä osa asemista kamppailua.
Mitä polarisoitumiseen tulee, niin maailma toimii paljon niitten pohjalta. Voi olla, että olisi terveellistä pyrkiä hajottamaan osa erilaisista ryhmittymistä, mikäli ryhmittyminen ei oikeasti hyödytä kokonaisuutta.
Erilaisuutta voi suosia vain aikaansaatujen ja mahdollisten tulosten takia. Monesti erilaisuus on uhka, eikä ihme. Se voisi olla potentiaali, mutta kun ei ole, ei tätä uhkaa tulisi kasvattaa, vaan ajaa alas.
Puolueettomuus tulisi olla tärkeä osa kasvatusta. Nyt kasvatus ja odotukset menee päinvastaisesti.
Ilmoita asiaton viesti
”Oikeisto on selkeästi naton puolella ja vasemmisto vastaan”
Ei tässä ole oikeistosta ja vasemmistosta kyse vaan siitä että 70% suomalaisista vastustaa Natoa. Hallitus voisi kyllä tehdä kansanäänestyksen mutta tiedämme ettei se kannata demokratiaa.
Ilmoita asiaton viesti
Jos kansanäänestystä ei ole pidetty, niin mistä tuo 70 prossaa tulee?
Ilmoita asiaton viesti
Koeta arvata, mitäs luulisit vai galluppeja??
Ilmoita asiaton viesti
Niin, siis että Ukrainallahan on kaasulaskut Venäjälle maksamatta. On ollut jo pitkään. Pitääkö Venäjän jakaa ilmaiseksi kaasua kaikille muillekkin?
Miks ei EU:sta tai suomesta lähtetä Ukrainalle rahaa kun niin kova hätä nyt on?
Ilmoita asiaton viesti
Olen omin silmin nähnyt Suomessa miten vuokrarästien takia Poliisi on käynyt häätämässä ihmiset ulos kodista. Kantoivat tavarat pihalle lumihankeen ja osan tavarasta heitteli II kerroksen parvekkeelta.
En tiedä miten oli neuvoteltu?
Jos asiakkaalla ei ole rahaa niin ei ole rahaa. Minkäs teet? Yleensä on tapana kovistella. Minulle sopisi maailman laajuinen tasa-arvo ja tasa-jako. Omistamisesta aiheutuu a) mielettömsästi byrokratiaa b) jatkuvia sotia. Mutku.. On niin paljon ihmisiä jotka tahtoo omistaa omistaa omistaa..
Omistajat on kuin meteoriitteja joita syöksyy jatkuvasti ohi. Minuun ei vielä ole osunut kuolettavasti mutta hilkulla on ollut ja läheltä niitä singahtelee. *auts*
Ilmoita asiaton viesti
Tavaroiden heittely parvekkeelta on tietenkin väärin, mutta mistä ja miten olisi muuten pitänyt neuvotella? Systeemi nyt vaan on semmoinen, että omistajllakin on jokin oikeus omaan omaisuuteensa. Jos vuokralainen ei vuokraansa maksa, niin omistajalla kyllä juoksevat vastikkeet ja usein myös lainanlyhennykset. Mitä itse tekisit siinä tilanteessa, että joku toinen käy kukkarollasi?
Minä en erityisemmin välitä omistaa mitään ja aika vähäiseksi on jäänytkin. Olen ihan tyytväinen nykytilaani.
Mailman laajuiseen tasajakoon en alkuunkaan usko. Tiedät itsekin, että jos tänään pannaan tavarat tasan, niin jo huomenna jotkut ovat hassanneet oman osansa ja toiselle on kertynyt maallista hyvää tuplaten.
Jo edesmenneellä kaverillani oli tapana sanoa, että ”sosialisoidaan vaan, niin määkin saan jotain!”.
(Ja Matilta pyydän anteeksi, sillä nyt ollaan jo aika kaukana alkuperäisestä otsikosta).
Ilmoita asiaton viesti
Esimerkkini liittyy siis Ukrainan ulosotossa oleviin kaasulaskuihin.
Ukraina on konkurssikypsä ja siitä syystä siellä on levottomuuksia. Vanha sanonta: ”Kun köyhyys tulee ovesta sisään, rakkaus lentää ikkunasta pihalle” pätee isommissakin huusholleissa.
Jos valtiolla ei ole varaa olla olemassa, niin millä se pysyy pystyssä?
Valtaeliitin vikahan se on jos ovat rohmunneet yksityisesti ja valtiolla ei ole rahaa. Niinhän meilläkin tulee käymään jos nykytyyliin jatketaan. Huoliiko NATO:kaan jäsenekseen konkurssikypsiä valtioita? Miksi huolisi?
Ukrainan kohdalla kimuranttia on tietenkin se, että siellä asuu paljon Venäläisiä ja nyt Venäjä tahtoo jeesata omiaan. E h k ä Venäjällä on hinku saada Ukraina haltuunsa? En ole ennustajaeukko.
Jos Länsimaat meinaa auttaa Ukrainan länsipuolen ei-venäläisväestöä, sotiminen ei ainakaan auta.
Vielä, olen tilanteen ulkopuolinen tarkkailija, en vastuussa tilanteesta, joten minä en edes voi vaikuttaa siihen miten pattitilanne ratkaistaan. Aika vähän minulta suomalaisenakaan kysytään asioista, jotka vaikuttavat omaan elämääni. Vastuu on aina niillä, ketkä tekee päätöksiä.
Ilmoita asiaton viesti
Onko kyse vain ulosotoissa olevista kaasulaskuista”, vaan 43,5% hinnankorotuksesta – eli energian hinnalla kiristämisestä?
http://www.kauppalehti.fi/etusivu/venajalta+ukrain…
Analogia muuttuisi tällaiseksi:
Venäjän mallin mukaan inhimillempää olisi – jos öljkaupasta olisi maksurästejä – nostaa hintaa 43,5% korkeammaksi? Ja niinhän Venäjä teki Ukrainalle ”toisesta kvartaalista eteenpäin” viime keväänä.
Maksaako EU Ukrainan kaasulaskun joskus, vai otetaanko samanlaiset keinot käyttöön kaikkialla? En tiedä. Hyväksyykö EU konkurssikypsiä valtioita jäsenekseen. Kyllä – mm. Kreikka kuuluu euroalueeseen.
Miten erottaa venäläiset, Ukrainan venäjämieliset ja Ukrainan ukrainamieliset ja ukrainalaiset toisistaan: sillä on ”jeesaamisen” kannalta merkitys.
Pannaanko sirppi ja vasara -merkki rintamukseen?
Ilmoita asiaton viesti
Okei.
Putin tahtoo pitää ohjat käsissään ja hallita Ukrainaa. Ei epäilystäkään.
Eurooppa puolestaan tahtois myös hallita Ukrainaa joka on EU:n puskurivyöhykettä.
Sirppi ja vasara kuittaus on kuitenkin hassu kun NL ei enää ole ollut aikoihin ja valta Venäjällä on ”liikemiehillä”, oligarkeilla, mafialla jonka juoksupoika Putin on.
Onhan Euroopassakin mafiaa? Italia on siitä maailman kuulu.
Itse olen demokraatti ja koen että demokraattiset oikeuteni on murennettu ja poljettu lokaan sen jälkeen kun meistä myös tuli EU:n puskurivyöhykettä.
Sauli Niinistö, Stubb ja moni muu kokee olevansa Eurooppalaisia ja EU-kermaa. Niitä ei kiinnosta kuin valtaeliitin hyvinvointi, metropolinsa edustuksellisuus ja me kansalaiset täällä kuka missäkin etäällä Helsinki-Vantaa lentokentästä ja kehä III ollaan häiritsevä ilmiö, kuluerä, josta pitäisi päästä eroon.
Ilmoita asiaton viesti
Nyt Venäjälle luu kurkkuun!
http://www.adressit.com/ladat_ja_sinkkiamparit_boi…
Ilmoita asiaton viesti
Tällä jutulla siis pääsi karuselliin.. no onhan tämä tietty jonkinlainen performanssi.
Mutta vastaus blogistin kysymykseen..ei ole vakavoitunut naama. En tunne minkäänlaista pelkoa ulkoisia tekijöitä,mutta sisäisiä sitäkin enemmän.Sitä sopii blogistin itsekkin miettiä välillä vakavasti.
Ilmoita asiaton viesti
Minä taas en pelkää sisäisiä ongelmia, koska niissä asioissa päätösvalta on meillä itsellämme. Sisäiset ongelmat voidaan sopia suomalaisten kesken ja ne yleensä liittyvät talouteen.
Olet varmaan oikeassa, siinä että ulkoista uhkaa on ylikorostettu, mutta viimeaikaiset tapahtumat osoittavat kuinka nopeasti tilanne voi muuttua.
Puolustuskykymme ulkoista uhkaa vastaan on mielestäni kovin heikko ja siksi Häkämiehen lausunto Suomen kolmesta suurimmasta haasteesta on ajankohtainen myös tänään.
Ilmoita asiaton viesti
Kuten joku lähiaikoina kirjoitti..päätösvalta ei ole ”meillä” itsellämme vaan _joillakin_. Koskaan se ei ole ollut vielä _meillä_.
Tarkoitan meillä koko kansaa. Nytkin jo horisontissa pilkahtavat sisäiset ongelmat kietoutuvat kuten sanoit talouteen,mutta sitäkin suoremmin erimielisyyksiin. Mikäli kansan sisässä erimielisyydet kasvavat niin yleensä muodostuu lynkkausjoukkoja jotka ottavat itselleen oikeuden määritellä ketä on mitäkin mieltä. Muodostuu siis eräänlaisia inkvisiittoreita. Silloin kysyn uudelleen..onko päätösvalta ”meillä” vai joillakin noilla.
Siksi suosittelin vakavasti miettimään sisäpoliittisia asioita,että miten tällaiselta kehityskuluta vältyttäisiin vai halutaanko siltä edes välttyä.
Ulkoinen uhka kuten Venäjä tässä tapauksessa ja hyvin usein Suomen historiassa on ollut keppihevosena vain tämän asian suhteen.Nytkään ei ole mitään merkkejä siitä,että Venäjä hyökkäisi Suomeen,mutta kovasti olemme tarttumassa toistemme kaulaan jo kiinni sen suhteen kuka on isänmaallinen tai kuka venäläismielinen. Näetkö tätä kehityskulkua ollenkaan?
Ilmoita asiaton viesti
Tottakai kasvavat tuloerot ja epäoikeudenmukaisuus tulon jaossa pitäisi korjata ajoissa. Jos suurin osa kansasta kokee tulevansa väärin kohdelluksi ilman että heillä olisi mitään mahdollisuutta vaikuttaa, tyytymättömyys purkautuu varmasti, jopa väkivaltaisesti.
En kuitenkaan usko, että Suomessa sisäinen tilanne vielä on niin paha, että kapina syntyisi ihan lähiaikana. Sen sijaan on merkkejä siitä, että turvallisuustilanteemme on monella tapaa muuttunut ja muuttumassa. Ulkoinen uhka on viime päivien aikana lisääntynyt. Näetkö tätä kehityskulkua ollenkaan?
Kumpaakin puolta pitää seurata herkällä kovalla ja reagoida ajoissa mutta päätäöksenteko on ensisijaisesti Hallituksen ja Eduskunnan asia.
Ilmoita asiaton viesti
Venäjä se on Venäjä vaikka sen missä paistaisi.
Miehittäisivät nyt sitten pikaisesti koko Ukrainan ja liittäisivät sen jälleen äiti Venäjään, niin loppuisi tämä juupas eipäs viisastelu.
Vähän aikaahan ne siinä (EU ja USA) vikisisivät mutta siihen sitten loppuu pikkuhiljaa kun pitää saada sitä talouskasvuakin aikaiseksi että voitais kasvaa vieläkin isommas.
Ennen vanhaan lyötiin sota pystyyn (siis konventionaalinen) mutta kun pirut keksivät nuo kaiken maailman ydinvehkeet niin nyt vaan uhitellaan ja jauhetaan jostain talous- ym muista pakotteista.
Siinä nyt ei sitten paljon suveriniteetit paljon auta eikä Porosenkokkaan (vaikka onkin NATON , EU:n ja USA:n facebook ja twitter kaveri) jos Putin on päättänyt ottaa sen minkä katsoo omakseen.
Huvittaa jo oikein isosti tämä NATO kiihkoilu, puolesta ja vastaan. Kuulkaapas ei sillä ole merkitystä muutakun siihen että jos liitytään niin ei oo töitä ja jos ollaan liittymättä voi niitä olla tai sitten ei.
Ei ne sieltä Moskovasta tule meidän mielipiteitä kyseleen ottaako ne nyt sen Ukrainan vai ei eikä ne välitä vaikka kuinka tykkäätte tai ootte tykkäämättä somessa.
Vaihdettasko vaikka puheenaiheet siihen tuleeko paljon puolukkaa vai ei ?
Ilmoita asiaton viesti
venäjän ulkoministeri sano jotakin videopeleistä,uskoo ken tahtoo,mutta täytyy sanoa on hyvä huumorinosoitus,jos nauruksi laittaa,olen sitä mieltä täys boikotti päälle,jalkapallon mm-kisat heti pois,ei se vaikuta kuin 0,1-0,2%,kyllä kestetään.
Ilmoita asiaton viesti
On vaikea välttää tunnetta. että lähes koko maailma suhtautuu Ukrainan suvereniteettiin jollain tavoin väheksyvästi. Ukraina on yli 50 miljoonan asukkaan perustuslaillinen parlamentaarinen demokratia, jolla ei ole ollut rajakiistoja minkään naapurinsa kanssa ja jonka itsenäisyys on kaikkialla tunnustettu. Jopa Neuvostoliiton aikana sillä oli YK:n yleiskokouksessa oma pallinsa.
Suhtautuisiko maailma yhtä välinpitämättömästi asiaan, jos joku maa hyökkäisi Saksaan, Englantiin tai Italiaan, valtaisi siitä osan itselleen ja ilmiselvästi mellakoita lietsomalla ja niihin osallistuen pyrkisi valtaamaaan aluetta vielä lisää? Miksi Ukrainasta puhutaan sen kansaa halveksuen ulkovaltojen taholta tyyliin ”pitäisikö se antaa Venäjän etupiiriin Euraasialle” t.m.s.?
Ilmoita asiaton viesti
>#91/JK: ”Ukraina on yli 50 miljoonan asukkaan ..”
Mutta Ukraina on tätä nykyä suhteellisen köyhä, mitä mainitsemasi valtiot eivät ole. Köyhyys vähentää puhevaltaa kummasti.
Tulee mieleen Andersenin eläinsatu, missä kissa selittää, että olennolla, joka ei osaa kipinöidä ja köyristää selkäänsä, ei ole oikeutta lausua mielipidettään.
Ilmoita asiaton viesti