Verosuunnittelua
Sillä perusteella vain minkä täydellinen asioihin perehtymättömyys antaa, esitän aivan omia ajatuksia, joista ei voi syyttää ketään muita. Aiheen kirjoitukseen antoi tämän illan TV1 ohjelma veroparatiiseista.
Tietääkseni Virossa on käytössä sellainen verotussysteemi, jossa yritystä ei veroteta ollenkaan. (Onko oikea ilmaisu ”yhteisövero 0?”) Kun sitten yrityksestä maksetaan palkkaa tai osinkoa, sitä verotetaan. Olenko ymmärtänyt tämänkin oikein?
Yrityksen saama voitto jää siis yrityksen käyttöön ja yritys voi pistää sen oman toimintansa kehittämiseen, ilman että laajennuksiin tms. pitää hakea pankista lainaa. Olenko edelleen oikeilla jäljillä?
Jos tämä verotuskäytäntö olisi myös Suomessa käytössä, siitä seuraisi, ettei yritysten tarvitsisi palkata kalliita verosuunnittelijoita keksimään mitä ihmeellisimpiä ”laillisia” kiemuroita yhteisöveron kiertämiseksi. Ei olisi tarvetta verosuunnittelulle kun veroa ei olisi ollenkaan. Onko näin?
Miten Valtio sitten saisi veroja? — Siinä vaiheessa kun omistajat tai työntekijät saavat tuloa yrityksestä. verottaja puuttuu peliin. Byrokratia ja veronkierron estäminen olisi paljon helpompaa. Olisiko?
Ei voi olla totta? Nyt löydetään tuhat ja yksi syytä miksi Viro on väärässä. Jos näin meneteltäisiin, varmasti siihenkin löytyisi joku konsti, jolla verot vältetään. Mikä se konsti olisi? Areena on vapaa:
”Tietääkseni Virossa on käytössä sellainen verotussysteemi, jossa yritystä ei veroteta ollenkaan. (Onko oikea ilmaisu ”yhteisövero 0?”) Kun sitten yrityksestä maksetaan palkkaa tai osinkoa, sitä verotetaan. Olenko ymmärtänyt tämänkin oikein?”
Juurikin näin. Kasvuhaluisen yrityksen kannattaa suunnata eteläiseen naapuriin jo pelkästään sen takia että siellä eiole verottajan käpälä ensimmäisenä ottamassa jos rahaa alkaa jäädä kassaan.
Ilmoita asiaton viesti