Hallintarekisteri
Hallitus ja oppositio ovat täysin eri mieltä hallintarekisterilain vaikutuksista. Hallitus väittää että laki joudutaan säätämään EU:n vaatimuksesta. Onko tosiaan niin? Mitä tapahtuisi jos mitään ei tehdä?
Suomeen ei hallintarekisteriä tule. Suomalaiset yhtiöt voivat rekisteröidä osakkeensa ulkomaisiin hallintarekistereihin. Oppositio ja mm. veroasiantuntija Markku Hirvonen pelkäävät, että omistukset voidaan näin piilottaa ja välttää verotus tai ainakin omistusten selvittäminen hankaloituu nykyisestä. Hallitus väittää, että kun ”nimettömille” osingoille tulee 50 prosentin vero, hallintarekisteröinti tulee kannattamattomaksi eikä sitä käytännössä tapahtuisi ollenkaan.
Vaatiiko oppositio, että hallintarekisteröinti ulkomaille kielletään? Voidaanko se kieltää?
Onko niin, että hallitus käytännössä estää hallintarekisteröinnin 50% verolla kun sitä ei (ehkä) voi lailla kieltää? Verotusta EU ei voi kieltää!
Ilmoita asiaton viesti
Kolmosen uutisissa kansanedustaja Harakan mielestä veroseuraamukset eivät estä hallintarekisteröintiä, verot on HELPPO kiertää! Tarkoittaako kansanedustaja sitä, että yritys jättää kirjanpidon tekemättä tai väärentää sen?
Ilmoita asiaton viesti
Missä ovatkaan ne työtänsä tekevät tutkivat journalistit ja media, jotka oman tonttinsa tärkeinä yhteiskunnallisina keskustelijoina edes tähän asiaan laittaisivat kortensa kekoon ?
Monikan kansalainen ei tiedä, mistä hallintarekisterissä on lopulta kyse, koska kukaan ei heille sitä kerro. Miksi Ruotsiin tai Viroon kirjansa siirtämällä voi olla edullisuutta perintöjärjestelyissä tämän upean EU:n sisällä ?
Hieman avoimmuutta, pleace !
Ilmoita asiaton viesti
A-Studiossa haastateltiin eilen verotusneuvos Markku Hirvosta, jolta kuullaan totuus tässä asiassa. Uusi laki mahdollistaisi Hirvosen mukaan mm. korruptiota. Häntä voidaan pitää ehdottomana asiantuntijana näissä veroasioissa. Kannattaa katsoa.
http://areena.yle.fi/1-3778109
Ilmoita asiaton viesti
Hirvosen esimerkki korruptiosta oli se, että terveyspalveluita tuottavan yhtiön kytkökset kuntapäättäjiin jäisivät piiloon.
Valtionvarainministeri Orpo kertoo, että EU maiden pörsseissä on tieto oikeista omistajista ja ne ovat velvollisia kertomaan tiedot pyydettäessä. Riittää yksi kysely, joka välittyy kaikkiin EU:n jäsenmaihin.
Kun siis nähdään, että joku suomalainen terveyspalveluita tuottava yritys on hallintarekisteröinyt osakkeensa, on Orpon mukaan helppo saada selville oikeat omistajat ja mahdolliset kytkökset päättäjiin. Pitääkö veroasiantuntija Markku Hirvonen tätä menettelyä liian monimutkaisena?
Ongelmaksi jäävät EU:n ulkopuolella olevat hallintarekisterit. Miten pitäisi menetellä jos esimerkiksi sote-palveluita tarjoava yritys on hallintarekisteröinyt osakkeensa, mutta tietoa ei löydy EU maista? Jos tietoja suomalaisista omistajista ei saada, tämä voisi estää ko. yrityksen tomimista yhteiskunnan rahoittamissa palveluissa.
Ainahan esimerkiksi yhteiskunnan tarjouskilpailussa voidaan edellyttää tietoa yrityksen omistajista.
Ilmoita asiaton viesti
Sote-”uudistus” pakottaa hallituksen ajamaan tulevien terveystalojen etua niin, että ne saavat veronmaksajien niille tulouttamat varat piilotettua verottajalta.
ps. Niinhän ne tekevät jo.
Ilmoita asiaton viesti
Tosiaan, verotusneuvos Markku Hirvonen ja ylen:n toimittaja väänsivät eilen A-studiossa meille katselijoille ”rautalankasta” miten hallituksen esitys auttaa kätkemään omistuksen, helpottaa korruptiota sekä mahdollistaa rahanpesun.
Ilmoita asiaton viesti
Hirvonen totesi ykskantaan, että hallintarekisteri mahdollistaa veronkierron, korruption ja rahanpesun.
Hän ei vääntänyt rautalangasta miten se tapahtuu käytännössä. Toimittajan todetessa, että valtiovarainministeriö kertoo uuden lain lisäävän avoimuutta, Hirvonen vastasi, että häneltä on ”tämä puoli jäänyt varmaan kuulematta”.
Hirvosen kertoo haastattelussa:
”50% ennakonpidätys ei riitä estämään hallintarekisteröintiä koska hyötyä haetaan osakkeiden myyntivoittojen kautta eikä osingoilla. Toinen asia on sitten se ettei osakkeen omistaja useinkaan halua välttää veroja vaan yleisön ja median julkisuutta.”
Hirvosen mielestä ”pitäisi käyttää meidän oman yhtiölainsäädännön keinoja, millä varmistettaisiin se, että suomalaisten osakeyhtiöiden suomalaiset omistajat pysyisivät julkisina niin, että varsinkin listaamattomissa yhtiöissä edellytetään tunnistautumista.”
Hirvonen ei ymmärrä miksi mahdollisuus hallintarekisteröintiin annetaan nyt myös listaamattomille yrityksille. EU:n arvopaperikeskusasetus ei koske ollenkaan listaamattomia yrityksiä.
Vielä en ole kuullut miksi tämä laki tehdään?
Ilmoita asiaton viesti
Laki tehdään siksi että kokoomus ja nykyisin näköjään myös keskusta ovat suurituloisten ja omistajien asialla. Perussuomalaiset ovat näiden aisankannattajana ainakin toistaiseksi lähinnä Timo Soinin hillotolpan takia.
Ilmoita asiaton viesti
Eivätkö Vihreät ja Vasemmistoliitto aja menestyvien asiaa?
Tiedätkö muuten miksi Australiassa Vihreitä kutsutaan ”vesimelooneiksi”?
Ilmoita asiaton viesti
Markku Hirvonen uskoo siis loputtomaan pörssinousuun ! Entäs sitten kun tulee rahamarkkinoiden taantuma ?
Omaisuutensa piilottamalla sijoittaja ei voi verosuunnittelussa hyödyntää toteutunutta tappiota.
Pysyttelemällä avoimena vuonna 2016 ja sen jälkeen syntynyt luonnollisen henkilön ja kotimaisen kuolinpesän verotuksessa vähennyskelpoinen luovutustappio, joka jää vähentämättä omaisuuden luovutuksesta saadusta voitosta, vähennetään puhtaasta pääomatulosta ennen muita pääomatuloista tehtäviä vähennyksiä.
Luovutusvoittojen lisäksi tappioita voi siis vähentää myös esimerkiksi osinkotuloista ja vuokratuloista.tappionsa voi hyödyntää verovuonna ja viitenä seuraavana toteutuneista voitoista ja muista pääomatuloista.
Piiloutumalla hallintarekisteriin sijoittaja ottaa hirvittänän riskin siihen hyötyyn nähden jonka olettaa saavuttavansa veroa kiertämällä. Veropetoksen lisäksi.
Ilmoita asiaton viesti