Hyökkäysliitto Nato on uhka Venäjälle

 

Otsikon väite on hyvin tuttu.  Nato laajenee Venäjän rajoille.  Laajeneeko puolustusliitto?    Kun puhutaan ”laajenemisesta” tarkoitetaan jäsenmäärän kasvua.

Laajeneminen antaa väärän kuvan.  Kuvitellaan että Nato olisi eräänlainen liittovaltio, jolla on määräysvalta jäsenvaltioihinsa.  Kukaan ei kuvittele, että YK olisi sellainen.  Miksi tätä väärää kuvaa levitetään?

Miksi Naton jäsenmäärä on kasvanut?  Siihenkin on olemassa painavat syyt.  Neuvostoliiton hajoamisen jälkeen entiset itäblokin maat kiirehtivät liittymään Natoon.   Näin tapahtui koska ne halusivat turvata itsenäisyytensä ja koskemattomuutensa.  Oliko se väärin?  Viimeaikaiset tapahtumat ovat osoittaneet, ettei ollut.  Venäjä ei ole kunnioittanut rajanaapureidensa suvereniteettia

Jos tulkitaan että puolustusliitto olisi provokaatio Venäjää kohtaan, on mielestäni loukkaus.  Se sisältää epäilyn Venäjän vihamielisistä aikeista.

Suomalaiset poliitikot haluavat esiintyä Venäjän politiikan asiantuntijoina.  Halutaan ymmärtää ja selittää Venäjän politiikkaa parhain päin.  Venäjän valtava panostus armeijaansa selitetään juuri ”Naton laajentumisella”.  Natossa suunnitellaan hyökkäystä Venäjälle.  Tämä edellyttää, että Nato saa käyttöönsä Suomen alueen, joka toimii sillanpääasemana hyökkäykselle.  Pietari ja Kuolan ydintukikohdat halutaan suojata ja siksi Venäjälle on elämän ja kuoleman kysymys pitää Suomi Naton ulkopuolella.    Suomen Venäjän politiikan ymmärtäjät selittävät että  Venäjällä on ”oikeus” puuttua jopa sotilaallisesti asiaan, jos Suomi päättäisi liittyä Natoon.  Tehty valtiosopimus Suomen kanssa taikka kansainvälinen oikeus saavat väistyä sillä Suomen Natojäsenyys on merkittävä uhka Venäjän turvallisuudelle (ainakin jos uskomme Kremlin käsitystä).

 

Venäjän johto tarvitsee ulkoista uhkaa ja siihen Nato sopii hyvin:  ”Venäjä on vihamielisten maiden piirittämä ja Pietari on ahdettu Suomenlahden pohjukkaan”.   

Pikainen vilkaisu karttaan osoittaa, että vain muro-osa Venäjän rajanaapureista kuuluvat Natoon, eli Viro, Latvia ja Liettua.   Natoon kuulumattomia piirittäjiä ovat Suomi, Valko-Venäjä, Ukraina, Georgia, Azerbaidzan, Kazakstan, Mongolia ja Kiina.

Lopuksi pieni ajatusleikki:  Jos Nato onnistuisi miehittämään Venäjän, miten hallinto järjestettäisiin ja miten alue ja luonnonvarat jaettaisiin 29 Naton jäsenmaan kesken oikeudenmukaisesti?   Miten venäjän kansa pidettäisiin kurissa ja alamaisina?  Tässä muutama ongelma onnistuneen valtauksen jälkeen. Ehkä Nato on sisällyttänyt hyökkäyssuunnitelmaansa myös nämä asiat:)

 

PS.  Ehkä tarkkaavainen lukija huomasi, ettei tässä kirjoituksessa ”natoteta” joten siitä on turha mainita kommenteissa.  En myöskään haluaisi lukea ”whataboutismia” siitä mihin USA on hyökännyt.  Pysytään siis asiassa, onko Nato todellinen uhka Venäjälle.

 

 

MattiVillikari1
Sitoutumaton Espoo

Elämäntyöni olen tehnyt it-alalla pankeissa, maksujenvälitysjärjestelmien suunnittelijana. Eläkkeellä ehtinyt seilata kerran Suomen ympäri ja seitsemän kertaa purjeveneellä Atlantin yli. Harrastan myös torveilua, soitan kornettia kahdessa puhallinorkesterissa.

Kirjoitukseni ovat pelkästään omiani, kun kukaan minua viisaampi ei ole antanut lupaa kirjoittaa omiaan. Joskus esittämäni ajatukset ovat kummallisia, jopa omastakin mielestä. Joskus jopa vastoin yleistä mielipidettä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu