Vahva tunnistautuminen
Reijo Kallinen kirjoitti asiallisen blogin: ”Nimetöntä roskakirjoittelua, miksi?”
Jatkan hänen blogiaan kysymällä miksi US-Puheenvuoro ei käytä sellaista vahvaa tunnistusta, mitä yleisesti käytetään esim. verkkokaupassa ym.
Jos tähän mentäisiin, kirjoittajista tiedettäisiin henkilöllisyys hieman varmemmin. Kuva ei paljoa kerro.
Odotan US-Puheenvuorolta toimenpiteitä ihan oikeesti. En halua jatkaa täällä keskustelua anonyymien tyyppien kanssa. Haluaako joku muu?
Kuvittelen, että meitä on aika paljon, Usari.
Tämä tarkoittaa tietenkin sitä, että koko systeemi pistetään remonttiin.
Matti Villikari, Espoo
PS.
Jos sitä remonttia tehdään, samalla voisi poistaa sellaisen mahdollisuuden, että keskustelupalstalla keskustelu estetään. (ei kommentteja)
Uusi Suomi tekee pilkkaa omista säännöistään sallimalla kuvattomien tekaistujen nimimerkkien julkaista kirjoituksiaan.
Koko rekisteröinnin ennen kirjoitusoikeuksien myöntämistä tulisi läpäistä ensin toimituksen seula, joka karsisi puuttuvat tai asiattomat profiilikuvat ja todellakin, edellyttäisi tunnistautumista pankkitunnuksin – se olisi oikeus ja kohtuus meitä kohtaan, jotka kirjoitamme omalla nimellämme. En pane pahakseni, vaikka sitä edellytettäisiin kaikilta jo tätä ennen kirjoitusoikeudet saaneiltakin.
Ilmoita asiaton viesti
Vahva suositus tälle uudistukselle. Uusi Suomi voisi olla ensimmäinen alusta, jossa kirjoittajat kantavat vastuunsa teksteistään.
Ilmoita asiaton viesti
Minun kokemukseni mukaan noin 90-95% Uuden Suomen blogikirjoittajista (ja kommentoijista) kantavat tyylikkään vastuun teksteistään. Nuo Matti Villikarin (”Williksen”) mainitsemat lusmut/puskasta ampujat pitää nyt vain savustaa pois, lopullisesti.
Päätoimittaja Markku Huusko ja kehityspäällikkö Teemu Kammonen, ottakaa Matin ehdotus vakavasti (vaikka siihen liittyykin hieman kuluja eli korvaukset pankkitunnusten käytöstä).
Ilmoita asiaton viesti
Lusmuilijat taitavat olla niitä Putinia tukevia trolleja?
Ilmoita asiaton viesti
Jokunen vuosi taaksepäin Puheenvuoroon kirjoitti henkilö nimeltä Arvo Kuusela, hän esiintyi erään Italialaisen näyttelijän kuvalla ja mitä ilmeisemmin väärällä nimellä. Hänestä oltiin tehty useampiakin ilmoituksia Puheenvuoron ylläpidolle, mutta ylläpito ei puuttunut Kuuselan toimintaan. Vasta sitten kun eräs kirjoittaja teki asiasta blogikirjoituksen, Kuuselalta vietiin kirjoitusoikeudet.
Kuusela kirjoitti aina virallisen totuuden mukaisia kirjoituksia tai kommentteja, väittäen muun muassa etteivät yksityiset pankit tai rahalaitokset luo tyhjästä rahaa ja muita vastaavia valheita. Eli kyseessä oli ilmeisesti valtion virallinen trolli, jonka toimintaan ei haluttu puuttua.
Olen itsekin sitä mieltä, että kirjoitukset tulisi tehdä omalla vahvistetulla nimellä, mutta en katso tarpeelliseksi sitä, että ne tulisi tehdä omalla tunnistettavalla kuvalla, koska se saattaa aiheuttaa jopa hengenvaaran kirjoittajalle. Esimerkiksi jos kirjoittaa vaikka maahan tulleista terroristeista omalla kuvallaan, voi joku terroristeista tunnistaa kirjoittajan kadulla tai asuin alueellaan, tämä saattaa johtaa vakaviin ongelmiin työ- tai siviilielämässä.
Eli vahva tunnistautuminen omalla nimellä, muttei pakollista tunnistettavaa kuvaa, on minun mielipiteeni.
Ilmoita asiaton viesti
Jos tietää jotan terroristeista tai rikollisten puuhista, silloin ehkä olisi parasta ilmoittaa asia suoraan poliisille eikä kirjoitella tänne.
Ilmoita asiaton viesti
Ymmärsitköhän tuon kirjoitukseni ihan oikein?
Ilmoita asiaton viesti
Taisi nimimerkki Kuuselan lisäksi noihin aikoihin suorastaan vilistä anonyymejä kuvilla ja ilman. Tilanne on huomattavasti parantunut ja nimimerkki ”Kuuselakin” kirjoittaa ansiokkaasti omalla nimellään ja kuvallaan. Se siitä.
Mutta samaa mieltä blogistin kanssa. Selkeä tunnistautuminen ja kuva. Sen verran pitää ryhtiä olla. Tai sitten mennä foorumeihin joissa kaltaisensa saavat rauhassa temmeltää.
Ilmoita asiaton viesti
Kannatan vahvaa tunnistautumista.
Tosin mielestäni Puheenvuoron puolella valeprofiililla kirjoittavia ei taida juurikaan enää olla. Mutta tuolla uutisten kommentoinnissa tilanne on aika kamala, outoja profiileja ja erittäin vastenmielisiä kommentteja. Siellä ei muuten valokuva jostain syystä tule näkyviin minullekaan. Toisaalta se ei harmita koska kuvattomuuteni lisännee varsinkin naispuolistem lukijoitteni määrää. Kuvan voisikin vaikka poistaa vaatimuslistalta vahvan tunnistautumisen aikaan ja korvata sen avattarella.
Ilmoita asiaton viesti
”…koska kuvattomuuteni lisännee varsinkin naispuolistem lukijoitteni määrää.”
Tästä syystä en kannatakaan kuvattomuutta. Kuvani on ehkä ainoa tekijä, jolla säästän vaivan hätistellä yli-innokkaita ihailijoita pois kimpustani.
Ilmoita asiaton viesti
Juuri kukaan ei enää tee blogiavauksia valeprofiililla. Kommentoijina täysin tunnistamattomia esiintyy, pitkissä ketjuissa varsinkin.
Omasta puolestani en erityisemmin vastusta pankkitunnuksiakaan, mutta ehkä olisi kohtuutonta mennä niihin ainoana alustana. Moderoija voisi kuitenkin huomauttaa useammin, että täällä eivät tunnistamattomat kommentoi; ja vaikkapa aina tuhannen kommentin jälkeen, että nyt olisi aika tehdä omakin avaus.
Ilmoita asiaton viesti
Täällähän oli jokunen vuosi sitten kokeilussa sellainen tunnistautumispalvelu. Ehkäpä haitat olivat suuremmat kuin hyödyt?
Minä suvaitsisin nimimerkitkin, jos he olisivat henkilötiedoiltaan toimituksen tiedossa ja vähän ehkä tarkemmassa syynissäkin. Saattaa kuitenkin olla turhan suuri työmäärä?
Mitä klikkailin noita ”ilmiannettuja” kirjoittajanimimerkkejä, niin en törmännyt ensimmäiseenkään artikkelin tuottajaan. Että olisivatko olleet vain kommentoijina? Joskus muinoin täällä oli sääntö, että n. puolen vuoden sisällä piti saada oma artikkeli ulos. Kyllä jännitti.
Ilmoita asiaton viesti